Duvel Moortgat breekt records | RetailDetail

Duvel Moortgat breekt records

Duvel Moortgat breekt records
Shutterstock.com

Brouwerij Duvel Moortgat heeft alweer een bijzonder succesvol jaar achter de rug. Dat levert de familiale aandeelhouders van de brouwer achter Duvel, Vedett en La Chouffe behoorlijk wat geld op.

 

Knappe groeicijfers

Na recordresultaten in 2016 heeft Duvel Moortgat ook in 2017 de bakens verzet: de omzet nam met 6,8% toe tot 429 miljoen euro en de bedrijfswinst kwam uit op bijna 98 miljoen (+22%). Dat meldt De Tijd op basis van de zopas gepubliceerde jaarrekening van het bedrijf. Wat precies de drijvers zijn van deze knappe groeicijfers, specifieert de brouwer echter niet.

 

De sterke resultaten leveren de aandeelhouders een dividend op van 25 miljoen euro (+14%). Sinds het bedrijf in 2013 van de beurs verdween, wordt het gecontroleerd door vier familiale aandeelhouders: Michel Moortgat, Philippe Moortgat, Bernard Moortgat en Veerle Baert-Moortgat. Samen hebben die al bijna 175 miljoen euro gecasht.

 

Duvel Moortgat omvat tien brouwerijen: naast Duvel in Puurs zijn dat Brasserie d’Achouffe in Houffalize, Brouwerij De Koninck in Antwerpen, Brouwerij Liefmans in Oudenaarde, Brouwerij Bernard in Tsjechië, Brewery Ommegang in New York, Boulevard Brewing Company in Kansas City, Firestone Walker in Californië, Brouwerij ’t IJ in Amsterdam en sinds kort Birrificio del Ducato in Italië.

 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Eerste gezonde eetmuur in Amsterdam

13/07/2018

Eind augustus opent in de Kinkerstraat van Amsterdam de Health Food Wall. Goed nieuws voor de liefhebbers van gezonde voeding die een salade boven een kroket verkiezen.

Delhaize schrapt partners voor Pluskaart

12/07/2018

Delhaize-klanten gaan wat minder punten kunnen sprokkelen met hun Pluskaart, want de samenwerking met de andere retailers waar klanten punten konden verzamelen en bonnen inwisselen (DI, Planet Parfum, Q8 en Tom&Co) wordt stopgezet.

Starbucks wil af van plastic rietjes

12/07/2018

De Amerikaanse koffieketen Starbucks doet vanaf 2020 plastic rietjes in de ban. Een kleine stap voor de koffiefan, maar een grote stap voor het milieu: de koffiegigant gebruikt immers wereldwijd zo’n miljard rietjes per jaar.

AB InBev in tandem met Turkse Efes op Russische markt

12/07/2018

Om het tanende succes op de Russische markt te counteren, heeft AB InBev zijn actitviteiten in het land van Vladimir Poetin ondergebracht in een joint venture met het Turkse Anadolu Efes.

Verkoop Burberry stijgt dankzij nieuwe strategie

11/07/2018

De nieuwe strategie van het Britse modemerk Burberry begint te renderen: het bedrijf zag het afgelopen kwartaal de omzet in de eigen filialen met 3% stijgen. In totaal boekte Burberry een omzet van 479 miljoen pond (520 miljoen euro).

Jumbo Groep Holding stelt nieuwe directieleden aan

11/07/2018

Jumbo Groep Holding, het bedrijf achter supermarktketen Jumbo, maakte vandaag een aantal wissels bekend in de eigen directie. Jumbo België krijgt Peter Isaac als algemeen directeur, La Place neemt afscheid van Bart van den Nieuwenhof.