Duvel Moortgat breekt records

Duvel Moortgat breekt records
Shutterstock.com

Brouwerij Duvel Moortgat heeft alweer een bijzonder succesvol jaar achter de rug. Dat levert de familiale aandeelhouders van de brouwer achter Duvel, Vedett en La Chouffe behoorlijk wat geld op.

 

Knappe groeicijfers

Na recordresultaten in 2016 heeft Duvel Moortgat ook in 2017 de bakens verzet: de omzet nam met 6,8% toe tot 429 miljoen euro en de bedrijfswinst kwam uit op bijna 98 miljoen (+22%). Dat meldt De Tijd op basis van de zopas gepubliceerde jaarrekening van het bedrijf. Wat precies de drijvers zijn van deze knappe groeicijfers, specifieert de brouwer echter niet.

 

De sterke resultaten leveren de aandeelhouders een dividend op van 25 miljoen euro (+14%). Sinds het bedrijf in 2013 van de beurs verdween, wordt het gecontroleerd door vier familiale aandeelhouders: Michel Moortgat, Philippe Moortgat, Bernard Moortgat en Veerle Baert-Moortgat. Samen hebben die al bijna 175 miljoen euro gecasht.

 

Duvel Moortgat omvat tien brouwerijen: naast Duvel in Puurs zijn dat Brasserie d’Achouffe in Houffalize, Brouwerij De Koninck in Antwerpen, Brouwerij Liefmans in Oudenaarde, Brouwerij Bernard in Tsjechië, Brewery Ommegang in New York, Boulevard Brewing Company in Kansas City, Firestone Walker in Californië, Brouwerij ’t IJ in Amsterdam en sinds kort Birrificio del Ducato in Italië.