Duvel Moortgat de Italiaanse toer op

Duvel Moortgat de Italiaanse toer op
Shutterstock

Duvel Moortgat heeft zijn minderheidsbelang in de Italiaanse brouwerij Birrificio del Ducato opgetrokken tot 70%. De Belgische brouwerij, ook bekend van Vedett, zit al sinds 2016 in het kapitaal van de brouwerij uit Soragna bij Parma.

 

10 brouwerijen in portefeuille

Met de overname, waarover geen financiële details zijn bekendgemaakt, wil Duvel de speciaalbieren van Birrificio del Ducato internationaal op de kaart zetten. “Vanuit onze generatielange ervaring zullen we Birrificio del Ducato ondersteunen en er samen voor zorgen dat deze speciaalbieren ook geproefd kunnen worden in de rest van de wereld”, zegt CEO Michel Moortgat.

 

De oprichters van de Italiaanse ‘craftbrewer’, Manuel Piccoli en Giovanni Campari, blijven aan het hoofd staan van de brouwerij. Hoewel er andere overnamekandidaten waren, kozen beide heren naar eigen zeggen bewust voor Duvel Moortgat: Duvel heeft “nooit voorgesteld om een andere koers te varen wat onze bierproductie, merkenpositie of commerciële attitude aangaat.”

 

Met Birrificio del Ducato erbij telt Duvel Moortgat, met hoofdzetel in Puurs, intussen tien brouwerijen: naast Duvel zelf zijn dat Brasserie d’Achouffe in Houffalize, Brouwerij De Koninck in Antwerpen, Brouwerij Liefmans in Oudenaarde, Brouwerij Bernard in Tsjechië, Brewery Ommegang in New York , Boulevard Brewing Company in Kansas City, Firestone Walker in Californië, Brouwerij ’t IJ in Amsterdam en nu dus ook Birrificio del Ducato in Italië.