Duvel Moortgat lust Britse gefermenteerde thee

Jarr (Instagram)

Brouwerijgroep Duvel Moortgat heeft een belang van 60% genomen in Jarr, een Londense producent van de gefermenteerde thee kombucha. Financiële details zijn niet bekendgemaakt.

 

Groeiende vraag naar laag- tot niet-alcoholische dranken

De familiale brouwerij uit Breendonk (Puurs) heeft voor een onbekend bedrag een meerderheidsbelang genomen in Jarr: zo wil de groep boven merken als Duvel, La chouffe, De Koninck en Liefmans inspelen op de groeiende trend naar laag- tot niet-alcoholische dranken. Jarr, opgericht in 2015, wil met de steun en het distributienet van Duvel Moortgat verder groeien. Voorlopig zijn er evenwel geen plannen om de gefermenteerde thee ook in België op de markt te brengen.

 

“De manier om kombucha te maken lijkt sterk op die van bier. Het is het resultaat van gepassioneerde mensen die met natuurlijke en kwalitatieve ingrediënten een smaakvolle drank brouwen. Jarr vervolledigt ons gamma premiumdranken', voert CEO Michel Moortgat aan. De vier oprichters van Jarr (Adam Vanni, Tom en Jess Seaton en Neil Hinchley) behouden de leiding van het bedrijf.

 

Duvel Moortgat realiseerde in het boekjaar 2017 een geconsolideerde omzet van 428,7 miljoen euro, een stijging met bijna 7% tegenover het jaar voordien.