Eerste Belgische biosupermarkt krijgt nieuw stekje

Foto Bio-Planet

De Bio-Planet in Kortrijk verhuist vandaag naar een gloednieuw op de Burgemeester Vercruysselaan. Bijna twintig jaar geleden was Bio-Planet Kortrijk de eerste biosupermarkt in België.

 

Meer voorverpakte producten

Een nieuwigheid zijn de voorverpakte porties vlees, veggie en kaasproducten die beschikbaar zullen zijn in zelfbediening. Ze worden wel ter plaatse versneden en verpakt.“Het grootste verschil? Onze klanten kiezen zelf de hoeveelheid en zien meteen de prijs op de verpakking. Zo kunnen ze sneller, efficiënter en autonomer boodschappen doen”, zegt businessunitmanager Jo Ghilain. “Ook alle ingrediënten, voedingswaarden en allergenen staan op het etiket. Daarmee spelen we in op de tendens van consumenten die steeds vaker uitgebreide productinformatie zoeken.”

 

Zoals van een biosupermarkt verwacht kan worden, probeert de keten de ecologische impact van haar nieuwste winkel tot een minimum te beperken, met veel aandacht voor duurzaam en verantwoord ondernemen. Het gebouw is met duurzame technieken en materialen gebouwd en heeft een groendak van 888 m². Het ventilatiesysteem recupereert 75% van de warmte in de lucht en de ledverlichting zorgt voor een energiebesparing van 30%. Regenwater wordt opgespaard in een buffer, waardoor het nadien nog gebruikt kan worden om bijvoorbeeld te poetsen.

 

Bio-Planet Kortrijk was in 2001 de allereerste biosupermarkt in België. Vandaag telt de keten, die deel uitmaakt van Colruyt Group, reeds 28 winkels. “En we blijven zoeken naar nieuwe locaties”, zegt Ghilain.