Eerste Belgische Burger King geopend

Eerste Belgische Burger King geopend
Shutterstock

Vandaag opende in Antwerpen officieel de eerste vestiging van fastfoodketen Burger King. Die zal in België een aantal vestigingen van concurrent Quick overnemen, maar beide ketens blijven wel naast elkaar bestaan.

Zeven vestigingen in 2017

De eerste vestiging van Burger King in België opent zijn deuren aan de rand van Antwerpen, in de voormalige vestiging van Quick naast bioscoop Kinepolis Antwerpen. "De opening bij de bioscoop is een opportuniteit voor ons. Het is een grote ruimte, met bovendien een drive-in”, aldus Kevin Derycke, CEO van Burger Brands Belgium, de licentiehouder van zowel Burger King als Quick in België.

 

De tweede vestiging opent volgend week al in het winkelcentrum Rive Gauche in Charleroi, in Namen komt er in augustus een vestiging in het station. In beide gevallen gaat het over volledig nieuwe locaties en wordt er dus geen Quick overgenomen. Tegen het einde van het jaar moeten er minstens zeven vestigingen van de keten geopend zijn, de komende vijf jaar moeten er 60 tot 70 vestigingen van Burger King komen.

 

Bestaande franchisenemers

Burger Brands Belgium wil de komende vijf à zes jaar groeien naar 140 tot 150 restaurants, Quick en Burger King gecombineerd. Dat is een groei met bijna de helft in een markt die er slechts met 1% per jaar op vooruit gaat.

 

Voor die groei rekent het vooral op bestaande franchisenemers. Zo is de nieuwe Burger King in Antwerpen nog steeds in handen van de oude franchisenemer van Quick. “De omvorming van mijn Quick vergde een investering van 1,2 miljoen euro. Dat zal ik eruit moeten halen via een grotere omzet. Want een Burger King lokt toch meer klanten, gezien de naamsbekendheid. Zeker bij een bioscooppubliek als Metropolis moet dat aanspreken”, aldus franchisenemer René Korfmaker.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Filet Pur: Gratis is het nieuwe duur

22/09/2017

Wat een week! De ene na de andere retailer wordt onder curatele geplaatst, en een omgekeerde driehoek zet de foodsector op zijn kop. Klinkt mysterieus? Lees dan gauw het FMCG-overzicht van RetailDetail Food.

Spar Good Food verbindt retail met horeca

22/09/2017

Beleving is essentieel voor het succes van de buurtwinkel. Spar Lambrechts bedacht daarom het onderscheidende concept Spar Good Food, dat een bruggetje legt richting buitenhuisconsumptie.

RetailDetail Food #22 staat online

22/09/2017

In het nieuwe nummer van RetailDetail Food maken we een stand van zaken op met enkele franchiseformules. Waar zijn ze momenteel mee bezig, bij Spar Colruyt Group, Lambrechts, Delhaize, Carrefour en Alvo?  

Passendale. Proef de traditie van bij ons.

22/09/2017

(publireportage) Passendale, een Belgische kaas, traditioneel bereid volgens een origineel recept. Elke Passendale bol wordt met de nodige zorg en vakkundigheid vervaardigd onder het wakend oog van onze kaasmeesters. 

Breaking: François-Melchior de Polignac weg bij Carrefour Belgium

22/09/2017

De redactie verneemt dat de CEO van Carrefour Belgium het bedrijf verlaat. Guillaume de Colonges, zopas benoemd tot directeur exécutif Europe du Nord et de l’Est, zal rechtstreeks de directie van Carrefour Belgium op zich nemen. 

Louis Delhaize lanceert huismerk ‘Louis’

22/09/2017

In het groeiende segment van buurtwinkels en petrolshops zet Delfood meer dan ooit in op differentiatie. Het nieuwe huismerk Louis wil een merk op mensenmaat zijn, met een uitgesproken Belgisch karakter. 

Back to top