Eerste Belgische stadswinkel voor The Belgian Chocolate House

Eerste Belgische stadswinkel voor The Belgian Chocolate House

Voor het eerst opent The Belgian Chocolate House (de grootste chocoladeretailer ter wereld met liefst 1000 ton per jaar) een boetiek in een Belgische winkelstraat. Klanten kunnen er ook ter plaatse consumeren.

 

Nummer negen

De nieuwe Antwerpse vestiging bevindt zich in een historisch pand aan de Leysstraat 7, een locatie met bijzonder veel passage van toeristen: een belangrijke doelgroep voor de keten die een ambassadeur wil zijn van de Belgische chocoladecultuur. Referentiemerken als Neuhaus, Pierre Marcolini en Corné Port-Royal zetten de toon in de winkel. Klanten kunnen ter plaatse genieten van een koffie met bijpassende praline, maar ook van een ijsje, taart, macaron of ter plaatse gebakken wafels.

 

Dit is het negende verkooppunt voor de retailer, die vorig jaar al een centrumwinkel opende in Luxemburg-stad. Daarnaast zijn er twee filialen in het treinstation Brussel-Zuid en vijf winkels op Brussels Airport. Daar gaan jaarlijks meer dan 800 ton chocolade over de toonbank, waarmee The Belgian Chocolate House de grootste verkoper van chocolade ter wereld is. “We verkopen 1,4 kg per minuut, 24 uur op 24 en 7 dagen op 7”, klinkt het. De keten werkt aan verdere expansie binnen en buiten Europa, maar communiceert nog geen concrete projecten.

 

The Belgian Chocolate House werd opgericht door International Duty Free (IDF) en is een 100% Belgische onderneming. Vorig jaar ging het bedrijf aan de haal met de Comeos Mercuriusprijs voor het meest geslaagde winkelconcept.