Eerste Carrefour Bio opent in Brussel

Eerste Carrefour Bio opent in Brussel
Carrefour

Vanochtend opende Carrefour zijn eerste Belgische Carrefour Bio-winkel in Sint-Lambrechts-Woluwe.

 

"Goedkoopste biomerk"

De nieuwe winkel is qua oppervlakte vergelijkbaar met een Carrefour Express (ongeveer 200m² verkoopruimte) en zal 3000 bioreferenties verkopen. Met de nieuwe winkel wil Carrefour bioproducten voor iedereen toegankelijk maken; de winkelketen is naar eigen zeggen het goedkoopste biomerk van het land.

 

"Carrefour wil met het platform ‘Act For Food’ het beste toegankelijk maken voor iedereen en leider worden in de voedseltransitie. In deze context opent Carrefour België zijn eerste Carrefour Bio-winkel. Andere winkels zullen volgen", zegt Geoffroy Gersdorff, secretaris-generaal van Carrefour België.

 

Verpakkingen vermijden

Naast de gangbare bioproducten zoals brood, kaas, koffie en thee is de nieuwe winkel ook uitgerust met een sinaasappelsapmachine. Verder is er een Ecover-navulstation, waar klanten hun lege flessen kunnen vullen met onderhouds- en hygiëneproducten van het Antwerpse merk. Tot slot biedt de winkel ook ruimte aan het duurzame merk Bonjour Maurice, dat baby- en kinderkleding en woonaccessoires maakt uit textielresten.

 

Verpakkingen worden tot een minimum beperkt en de winkelketen moedigt klanten ook aan hun eigen verpakkingen mee te brengen. Een heleboel producten worden in bulk verkocht. Om die te kunnen meenemen, biedt Carrefour gratis papieren zakjes aan of een betalend alternatief in de vorm van een stoffen tas of een glazen pot. Het vlees is verpakt in 100% recycleerbare kartonnen schaaltjes.