Eerste OKay met Collect&Go-afhaalpunt opent in Heusden

Eerste OKay met Collect&Go-afhaalpunt opent in Heusden
Foto: Colruyt Group

OKay, de buurtsupermarkt van Colruyt Group, opent een eerste vestiging met Collect&Go-afhaalpunt in Heusden. De nieuwe vestiging test de afhaalservice, die bij succes ook naar andere OKay-winkels wordt uitgerold.

 

"Ideale locaties voor Collect&Go"

De Heusdense winkel is de 129e voor OKay: de nieuwe buurtsupermarkt met een oppervlakte van 650 m² en 14 medewerkers opent op woensdag 18 juli. Het is ook de eerste vestiging van de formule de een Collect&Go-afhaalpunt in de winkel heeft: “Klanten kunnen er de producten uit het assortiment van Colruyt ophalen die ze via Collect&Go reserveren. De OKay-medewerkers volgden een opleidingstraject en zitten vol energie om aan de test te beginnen”, zegt Fabrice Gobbato, algemeen directeur bij OKay.

 

Volgens Colruyt Group hebben de buurtsupermarkten een ideale ligging om als Collect&Go-afhaalpunten te dienen: ze liggen langs invalswegen dicht bij dorpskernen en bieden handige parkeergelegenheid.

 

Vers en milieubewust

De nieuwe OKay in Heusden is ingericht volgens het recentste concept van de formule, waar brede gangen en grote glazen wanden aan de versafdeling een frisse, moderne uitstraling moeten geven. De klemtoon ligt er dan ook op vers, al is er eveneens aandacht voor kant-en-klare maaltijden en een ‘Easy Cooking’-toog met alle ingrediënten om seizoensgerechten te bereiden, zodat klanten daarvoor niet de hele winkel hoeven te doorkruisen.

 

In de nieuwe winkel is met ledverlichting gewerkt, zodat er 30% minder energieverbruik is. “OKay hecht veel belang aan energiezuinig bouwen, met een zo laag mogelijke milieu-impact. Daarom werken we in onze OKay-winkels zoveel mogelijk met duurzame technieken en materialen”, aldus Gobbato. Het regenwater wordt ook nog hergebruikt voor de toiletten, de koeling werkt op propaan en het ventilatiesysteem recupereert 75% van de warmte uit de lucht.