EFR en Spar Nederland gaan samenwerken | RetailDetail

EFR en Spar Nederland gaan samenwerken

EFR en Spar Nederland gaan samenwerken

EFR, de uitbater van de Texaco-benzinestations in Nederland, gaat samenwerken met supermarktketen Spar. In een eerste fase zullen alvast drie winkels van tankstations omgebouwd worden naar Spar Express.

“Winkels waar je ook kunt tanken”

Spar Express is gebaseerd op het City-concept van de keten en zal producten aanbieden om direct te consumeren, in combinatie met boodschappen voor de komende acht tot tien uur. Daarnaast zal het assortiment aangepast worden aan de noden van buurtbewoners en passanten. “Het worden winkels waar je ook kunt tanken in plaats van andersom“, aldus commercieel directeur Susanne Kroon.

 

De eerste vestigingen die worden omgebouwd zijn die van Geertruidenberg, Amstelveen en Ypenburg. Kort daarna moeten er nog eens twee vestigingen volgen en als de eerste resultaten positief zijn, dan volgen er later nog andere winkels. Bram Verhoeve van EFR vertelt dat zijn bedrijf al een tijdje zocht naar een goede invulling van de winkelruimtes die niet langs snelwegen gelegen zijn: "Dagelijkse boodschappen zijn voor deze locaties een goede aanvulling. SPAR heeft met haar city-format een prima oplossing.”

 

EFR fuseerde in oktober nog met het Britse Euro Garages, waardoor ze samen bijna 1.500 tankstations beheren in heel Europa. In Nederland beheert de groep ongeveer 500 tankstations. Bij de fusie werd de wens al uitgesproken om de retailactiviteiten rond de stations verder uit te breiden.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Alken-Maes verkoopt meer bier

20/07/2018

Brouwerij Alken-Maes, een onderdeel van de groep Heineken, heeft in 2017 meer bier verkocht maar wel minder winst gemaakt als gevolg van harde concurrentie in het binnenland en lagere marges voor de export.

Carrefour gaat So.bio met overname Franse bioketen

20/07/2018

Carrefour onthult zijn biologische ambities met de overname van So.bio, een lokale bioketen met acht winkels in het zuidwesten van Frankrijk. De keten wil graag nationale dekking krijgen.

Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Eerste Belgische stadswinkel voor The Belgian Chocolate House

19/07/2018

Voor het eerst opent The Belgian Chocolate House (de grootste chocoladeretailer ter wereld met liefst 1000 ton per jaar) een boetiek in een Belgische winkelstraat. Klanten kunnen er ook ter plaatse consumeren.

Carrefour lanceert personal shopper en levering binnen 1,5 uur

19/07/2018

Supermarktketen Carrefour schakelt een tandje bij in service: een personal shopper kiest je producten uit, een bakfiets levert die binnen anderhalf uur thuis. "Retailers moeten het verschil maken in service, en dit is nog maar het begin", vertelt RetailDetail-stichter Jorg Snoeck.

Minister Peeters toch akkoord met brugpensioenplan Carrefour

18/07/2018

Zoals verwacht heeft economieminister Kris Peeters het herstructureringsplan van Carrefour goedgekeurd, inclusief de 'brugpensioen'-regeling. De minister zei dat hij zekerheid voor werknemers verkoos boven het bestrijden van "een verkeerd signaal".