EFR en Spar Nederland gaan samenwerken

EFR en Spar Nederland gaan samenwerken

EFR, de uitbater van de Texaco-benzinestations in Nederland, gaat samenwerken met supermarktketen Spar. In een eerste fase zullen alvast drie winkels van tankstations omgebouwd worden naar Spar Express.

“Winkels waar je ook kunt tanken”

Spar Express is gebaseerd op het City-concept van de keten en zal producten aanbieden om direct te consumeren, in combinatie met boodschappen voor de komende acht tot tien uur. Daarnaast zal het assortiment aangepast worden aan de noden van buurtbewoners en passanten. “Het worden winkels waar je ook kunt tanken in plaats van andersom“, aldus commercieel directeur Susanne Kroon.

 

De eerste vestigingen die worden omgebouwd zijn die van Geertruidenberg, Amstelveen en Ypenburg. Kort daarna moeten er nog eens twee vestigingen volgen en als de eerste resultaten positief zijn, dan volgen er later nog andere winkels. Bram Verhoeve van EFR vertelt dat zijn bedrijf al een tijdje zocht naar een goede invulling van de winkelruimtes die niet langs snelwegen gelegen zijn: "Dagelijkse boodschappen zijn voor deze locaties een goede aanvulling. SPAR heeft met haar city-format een prima oplossing.”

 

EFR fuseerde in oktober nog met het Britse Euro Garages, waardoor ze samen bijna 1.500 tankstations beheren in heel Europa. In Nederland beheert de groep ongeveer 500 tankstations. Bij de fusie werd de wens al uitgesproken om de retailactiviteiten rond de stations verder uit te breiden.

Tags: