EFR en Spar Nederland gaan samenwerken | RetailDetail

EFR en Spar Nederland gaan samenwerken

EFR en Spar Nederland gaan samenwerken

EFR, de uitbater van de Texaco-benzinestations in Nederland, gaat samenwerken met supermarktketen Spar. In een eerste fase zullen alvast drie winkels van tankstations omgebouwd worden naar Spar Express.

“Winkels waar je ook kunt tanken”

Spar Express is gebaseerd op het City-concept van de keten en zal producten aanbieden om direct te consumeren, in combinatie met boodschappen voor de komende acht tot tien uur. Daarnaast zal het assortiment aangepast worden aan de noden van buurtbewoners en passanten. “Het worden winkels waar je ook kunt tanken in plaats van andersom“, aldus commercieel directeur Susanne Kroon.

 

De eerste vestigingen die worden omgebouwd zijn die van Geertruidenberg, Amstelveen en Ypenburg. Kort daarna moeten er nog eens twee vestigingen volgen en als de eerste resultaten positief zijn, dan volgen er later nog andere winkels. Bram Verhoeve van EFR vertelt dat zijn bedrijf al een tijdje zocht naar een goede invulling van de winkelruimtes die niet langs snelwegen gelegen zijn: "Dagelijkse boodschappen zijn voor deze locaties een goede aanvulling. SPAR heeft met haar city-format een prima oplossing.”

 

EFR fuseerde in oktober nog met het Britse Euro Garages, waardoor ze samen bijna 1.500 tankstations beheren in heel Europa. In Nederland beheert de groep ongeveer 500 tankstations. Bij de fusie werd de wens al uitgesproken om de retailactiviteiten rond de stations verder uit te breiden.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Mayonaisemerk Hellmann’s opent eigen deli in Antwerpen

23/04/2018

Op de Antwerpse Grote Markt heeft Unilever voor haar sauzenmerk Hellmann’s een deli in New Yorkse stijl geopend. De broodjes- en burgerbar “Richard’s by Hellmann’s” is wel slechts een pop-up, die zes weken open blijft.

Nestlé is de vier vingers van KitKat kwijt

23/04/2018

De vier ‘vingers’ van de chocoladereep KitKat zijn niet typisch genoeg om Nestlé het alleenrecht ervoor toe te kennen. Het Europees Gerechtshof beslecht zo een lange juridische strijd tussen KitKat en Leo.

Picnic bouwt distributiecentrum vlakbij België

23/04/2018

Vorige week nog maakte Picnic bekend zijn service uit te breiden naar twee nieuwe Noord-Brabantse steden; vandaag kondigt de online supermarkt de bouw van een distributiecentrum in Eindhoven aan. Het magazijn moet in mei al operationeel zijn.

Colruyt zet volop in op ‘vleesloos vlees’

20/04/2018

Vleesvervangers zijn hot, en dat heeft ook Colruyt begrepen. De Belgische retailer gaat samen met het Ierse voedingsbedrijf Kerry plantaardige vleesvervangers maken, een jaar nadat het al 'soja-kippenvleesproducent' Ojah overnam.

Filet Pur: Hete standjes in het versrayon

20/04/2018

De meteorologische experts van RetailDetail Food voorspellen nu al: het wordt een gloeiend hete zomer voor de FMCG-branche. Waarom? Dat onthult ons ongezouten en flink gepeperde weekoverzicht.

EU stemt wet voor betere biolabels

20/04/2018

Het Europees Parlement heeft een wet aangenomen om de biosector strenger, maar eerlijker en duidelijker te reglementeren. Met onder meer een biolabel en importregels wil Europa vooral bioproductie van eigen bodem een duwtje in de rug geven.