Eigen merken stuwen omzet Wessanen | RetailDetail

Eigen merken stuwen omzet Wessanen

Eigen merken stuwen omzet Wessanen
Wessanen

In het derde kwartaal is de omzet van voedingsbedrijf Wessanen met 7% gegroeid. Dat was vooral te danken aan goede prestaties van de eigen merken: bij sommige merken was er zelfs tweecijferige groei.

Zuivelvervangers

De totale omzet van Wessanen kwam voor het derde kwartaal uit op 147,4 miljoen euro, een groei van 7,2% ten opzichte van een jaar eerder. Bij de eigen merken was de gemiddelde groei met 9% zelfs nog een stuk hoger. Dankzij die goede prestaties steeg de nettowinst van 6 miljoen euro naar 8,5 miljoen euro. Over de eerste drie kwartalen heen steeg de winst zo al met 29,1% naar 28,8 miljoen euro.

 

Wessanen spreekt dan ook van een solide kwartaal, waarin de eigen merken sneller groeiden dan in de eerste helft van het jaar. Ook de Duitse merken groeien allemaal terug, nadat er een succesvolle nieuwe strategie werd uitgewerkt. Het bedrijf zag vooral een sterke groei bij de zuivelvervangers, die op alle markten goed presteren.

 

In de Benelux doet Whole Earth pindakaas het bijzonder goed en was er de sterke start van de Zonnatura zuivelvervangers.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Ahold Delhaize start digitaal laboratorium in de VS

22/05/2018

De Amerikaanse tak van Ahold Delhaize richt een nieuw bedrijf op dat zich toespitst op digitale innovatie: Peapod Digital Labs wordt een laboratorium voor nieuwe strategieën op het gebied van digitalisering, e-commerce en personalisatie. 

Lidl opent restaurant voor blokkende studenten

22/05/2018

Lidl wil studenten in de ‘blok’ helpen om gezond te eten: de supermarktketen opent een pop-uprestaurant in Gent, dat 24 uur op 24 en 7 dagen op 7 open is om studenten door de examenperiode te loodsen.

Carrefour genoodzaakt om honderden Dia-winkels te sluiten

22/05/2018

Carrefour vindt geen kopers voor honderden van zijn voormalige Dia-winkels in Frankrijk. Bijna 230 vestigingen zullen daardoor waarschijnlijk de deuren moeten sluiten. 

Carrefour en Tencent openen hightechwinkel in Shanghai

22/05/2018

In het zopas geopende winkelconcept ‘Le Marché’, het eerste resultaat van het recente partnership tussen Carrefour en Tencent, kunnen klanten betalen via gezichtsherkenning aan onbemande check-outs.

Carrefour geeft meer details over transformatieplan

22/05/2018

Gezondheid en digitalisering zijn speerpunten in de plannen van Carrefour Belgium. Binnenkort kunnen klanten e-commerce bestellingen afhalen of terugbrengen in alle Express buurtwinkels. In de hypermarkten maakt non-food plaats voor bio en horeca.

Filet Pur: Snoep maar lekker verder!

18/05/2018

Hoe Colruyt zo goedkoop kan blijven, wat Albert Heijn bekokstooft in het versrayon, waarom Delhaize glutenvrij wordt en hoe vrolijk het er bij Aldi aan toe gaat? Dat verneemt u in het pittig gekruide weekoverzicht van RetailDetail Food.