Eigen merken stuwen omzet Wessanen | RetailDetail

Eigen merken stuwen omzet Wessanen

Eigen merken stuwen omzet Wessanen
Wessanen

In het derde kwartaal is de omzet van voedingsbedrijf Wessanen met 7% gegroeid. Dat was vooral te danken aan goede prestaties van de eigen merken: bij sommige merken was er zelfs tweecijferige groei.

Zuivelvervangers

De totale omzet van Wessanen kwam voor het derde kwartaal uit op 147,4 miljoen euro, een groei van 7,2% ten opzichte van een jaar eerder. Bij de eigen merken was de gemiddelde groei met 9% zelfs nog een stuk hoger. Dankzij die goede prestaties steeg de nettowinst van 6 miljoen euro naar 8,5 miljoen euro. Over de eerste drie kwartalen heen steeg de winst zo al met 29,1% naar 28,8 miljoen euro.

 

Wessanen spreekt dan ook van een solide kwartaal, waarin de eigen merken sneller groeiden dan in de eerste helft van het jaar. Ook de Duitse merken groeien allemaal terug, nadat er een succesvolle nieuwe strategie werd uitgewerkt. Het bedrijf zag vooral een sterke groei bij de zuivelvervangers, die op alle markten goed presteren.

 

In de Benelux doet Whole Earth pindakaas het bijzonder goed en was er de sterke start van de Zonnatura zuivelvervangers.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

2017 was recordjaar voor Miko

23/03/2018

De koffie- en kunststoffengroep Miko heeft er naar eigen zeggen een recordjaar opzitten. Zo wist het ondanks een zware vergelijkingsbasis toch een omzetstijging te bewerkstelligen. Ook de winst maakte een kleine groei door.

Jumbo maakt werk van vastgoed in België

23/03/2018

Dat Jumbo zijn oog heeft laten vallen op België is al lang geen geheim meer. Nu heeft de Nederlandse supermarktketen een vacature openstaan voor een persoon die kan helpen met de zoektocht naar gepaste locaties.

Filet Pur: Een défilé van goede bedoelingen

23/03/2018

Een week waarin foodretailers zich van hun àller-àllerbeste kant lieten zien. Stuk voor stuk. Echt waar. Enfin, op enkele uitzonderingen na. Kom alles te weten in het vrolijke overzicht van RetailDetail Food!

Spadel groeit dankzij Bulgaarse overname

23/03/2018

Drankenproducent Spadel is vorig jaar fors gegroeid, maar dat was vrijwel enkel te danken aan de overname van het Bulgaarse Devin. Wordt dat niet in rekening genomen, dan was er nog amper sprake van groei.

Hornbach groeit boven de vier miljard euro omzet

23/03/2018

De Duitse bouwmarktketen Hornbach haalde in zijn vorige boekjaar, dat 28 februari afliep, meer dan vier miljard euro omzet. De totale omzetgroei bedroeg 5,1%: in Nederland was er dubbelcijferige groei, de Duitse thuismarkt stagneert.

Veranderingen op til bij Whole Foods

23/03/2018

De overname van Whole Foods door Amazon begint stilaan een aantal veranderingen op te leveren bij de supermarktketen. Zo wil Amazon het Prime-systeem doortrekken naar de winkels. Ondertussen verdwijnen er ook heel wat leidinggevenden bij het bedrijf.

Back to top