Eindhoven moet Lidl schadevergoeding tot 1,8 miljoen euro | RetailDetail

Eindhoven moet Lidl schadevergoeding tot 1,8 miljoen euro

Eindhoven moet Lidl schadevergoeding tot 1,8 miljoen euro

De Raad van State heeft beslist dat de gemeente Eindhoven Lidl een schadevergoeding moet betalen. De Duitse discounter argumenteerde dat een filiaal eerst goedkeuring had gekregen, maar later toch moest sluiten.

Sluiting na 3,5 jaar

Eindhoven stemde oorspronkelijk in met een vestiging van Lidl in de Hofdijkstraat achter de Aalstersweg, maar 3,5 jaar later bleek er geen wijziging te komen van het bestemmingsplan en dus moest de winkel terug de deuren sluiten. De gemeente Eindhoven ging er toen vanuit dat het geen planschade hoefde uit te keren op basis van een plan dat er eigenlijk nooit is gekomen. De Raad van State volgt echter het idee van Lidl, dat de winkel er enkel is gekomen met het idee dat die ook zou worden gelegaliseerd.

 

Eindhoven moet nu binnen dertien weken een aanvaardbare schadevergoeding voorstellen aan Lidl. Dat had eerder zelf al een eis ingediend voor meer dan 1,8 miljoen euro. Het is nu afwachten hoeveel de gemeente echt zal moeten betalen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Alken-Maes verkoopt meer bier

20/07/2018

Brouwerij Alken-Maes, een onderdeel van de groep Heineken, heeft in 2017 meer bier verkocht maar wel minder winst gemaakt als gevolg van harde concurrentie in het binnenland en lagere marges voor de export.

Carrefour gaat So.bio met overname Franse bioketen

20/07/2018

Carrefour onthult zijn biologische ambities met de overname van So.bio, een lokale bioketen met acht winkels in het zuidwesten van Frankrijk. De keten wil graag nationale dekking krijgen.

Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Eerste Belgische stadswinkel voor The Belgian Chocolate House

19/07/2018

Voor het eerst opent The Belgian Chocolate House (de grootste chocoladeretailer ter wereld met liefst 1000 ton per jaar) een boetiek in een Belgische winkelstraat. Klanten kunnen er ook ter plaatse consumeren.

Carrefour lanceert personal shopper en levering binnen 1,5 uur

19/07/2018

Supermarktketen Carrefour schakelt een tandje bij in service: een personal shopper kiest je producten uit, een bakfiets levert die binnen anderhalf uur thuis. "Retailers moeten het verschil maken in service, en dit is nog maar het begin", vertelt RetailDetail-stichter Jorg Snoeck.

Minister Peeters toch akkoord met brugpensioenplan Carrefour

18/07/2018

Zoals verwacht heeft economieminister Kris Peeters het herstructureringsplan van Carrefour goedgekeurd, inclusief de 'brugpensioen'-regeling. De minister zei dat hij zekerheid voor werknemers verkoos boven het bestrijden van "een verkeerd signaal".