Ekoplaza opent eerste Belgische winkel in Alsemberg

Ekoplaza winkel
Foto Ekoplaza

De Nederlandse bioketen Ekoplaza heeft de eerste winkel van Origin’O omgebouwd naar een Belgische variant op de eigen formule. De primeur is voor Alsemberg.

 

Elementen van beide formules

Sinds de fusie in 2019 van Biofresh Belgium, het moederbedrijf van Origin’O, met het Nederlandse Udea, de franchisegever van Ekoplaza, willen beide bedrijven volop profiteren van schaalvoordelen. De omvorming van de Origin’O winkels naar de Ekoplaza formule is in dat opzicht een logische zet. In de loop van 2021 worden alle zestien Belgische biowinkels van de keten omgebouwd. De winkel in Alsemberg was het eerst aan de beurt en opende z’n deuren op 10 december.
 

De biowinkel in Alsemberg oogt helemaal Belgisch met elementen van beide formules. Het is een hedendaagse winkel, met focus op groenten & fruit, brood, kaas en verse gerechten. Het gamma werd uitgebreid met het eigen Ekoplaza huismerk, 100% biologisch en aan een toegankelijke prijs voor iedereen.
 

Naast de ombouw van de verschillende winkels, zal Ekoplaza in België ook digitale stappen zetten: de keten plant de opening van een webshop. Klanten zullen de boodschappen in de winkels kunnen afhalen of aan huis laten leveren.