Emté-supermarkten verdeeld onder Jumbo en Coop

Emté-supermarkten verdeeld onder Jumbo en Coop
Shutterstock

Jumbo en Coop hebben bekendgemaakt hoe zij de over te nemen Emté-supermarkten onderling willen verdelen. Van de 130 voormalige Emté-winkels komen er 79 onder Jumbo-bewind; 51 varen verder onder de vlag van Coop.

Verdeling onder voorbehoud

Begin deze maand maakten supermarktbedrijven Jumbo en Coop al bekend dat ze de slabakkende Emté-supermarkten van de Sligro Food Group gezamenlijk overnemen. Het consortium sloot op 5 maart een verkoopsovereenkomst van 410 miljoen euro met Sligro Food Group, dat daarmee niet enkel de 130 vestigingen van Emté van de hand doet (voor 275 miljoen euro), maar ook de distributiecentra in Kapelle en Putten, de vleescentrale in Enschede en de ondersteunende afdelingen van Emté in Veghel.

 

Nu brengen de beide supermarktbedrijven ook de betrokken vestigingen op de hoogte van de vlag waaronder ze in de toekomst zullen verder varen: Jumbo richt 66 eigen filialen en 13 franchisewinkels in volgens de eigen Jumbo-formule (totaal van 79 vestigingen); Coop past zijn concept toe op 30 filialen en 21 franchisewinkels (totaal van 51 vestigingen). De verdeling is wel nog onder voorbehoud, want de goedkeuring ervan hangt af van de Autoriteit Consument en Markt (ACM), die zich hierover de komende maanden wellicht uitspreekt, en van de lopende adviesaanvraag bij de ondernemingsraad van Sligro.

 

Naar verwachting zal de transitie en ombouwoperatie in de loop van 2019 zijn voltooid. Alle winkels bevinden zich in Nederland, maar vorige week maakte Jumbo bekend ook een dertigtal winkels in België te willen openen in 2019.