Emté-supermarkten verdeeld onder Jumbo en Coop

Emté-supermarkten verdeeld onder Jumbo en Coop

Emté-supermarkten verdeeld onder Jumbo en Coop
Shutterstock

Jumbo en Coop hebben bekendgemaakt hoe zij de over te nemen Emté-supermarkten onderling willen verdelen. Van de 130 voormalige Emté-winkels komen er 79 onder Jumbo-bewind; 51 varen verder onder de vlag van Coop.

Verdeling onder voorbehoud

Begin deze maand maakten supermarktbedrijven Jumbo en Coop al bekend dat ze de slabakkende Emté-supermarkten van de Sligro Food Group gezamenlijk overnemen. Het consortium sloot op 5 maart een verkoopsovereenkomst van 410 miljoen euro met Sligro Food Group, dat daarmee niet enkel de 130 vestigingen van Emté van de hand doet (voor 275 miljoen euro), maar ook de distributiecentra in Kapelle en Putten, de vleescentrale in Enschede en de ondersteunende afdelingen van Emté in Veghel.

 

Nu brengen de beide supermarktbedrijven ook de betrokken vestigingen op de hoogte van de vlag waaronder ze in de toekomst zullen verder varen: Jumbo richt 66 eigen filialen en 13 franchisewinkels in volgens de eigen Jumbo-formule (totaal van 79 vestigingen); Coop past zijn concept toe op 30 filialen en 21 franchisewinkels (totaal van 51 vestigingen). De verdeling is wel nog onder voorbehoud, want de goedkeuring ervan hangt af van de Autoriteit Consument en Markt (ACM), die zich hierover de komende maanden wellicht uitspreekt, en van de lopende adviesaanvraag bij de ondernemingsraad van Sligro.

 

Naar verwachting zal de transitie en ombouwoperatie in de loop van 2019 zijn voltooid. Alle winkels bevinden zich in Nederland, maar vorige week maakte Jumbo bekend ook een dertigtal winkels in België te willen openen in 2019.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Waarom de telefoon haast nooit meer rinkelt bij Domino’s

27/04/2018

Zin in pizza? Jongeren bestellen die bij voorkeur met een app. En binnenkort roepen ze hun bestelling wel naar Alexa. Technologie is één van de succesfactoren voor pizzaketen Domino’s, die binnen enkele jaren 200 vestigingen wil in ons land.

Bio-Planet opent eerste stadswinkel in Antwerpen

26/04/2018

Ook Bio-Planet springt nu op de kar van de stadswinkel. De bioketen van Colruyt Group opent binnenkort haar eerste winkel in het hartje van Antwerpen en brengt zo haar bioproducten meer binnen het bereik van mensen zonder wagen.

Spontane stakingen bij 79 Belgische supermarkten Lidl

26/04/2018

Over het hele land braken woensdag spontane stakingen uit bij Lidl. De medewerkers noemen de werkdruk te hoog en legden het werk neer nadat overleg met de directie op niks uitliep. 79 winkels hielden de deuren dicht. 

Met Shukr mikt Tiense Suiker op Arabische gemeenschap

26/04/2018

De Tiense Suikerraffinaderij speelt met een nieuw merk in op de toenemende diversiteit in de samenleving: Shukr wordt in eerste instantie gelanceerd in het gespecialiseerde kanaal van de etnische winkels. Mogelijk volgen supermarkten later.

Carrefour en Système U onderhandelen over samenwerking

25/04/2018

Carrefour en Système U bespreken de mogelijkheid een alliantie te sluiten, die beide bedrijven de komende vijf jaar betere aankoopprijzen bij producenten moet opleveren. Système U werkt nochtans al lang samen met Carrefour-concurrent Auchan.

“Duurdere chocolade mag geen taboe zijn”

25/04/2018

De verkoop van fairtradeproducten in ons land blijft stijgen, vooral voor chocolade. Dat is ook nodig, want die sector staat voor grote uitdagingen. “Chocolade zal niet verdwijnen, maar de cacaoprijs moet hoger.”