Emté-supermarkten verdeeld onder Jumbo en Coop

Emté-supermarkten verdeeld onder Jumbo en Coop

Emté-supermarkten verdeeld onder Jumbo en Coop
Shutterstock

Jumbo en Coop hebben bekendgemaakt hoe zij de over te nemen Emté-supermarkten onderling willen verdelen. Van de 130 voormalige Emté-winkels komen er 79 onder Jumbo-bewind; 51 varen verder onder de vlag van Coop.

Verdeling onder voorbehoud

Begin deze maand maakten supermarktbedrijven Jumbo en Coop al bekend dat ze de slabakkende Emté-supermarkten van de Sligro Food Group gezamenlijk overnemen. Het consortium sloot op 5 maart een verkoopsovereenkomst van 410 miljoen euro met Sligro Food Group, dat daarmee niet enkel de 130 vestigingen van Emté van de hand doet (voor 275 miljoen euro), maar ook de distributiecentra in Kapelle en Putten, de vleescentrale in Enschede en de ondersteunende afdelingen van Emté in Veghel.

 

Nu brengen de beide supermarktbedrijven ook de betrokken vestigingen op de hoogte van de vlag waaronder ze in de toekomst zullen verder varen: Jumbo richt 66 eigen filialen en 13 franchisewinkels in volgens de eigen Jumbo-formule (totaal van 79 vestigingen); Coop past zijn concept toe op 30 filialen en 21 franchisewinkels (totaal van 51 vestigingen). De verdeling is wel nog onder voorbehoud, want de goedkeuring ervan hangt af van de Autoriteit Consument en Markt (ACM), die zich hierover de komende maanden wellicht uitspreekt, en van de lopende adviesaanvraag bij de ondernemingsraad van Sligro.

 

Naar verwachting zal de transitie en ombouwoperatie in de loop van 2019 zijn voltooid. Alle winkels bevinden zich in Nederland, maar vorige week maakte Jumbo bekend ook een dertigtal winkels in België te willen openen in 2019.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Protocolakkoord voor transformatieplan bereikt bij Carrefour

15/06/2018

De directie van Carrefour België heeft een protocolakkoord bereikt met de vakbonden voor het transformatieplan van de supermarktketen. Zo’n 250 jobs blijven alsnog gespaard.

Betalen met Appie bij Albert Heijn

15/06/2018

In Haarlem en Utrecht kunnen shoppers deze zomer bij Albert Heijn betalen met hun Appie-app.  De komende drie maanden voert de keten er een test met kassaloos shoppen, waarbij klanten met de app boodschappen scannen en betalen.

Filet Pur: Met een buik vol angsten

15/06/2018

Waarin we onthullen wie de échte baas is van Carrefour Belgium, waarom gezond eten niet zo gezond is, hoe alcohol ons opbeurt en wat Jumbo nu eigenlijk van plan is. Niet geheel doorbakken hoor, dit weekoverzicht van RetailDetail Food!

Alter’Native Food: A place apart at the upcoming SIAL Paris !

14/06/2018

(Advertorial) From 21st to 25th of October, Paris will be the world's food capital. 7,200 French and international exhibitors will be presenting their innovations among 21 exhibitions sectors.

Group Puig neemt meerderheidsparticipatie in Dries Van Noten

14/06/2018

Het Belgische 'Dries Van Noten', een van de laatste onafhankelijke modehuizen, komt in Spaanse handen. De 60-jarige ontwerper verkocht de meerderheid van de aandelen van zijn bedrijf aan Group Puig.

Johnny Thijs stopt als voorzitter van Spadel

14/06/2018

Johnny Thijs is opgestapt als voorzitter van de Waalse mineraalwaterproducent Spadel. Zijn mandaat liep nog tot 2020, maar de gewezen postbaas treedt af “om persoonlijke redenen”, zo meldt De Tijd.