Enorme verticale boerderij moet Londen bevoorraden

Infarm

Infarm, 's werelds snelst groeiende stadslandbouwbedrijf, plant een enorme nieuwe productiefaciliteit die kruiden en bladgroenten zal leveren aan retailers in Groot-Londen.

 

18 miljoen planten

De nieuwe verticale boerderij in Bedford, op zowat 90 km ten noorden van de Britse hoofdstad, zal een totale oppervlakte hebben van 9.760 m², waarvan 5.500 m² kweekruimte. Elke kweekeenheid neemt amper 25 m² aan grondoppervlakte in beslag en is tien meter hoog. Volgens Infarm kan de verticale boerderij op volle kracht tot 18 miljoen planten produceren per jaar, even veel als 360.000 m² landbouwgrond. Het ‘growing centre’ is momenteel in aanbouw en ligt op schema voor een eerste oogst in het vierde kwartaal van 2021.

 

"Infarm heeft een duidelijk doel om uit te breiden in de Britse markt. Ons tweede Britse groeicentrum gelegen in de ‘gouden driehoek’ stelt ons in staat om de hoeveelheid verse producten die het hele jaar door in het Verenigd Koninkrijk worden geteeld, aanzienlijk te vergroten. De locatie van de faciliteit stelt ons in staat om 90% van de Britse bevolking binnen vier uur te bedienen, zodat onze klanten de meest verse producten precies op tijd in huis hebben”, zegt directeur Jeremy Byfleet van Infarm niet zonder trots.