Europese landbouwministers zijn enthousiast over duurzaam Picnic | RetailDetail

Europese landbouwministers zijn enthousiast over duurzaam Picnic

Europese landbouwministers zijn enthousiast over duurzaam Picnic

Europese landbouwministers zijn enthousiast over Picnic, met name over de directe inkoop bij leveranciers en de gratis bezorging. Picnic is als een van de 45 innovatieve Nederlandse ondernemingen aanwezig op de expo The STEC - Food to Be in Eindhoven, waar o.a. de landbouwministers van de EU te gast zijn.

 

Voedselverspilling verminderen

De landbouwministers zijn het meest enthousiast over de manier waarop de online supermarkt  de voedselverspilling drastisch vermindert. "We kopen alleen de producten in bij onze leveranciers die ook echt door onze klanten zijn besteld. Op die manier voorkomen we verspilling van verse producten", vertelt Michiel Muller. mede-oprichter van Picnic.

 

"Elizabeth Truss, de Britse minister van landbouw, vertelde dat Picnic een ware revolutie zou kunnen ontketenen in haar land. Britten laten nu al vaak hun boodschappen thuisbezorgen, maar supermarkten vragen daar altijd geld voor", aldus Michiel Muller. "Ook in Frankrijk zou Picnic zonder meer een succes worden, zo voorspelde de Franse afgevaardigde: "Niet elke stad of dorp bij ons heeft een supermarkt. Je moet vaak een eind rijden naar een hypermarché. Gratis bezorging is dan een uitkomst."

 

Food to Be-expo toont innovaties in foodketen

De Food to Be-expo is een eerste editie van The STEC, Staging Technologies, een nationaal podium voor de nieuwste technologie in Eindhoven. De expo, een initiatief van het ministerie van Economische Zaken en de gemeente Eindhoven, wordt georganiseerd in het kader van het Nederlandse EU-voorzitterschap en de Europese landbouwraad.

 

Op de beurs laten de 45 meest innovatieve ondernemers, wetenschappers en designers van Nederland zien welke innovaties in de toekomst het verschil gaan maken in ons eten. Picnic is er hier een van, dankzij het nieuwe logistieke systeem dat de basis legt voor de nieuwe voedselvoorziening voor de moderne stad: de snelste weg van boer naar bord. In de zes maanden dat de online supermarkt actief is, is het concept uitgerold naar vier plaatsen, waaronder Utrecht. In Amersfoort, waar het allemaal begon, is inmiddels tien procent van de huishoudens klant.

 

Picnic wordt op The STEC ook geroemd om zijn duurzame oplossingen. Naast directe inkoop maken de elektrische busjes van eigen ontwerp een einde aan de uitstoot van fijnstof in de steden. Het bezorgmodel zorgt tevens voor een aanzienlijke reductie van de CO2-uitstoot van auto’s, die consumenten normaal gebruiken om een paar keer per week naar de supermarkt te rijden.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

McDonald’s wil 40 nieuwe vestigingen in België

20/03/2018

Fastfoodketen McDonald’s wil de komende vijf jaar maar liefst 40 nieuwe vestigingen openen in België, wat ongeveer de helft is van het huidige aantal. Zo moeten er 2000 banen bijkomen.

Nieuw concept voor foodstart-ups in hartje Antwerpen

20/03/2018

In de Hoogstraat in Antwerpen vinden kleine start-ups die verse voeding verkopen binnenkort ruimte om hun concept uit te proberen. De indoormarkt opent de deuren in de voormalige De Krak en biedt plaats aan twintig pop-upzaken.

Spar wil nu ook voet op Griekse bodem

19/03/2018

Spar International heeft zijn zinnen gezet op Griekenland als het volgende land om de voedingsmarkt te veroveren. Spar Hellas zal samenwerken met Asteras en Mesis om binnen de vier jaar meer dan 500 winkels op te zetten.

Dr. Oetker koopt de helft van Freixenet

19/03/2018

Henkell, de drankdivisie van Dr. Oetker, haalt net iets meer dan de helft van de aandelen binnen van cavamerk Freixenet. Na twee jaar onderhandelen is de deal eindelijk rond, al wordt de Duitse voedingsreus geen alleenheerser bij Freixenet.

Picnic bevestigt komst naar Duitsland

19/03/2018

Voor het weekend waren er geruchten opgedoken dat de Nederlandse online supermarkt Picnic testen uitvoerde in Duitsland. Dat nieuws is nu bevestigd door medeoprichter Michiel Muller.

Online supermarkt Picnic naar Duitsland?

16/03/2018

Het lijkt erop dat de Nederlandse websupermarkt Picnic nu ook in het Duitse Noordrijn-Westfalen de markt verkent. Het bedrijf, dat mogelijk kansen ziet in de voorlopig weinig bevochten Duitse regio, wil nog niet reageren op de geruchten.

Back to top