Ex-CEO Delhaize investeert in startup YouMeal | RetailDetail

Ex-CEO Delhaize investeert in startup YouMeal

Ex-CEO Delhaize investeert in startup YouMeal

YouMeal, een startup die restaurantuitbaters toelaat hun klanten eenvoudig te informeren over de samenstelling van hun gerechten, heeft 800.000 euro aan nieuwe fondsen opgehaald. Een van de investeerders is Pierre-Olivier Beckers, voormalig CEO van Delhaize en momenteel voorzitter van het BOIC. 

Internationale expansie

De dienst wordt nu al gebruikt door een aantal Belgische bedrijven in de voedingsindustrie, zoals Lunch Garden en Compass, een dienstverlener in cateringdiensten. Sinds kort mikt het bedrijf ook op uitbreiding naar Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk en daar waren extra fondsen voor nodig, schrijft DataNews. Met de hulp van drie nieuwe investeerders werd er 800.000 euro in YouMeal gepompt. Daarnaast deden ook Scale Up, een investeringsmaatschappij voor maatschappelijke en ecologische projecten, en SambreInvest, een investeringsgroep uit Charleroi, hun duit in het zakje.

 

YouMeal vond zijn oorsprong aan de universiteit van Louvain-la-Neuve (UCL) en is een online software die op basis van een databank automatisch de samenstelling van een gerecht toont. Daarbij krijgt de bezoeker meer informatie over de voedingswaarde en allergenen, maar ook een volledige ingrediëntenlijst met de oorspronkelijke kostprijs, de compatibiliteit met bepaalde diëten en gegevens over de milieu-impact van de gebruikte ingrediënten.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Minister Peeters toch akkoord met brugpensioenplan Carrefour

18/07/2018

Zoals verwacht heeft economieminister Kris Peeters het herstructureringsplan van Carrefour goedgekeurd, inclusief de 'brugpensioen'-regeling. De minister zei dat hij zekerheid voor werknemers verkoos boven het bestrijden van "een verkeerd signaal".

Illy wordt opgevrijd door Douwe Egberts en Nestlé

18/07/2018

Er komt voorlopig geen einde aan de consolidatiebewegingen in de koffiesector. Zowel JAB als Nestlé tonen interesse in het Italiaanse Illycaffè, maar het is niet zeker of de familie het bedrijf wil verkopen.

Kweekvlees tegen 2021 in de winkel?

18/07/2018

De commercialisering van laboratoriumvlees komt een stap dichterbij. Pionier Mosa Meat heeft 7,5 miljoen euro opgehaald voor de bouw van een fabriek die binnen drie jaar een betaalbaar product op de markt zal brengen.

Aldi zet in op hernieuwbare energie

17/07/2018

Aldi Nord publiceerde zopas een ambitieus internationaal klimaatbeleid: de retailer wil de uitstoot van broeikasgassen met 40% terugdringen tegen 2021 en onthult in zijn tweede duurzaamheidsrapport enkele sprekende cijfers.

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.

Delhaize-café siert hoofdkantoor Ahold Delhaize

16/07/2018

Sinds kort is het merk Delhaize sterker aanwezig op het hoofdkantoor van Ahold Delhaize in Zaandam: de retailer opende er een café dat versierd is met stukken uit de rijke geschiedenis van De Leeuw.