Ex-CEO Delhaize investeert in startup YouMeal

Ex-CEO Delhaize investeert in startup YouMeal

YouMeal, een startup die restaurantuitbaters toelaat hun klanten eenvoudig te informeren over de samenstelling van hun gerechten, heeft 800.000 euro aan nieuwe fondsen opgehaald. Een van de investeerders is Pierre-Olivier Beckers, voormalig CEO van Delhaize en momenteel voorzitter van het BOIC. 

Internationale expansie

De dienst wordt nu al gebruikt door een aantal Belgische bedrijven in de voedingsindustrie, zoals Lunch Garden en Compass, een dienstverlener in cateringdiensten. Sinds kort mikt het bedrijf ook op uitbreiding naar Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk en daar waren extra fondsen voor nodig, schrijft DataNews. Met de hulp van drie nieuwe investeerders werd er 800.000 euro in YouMeal gepompt. Daarnaast deden ook Scale Up, een investeringsmaatschappij voor maatschappelijke en ecologische projecten, en SambreInvest, een investeringsgroep uit Charleroi, hun duit in het zakje.

 

YouMeal vond zijn oorsprong aan de universiteit van Louvain-la-Neuve (UCL) en is een online software die op basis van een databank automatisch de samenstelling van een gerecht toont. Daarbij krijgt de bezoeker meer informatie over de voedingswaarde en allergenen, maar ook een volledige ingrediëntenlijst met de oorspronkelijke kostprijs, de compatibiliteit met bepaalde diëten en gegevens over de milieu-impact van de gebruikte ingrediënten.