Ex-CEO Delhaize investeert in startup YouMeal | RetailDetail

Ex-CEO Delhaize investeert in startup YouMeal

Ex-CEO Delhaize investeert in startup YouMeal

YouMeal, een startup die restaurantuitbaters toelaat hun klanten eenvoudig te informeren over de samenstelling van hun gerechten, heeft 800.000 euro aan nieuwe fondsen opgehaald. Een van de investeerders is Pierre-Olivier Beckers, voormalig CEO van Delhaize en momenteel voorzitter van het BOIC. 

Internationale expansie

De dienst wordt nu al gebruikt door een aantal Belgische bedrijven in de voedingsindustrie, zoals Lunch Garden en Compass, een dienstverlener in cateringdiensten. Sinds kort mikt het bedrijf ook op uitbreiding naar Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk en daar waren extra fondsen voor nodig, schrijft DataNews. Met de hulp van drie nieuwe investeerders werd er 800.000 euro in YouMeal gepompt. Daarnaast deden ook Scale Up, een investeringsmaatschappij voor maatschappelijke en ecologische projecten, en SambreInvest, een investeringsgroep uit Charleroi, hun duit in het zakje.

 

YouMeal vond zijn oorsprong aan de universiteit van Louvain-la-Neuve (UCL) en is een online software die op basis van een databank automatisch de samenstelling van een gerecht toont. Daarbij krijgt de bezoeker meer informatie over de voedingswaarde en allergenen, maar ook een volledige ingrediëntenlijst met de oorspronkelijke kostprijs, de compatibiliteit met bepaalde diëten en gegevens over de milieu-impact van de gebruikte ingrediënten.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Franprix levert de boodschappen tot in de koelkast

25/05/2018

De Franse supermarktketen Franprix test de thuislevering van boodschappen wanneer niemand thuis is: de bezorger komt zelf binnen in huis. In de toekomst wil het de boodschappen zelfs voor klanten in de koelkast opruimen.

Filet Pur: De duurste supermarkt van West-Europa

25/05/2018

Waarom Carrefour het nieuws beheerste, Colruyt failliet gaat, multinationals moeten leren rekenen en de voedingsindustrie 3.0 voor de deur staat? Dat verneemt u in het slechts min of meer GDPR-conforme weekoverzicht van RetailDetail Food!

Waarom grote FMCG-fabrikanten meer geld vrijmaken voor innovatie

25/05/2018

Zowel Nestlé als Kraft Heinz maakten zopas nieuwe investeringen bekend in onderzoek en ontwikkeling. De grote merkfabrikanten voelen de hete adem van innovatieve startups in de nek en willen sneller schakelen.

“Minder verschillende tarieven voor statiegeld nodig”

24/05/2018

De tarieven voor statiegeld op leeggoed moeten eenvoudiger, bepleit het Vlaams Innovatieplatform voor de Logistiek. Het VIL roept op om het aantal statiegeldtarieven voor glazen flessen te herleiden tot drie tarieven voor losse flessen en drie tarieven voor bakken.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Multinationals gezakt voor gezonde voeding

24/05/2018

Voedingsmultinationals leveren nog te weinig inspanningen om hun producten gezonder te maken, zegt de Access to Nutrition Foundation. Nestlé, Unilever en Danone behoren tot de besten van de klas.