Ex-CEO Delhaize investeert in startup YouMeal | RetailDetail

Ex-CEO Delhaize investeert in startup YouMeal

Ex-CEO Delhaize investeert in startup YouMeal

YouMeal, een startup die restaurantuitbaters toelaat hun klanten eenvoudig te informeren over de samenstelling van hun gerechten, heeft 800.000 euro aan nieuwe fondsen opgehaald. Een van de investeerders is Pierre-Olivier Beckers, voormalig CEO van Delhaize en momenteel voorzitter van het BOIC. 

Internationale expansie

De dienst wordt nu al gebruikt door een aantal Belgische bedrijven in de voedingsindustrie, zoals Lunch Garden en Compass, een dienstverlener in cateringdiensten. Sinds kort mikt het bedrijf ook op uitbreiding naar Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk en daar waren extra fondsen voor nodig, schrijft DataNews. Met de hulp van drie nieuwe investeerders werd er 800.000 euro in YouMeal gepompt. Daarnaast deden ook Scale Up, een investeringsmaatschappij voor maatschappelijke en ecologische projecten, en SambreInvest, een investeringsgroep uit Charleroi, hun duit in het zakje.

 

YouMeal vond zijn oorsprong aan de universiteit van Louvain-la-Neuve (UCL) en is een online software die op basis van een databank automatisch de samenstelling van een gerecht toont. Daarbij krijgt de bezoeker meer informatie over de voedingswaarde en allergenen, maar ook een volledige ingrediëntenlijst met de oorspronkelijke kostprijs, de compatibiliteit met bepaalde diëten en gegevens over de milieu-impact van de gebruikte ingrediënten.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Spar wil nu ook voet op Griekse bodem

19/03/2018

Spar International heeft zijn zinnen gezet op Griekenland als het volgende land om de voedingsmarkt te veroveren. Spar Hellas zal samenwerken met Asteras en Mesis om binnen de vier jaar meer dan 500 winkels op te zetten.

Dr. Oetker koopt de helft van Freixenet

19/03/2018

Henkell, de drankdivisie van Dr. Oetker, haalt net iets meer dan de helft van de aandelen binnen van cavamerk Freixenet. Na twee jaar onderhandelen is de deal eindelijk rond, al wordt de Duitse voedingsreus geen alleenheerser bij Freixenet.

Picnic bevestigt komst naar Duitsland

19/03/2018

Voor het weekend waren er geruchten opgedoken dat de Nederlandse online supermarkt Picnic testen uitvoerde in Duitsland. Dat nieuws is nu bevestigd door medeoprichter Michiel Muller.

Online supermarkt Picnic naar Duitsland?

16/03/2018

Het lijkt erop dat de Nederlandse websupermarkt Picnic nu ook in het Duitse Noordrijn-Westfalen de markt verkent. Het bedrijf, dat mogelijk kansen ziet in de voorlopig weinig bevochten Duitse regio, wil nog niet reageren op de geruchten.

Filet Pur: Een zwart gat van ongeziene proporties

16/03/2018

Ondanks hun streven naar almaar goedkoper vlees zijn onze supermarkten door de band schandalig duur, leerden we afgelopen week. Zit daar enige logica achter? Lees het onthullende weekoverzicht van RetailDetail Food!

Deze innovaties verschijnen bij Delhaize in de schappen

16/03/2018

Gemak, gezondheid en smaak: dat zijn de drie assen voor productontwikkeling bij Delhaize. De retailer presenteerde deze week een vijftigtal primeurs aan zijn winkelmanagers en zelfstandige uitbaters.

Back to top