Ex-Delhaizeman Dirk Van den Berghe verlaat Walmart

Koshiro K / Shutterstock.com

Dirk Van den Berghe, CEO van Walmart in Azië en voormalig topman van Delhaize, verlaat de grootste retailgroep ter wereld. Hij keert terug naar Europa.

 

20 jaar als CEO

Dirk Van den Berghe heeft in maart 2021 zijn taken neergelegd als CEO van Walmart Azië. Hij verlaat het bedrijf. Dat bevestigt Walmart, zijn vorige werkgever. "Na zes jaar bij Walmart heeft Dirk Van den Berghe, executive vice president, global sourcing en regional CEO van Azië, besloten om in maart 2021 met pensioen te gaan om meer tijd door te brengen met familie in Europa", aldus een woordvoerder tegenover Fashion Network.

 

Van den Berghe vervulde vanaf 2014 verschillende posities bij Walmart: eerst als regionaal CEO voor Canada, vervolgens als topman van Walmart China en tot slot de rol van CEO voor de Aziatische markt. Het was mede onder zijn aansturen dat Walmart in 2018 een meerderheidsbelang in Flipkart nam, het leidende e-commerceplatform in India. Samen met een aantal andere topmanagers van het Amerikaanse bedrijf, zetelt Van den Berghe sindsdien ook in de raad van bestuur van Flipkart. Naar verwachting zal hij die functie nu eveneens neerleggen.

 

Eerder was Dirk Van den Berghe onder meer actief bij Unilever en Delhaize, waar hij tussen januari 2012 en 2014 de functie van topman van Delhaize België bekleedde. Over de prijzenoorlog die destijds tussen de Belgische supermarkten woedde, zette de toenmalige topman via RetailDetail meermaals de puntjes op de i. Delhaize mikte in die periode sterk op het verbeteren van het prijsimago. In zijn 36 jaar lange loopbaan droeg Van den Berghe al 20 jaar de titel van CEO.