Ex-topman Van de Velde gaat aan de slag bij Neuhaus

Ex-topman Van de Velde gaat aan de slag bij Neuhaus

Ignace Van Doorselaere, gewezen topman van lingeriegroep Van de Velde, wordt vanaf 1 januari verantwoordelijk voor de hele chocoladedivisie van Bois Sauvage, de holding boven pralinemakers Neuhaus, Jeff de Bruges en Corné Port-Royal.

Van beha’s naar pralines

Sinds Van Doorselaere begin dit jaar aankondigde dat hij zijn laatste jaar inging als CEO van de Oost-Vlaamse lingerieproducent (bekend van o.a. Marie Jo en PrimaDonna), was het gissen naar de “nieuwe uitdaging” die hij zou aangaan. Vanochtend heeft de Belgische pralinemaker officieel bekendgemaakt dat Van Doorselaere vanaf 1 januari Jos Linkens opvolgt, die eind dit jaar met pensioen gaat.

 

Linkens kwam in 2004 aan het hoofd te staan van Neuhaus en bouwde de Belgische chocoladegroep fors uit: de omzet verviervoudigde tot meer dan 200 miljoen euro. Van Doorselaere krijgt nu de leiding over de hele chocoladedivisie van de holding Bois Sauvage en zal dus ook verantwoordelijk zijn voor de winkels van Jeff de Bruges en Corné Port-Royal. Hij moet voor Bois Sauvage de verdere internationale expansie van de chocolademerken versnellen.

 

Voor Van Doorselaere is het een terugkeer naar de foodsector, want voor hij in 2004 samen met Herman Van de Velde de leiding van de lingeriegroep op zich nam, werkte hij voor bierreus Interbrew (nu AB InBev) en Puratos, producent van ingrediënten voor brood- en banketbakkers, chocolatiers en cateringbedrijven.

 

Van Doorselaere wordt bij Van de Velde opgevolgd door Erwin Van Laethem, voormalig CEO van elektriciteitsbedrijf Essent. Die gaat vandaag officieel van start in Schellebelle.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Popsss verkoopt Belgische topwijnen in pop(sss)-up store

17/11/2017

Wijndistributeur Popsss, die uitsluitend wijnen van Belgische wijnboeren online verdeelt, opent een tijdelijke winkel in hartje Brussel. Tot het einde van het jaar vinden wijnliefhebbers er onder andere de fijnproeverscollectie "Crazy Belgians".

Filet Pur: Een kwestie van indigestie

17/11/2017

In sommige hoofdkwartieren stijgt de nervositeit zienderogen, maar voor fijnproevers was het geen al te kwade week. Iets gemist? Met het pittig gekruide overzicht van RetailDetail Food bent u weer helemaal mee!

‘Back to the future’ in food met Jean-Pierre Roelands

17/11/2017

In food gaan we ‘back to the future’, gelooft Jean-Pierre Roelands, die meer dan 20 jaar lang commercieel directeur van de Colruyt Group was en exclusief op de RetailDetail Night zijn visie op de toekomt van foodretail deelt.

 

"Onthaalmoeder wordt winkelier"

17/11/2017

Marieke Vermeire runt met haar man de Carrefour Express aan de Luikersteenweg in Hasselt. "Toevallig was Carrefour, net op het moment dat wij de stap overwogen, op zoek naar franchisenemers om het pand uit te baten en zo hebben we elkaar gevonden."

Delhaize schenkt zeven miljoen maaltijden weg

17/11/2017

Tegen 2020 wil Delhaize de helft van haar onverkochte voedingsproducten kunnen schenken aan sociale verenigingen. Daarmee zet de supermarktketen een tandje bij in de strijd tegen voedselverspilling.

RetailDetail Food #25 staat online

17/11/2017

Hoe gaan foodwinkeliers om met agressieve klanten in de winkel? Dat is één van de thema’s in het 25e nummer van RetailDetail Food, de gepersonaliseerde krant voor supermarktondernemers.

Back to top