Ex-wielrenner Nick Nuyens opent z’n tweede Carrefour Market

Foto's Carrefour Belgium

Voormalig profwielrenner Nick Nuyens, die tien jaar geleden de Ronde van Vlaanderen won, gaat voluit voor het ondernemerschap. Hij baat al een Carrefour Market uit in Testelt en opent nu een tweede supermarkt in Brecht.

 

Focus op lokale producten

“Typerend aan deze nieuwe supermarkt is het aanbod lokale producten”, zegt Nuyens. “Zo komen de eieren van familiebedrijf Noordwateringshoeve uit Wuustwezel. De koffie wordt geproduceerd door Taeymand Coffee uit Hoogstraten en er is ambachtelijk hoeve-ijs van het Boerenijsje uit Wuustwezel.” De winkel met een oppervlakte van 1.100 vierkante meter heeft drie traditionele kassa’s en vier selfscankassa’s. Op de ruime parking heeft de nieuwe Carrefour Market een Drive afhaalpunt. “Ook levering aan huis is mogelijk,” benadrukt de ondernemer.
 

Zowel in het aanbod als in de uitvoering van de winkel is er aandacht voor duurzaamheid. Zo is de winkel uitgerust met ledverlichting, elektronische prijslabels en een nieuwe CO2 koelinstallatie. “De plaatsing van zonnepanelen volgt later dit jaar.” De nieuwe supermarkt biedt werk aan 20 personeelsleden. De dagelijkse leiding komt in handen van Lynn Peeters en Koen Dierckx.