Färm breidt netwerk uit met bestaande biowinkels

Färm breidt netwerk uit met bestaande biowinkels
Shutterstock.com

Drie bestaande biowinkels sluiten zich aan bij biocoöperatie Färm. Daarmee komt het aantal vestigingen van de keten weldra op tien.

 

Bestaande winkelpunten

Twee weken geleden opende een nieuwe Färm de deuren in Wemmel en vandaag is het de beurt aan Bergen. In augustus komt ook er nog een vestiging bij in Sint-Lambrechts-Woluwe. De nieuwe vestigingen zijn alle bestaande biowinkels, die ervoor kiezen om verder te gaan onder de vlag van Färm. 

 

"Het is een vorm van franchise", zegt gedelegeerd bestuurder Alexis Descampe, "met dien verstande dat die winkels ook mede-aandeelhouder van de moedermaatschappij worden en dus ook inspraak hebben in het algemene beleid van de onderneming. Deze winkels, die besloten hebben om samen met ons hun bedrijf te ontwikkelen, betalen een commissie voor ondersteunende diensten als communicatie, inkoop en IT." Descampe beklemtoont dat de vestigingen hun onafhankelijkheid bewaren. "Wij kopen geen verkooppunten in, maar integreren bestaande winkelpunten en laten hen deelnemen aan het globale project. Die winkels mogen trouwens ook hun eigen producten verkopen."

 

Färm werd in 2013 opgericht door een samenwerking van ethische ondernemers en investeerders. De recente openingen meegerekend telt de coöperatie inmiddels negen vestigingen, vooral in de Brusselse gemeenten.