Färm opent aan de Leeuw van Waterloo

Interieur van winkel Färm in Mont-Saint-Jean
Foto's: Färm

Färm breidt verder uit: de bioketen heeft een nieuwe winkel geopend in Waals-Brabant, aan de voet van de Leeuw van Waterloo in Mont-Saint-Jean. Het is de 13e vestiging voor de formule.

 

Bakkersatelier en aromatherapie

Färm heeft zijn dertiende winkel geopend in Mont-Saint-Jean, deelgemeente van Braine-L’Alleud. Niet ver van de Leeuw van Waterloo verrijst zo de tweede vestiging van de coöperatieve keten van biowinkels in Waals-Brabant. De nieuwe winkel is onder de lokale vestiging van Basic-Fit te vinden en biedt op een oppervlakte van 400 vierkante meter zo’n 4.000 referenties aan. Naar gewoonte van de keten, werkt de winkel daarvoor onder meer samen met een twaalftal lokale producenten.


Nieuw is een ruimte specifiek gewijd aan tuinieren en een rayon met producten voor de gezondheid en welzijn, die wordt ingevuld door mede-uitbaatster Joëlle Korman. Zij is namelijk herborist en gespecialiseerd in aromatherapie. Verder telt de winkel nog een wijnafdeling met meer dan 130 verschillende bio- en natuurlijke wijnen en een traiteurtoog met kant-en-klare maaltijden en charcuterie. 


In de winkel is ook ruimte voorzien voor artisanale bakkers. Zo opent de sociale onderneming La Mie et le Copain later een atelier ter plaatse. Als extra services, voorziet de vestiging een parking met twintig plaatsen en is het mogelijk om boodschappen te laten klaarzetten voor afhaling. Ook thuislevering wordt er aangeboden.