Färm opent nieuwe biowinkel in Ukkel

Interieur van winkel Färm in Ukkel
Foto's: Färm

De Brusselse bioketen Färm heeft er nog een winkel bij: de coöperatie vestigt zich op de Waterloosesteenweg in Ukkel. Het is al het 16de verkooppunt voor de bioverkopers.

 

Focus op afvalvrij

Op 19 november heeft Färm in Ukkel de deuren geopend van zijn 16de winkel: aan de Waterloosesteenweg is voortaan Färm Vivier d’Oie te vinden, een gloednieuwe biowinkel van 600 vierkante meter en meer dan 6.000 producten in het aanbod. 


In de nieuwe vestiging gaat bijzondere aandacht naar verpakking- en afvalvrij. Zo is er een extra ruime selectie aan producten in bulk, van groenten en fruit tot chocolade en koekjes. Ook biedt de winkel de ‘zero waste’ schoonmaak- en schoonheidsproducten van Jean-Bouteille aan.

 

Färm Vivier d’Oie wil zich verder onderscheiden met een grote variatie in wijnen en dagelijks vers brood van de bakker van de coöperatieve Agribio. Brusselse traiteurs, zoals Greenz Biobar en Les Filles, verzorgen dan weer de traiteurafdeling.

 

Voedingsplan op maat

Régis, een medewerker van Färm die gespecialiseerd is in voedingsadvies, kan bij dat alles een persoonlijk voedingsplan ontwerpen voor klanten, uiteraard met behulp van de voedingssupplementen die de winkel verkoopt. Het dagelijkse assortiment wordt immers aangevuld met producten voor gemmotherapie, plantaardige en essentiële oliën, bachbloesems en voedingssupplementen.


Opgericht in 2013, telt Färm vandaag bijna 200 medewerkers, 14 Färm-winkels en twee Brüt by Färm-vestigingen. In de volgende vijf jaar wil Färm nog intensief verder uitbreiden.