Färm opent nieuwe Brusselse biowinkel

Färm opent nieuwe Brusselse biowinkel
Foto: Shutterstock

De Brusselse bioformule Färm opent een nieuwe vestiging in Schaarbeek. Om de expansie te ondersteunen, is ook een crowdfundingcampagne opgestart: Färm wil 300.000 euro ophalen bij privébeleggers. 

 

Crowdfunding en subsidie voor verdere expansie

Bioketen Färm wil nog dit jaar een nieuwe winkel openen bij het Meiserplein in Schaarbeek, meer bepaald aan de Rogierlaan 383. Met 650 m² wordt dat de grootste vestiging van de Brusselse keten tot nu toe. In samenwerking met de coöperatieve AgriBio komt in de biowinkel ook een warme bakkerij: dagelijks zal er vers brood worden gekneed en gebakken.

 

Färm is in volle groei: vandaag heeft de keten vijf biosupermarkten in de Brusselse regio en een vestiging in Louvain-la-Neuve, maar via een crowdfundingcampagne wil het bedrijf nu nog eens 300.000 euro ophalen. Die moet onder meer de opening van de nieuwe winkel mogelijk maken. Geïnteresseerde beleggers kunnen nog tot 31 mei investeren. In ruil daarvoor krijgen investeerders aandelen, zij het zonder dividend. Op die manier hoopt Färm ook meer klanten te betrekken in de bio-onderneming. Voor de crowdfunding slaat het op het platform Lita.co de handen in elkaar met vastgoedbeheerder Ethical Property Europe, die er zelf een inzamelactie voor uitbreiding in Brussel lanceert.

 

De Brusselse investeringsmaatschappij Gimb pompte eerder al 500.000 euro in Färm om bij te dragen aan de ontwikkeling van de keten, maar ook om het concept, de missies en de waarden van het bedrijf nog meer in de verf te zetten.