Familie Colruyt koopt 20 miljoen euro aandelen Colruyt terug | RetailDetail

Familie Colruyt koopt 20 miljoen euro aandelen Colruyt terug

Familie Colruyt koopt 20 miljoen euro aandelen Colruyt terug

De familie Colruyt heeft via zijn investeringsvehikel Korys bijna een half miljoen aandelen van Colruyt teruggekocht in de periode van 14 december tot 26 januari. Samen zijn die goed voor een bedrag van 21,1 miljoen euro.

Beursexit?

Sinds eind oktober kocht Colruyt zelfs al ongeveer 100 miljoen euro aan eigen aandelen terug. Dat nieuws komt naar buiten, enkele dagen nadat beurshuis Degroof Petercam in een analyse liet verstaan dat Colruyt voldoende financiële slagkracht heeft om zich stap voor stap volledig van de beurs te halen.

 

Bij CEO Jef Colruyt klinkt het dat zo’n beursexit niet onmogelijk is, maar dat er momenteel nog geen plannen in die richting zijn. “We zullen in de komende maanden wellicht aandelen blijven inkopen. Het is altijd onze politiek geweest om eigen aandelen in te kopen wanneer de markt goed zit. Het is voordelig voor aandeelhouders, die er een hoger dividend per aandeel door krijgen”, aldus Jef Colruyt aan De Tijd. “De beursnotering levert ons op dit moment geen voordelen op, maar ook geen nadelen. De beurs houdt ons wel scherp.”

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Alken-Maes verkoopt meer bier

20/07/2018

Brouwerij Alken-Maes, een onderdeel van de groep Heineken, heeft in 2017 meer bier verkocht maar wel minder winst gemaakt als gevolg van harde concurrentie in het binnenland en lagere marges voor de export.

Carrefour gaat So.bio met overname Franse bioketen

20/07/2018

Carrefour onthult zijn biologische ambities met de overname van So.bio, een lokale bioketen met acht winkels in het zuidwesten van Frankrijk. De keten wil graag nationale dekking krijgen.

Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Eerste Belgische stadswinkel voor The Belgian Chocolate House

19/07/2018

Voor het eerst opent The Belgian Chocolate House (de grootste chocoladeretailer ter wereld met liefst 1000 ton per jaar) een boetiek in een Belgische winkelstraat. Klanten kunnen er ook ter plaatse consumeren.

Carrefour lanceert personal shopper en levering binnen 1,5 uur

19/07/2018

Supermarktketen Carrefour schakelt een tandje bij in service: een personal shopper kiest je producten uit, een bakfiets levert die binnen anderhalf uur thuis. "Retailers moeten het verschil maken in service, en dit is nog maar het begin", vertelt RetailDetail-stichter Jorg Snoeck.

Minister Peeters toch akkoord met brugpensioenplan Carrefour

18/07/2018

Zoals verwacht heeft economieminister Kris Peeters het herstructureringsplan van Carrefour goedgekeurd, inclusief de 'brugpensioen'-regeling. De minister zei dat hij zekerheid voor werknemers verkoos boven het bestrijden van "een verkeerd signaal".