Fastfoodketen Leon komt naar Schiphol | RetailDetail

Fastfoodketen Leon komt naar Schiphol

Fastfoodketen Leon komt naar Schiphol

In juni opent op Schiphol de eerste Nederlandse vestiging van het Britse fastfoodconcept Leon. Het is meteen het eerste restaurant van de keten buiten het Verenigd Koninkrijk.

Snelle en verse maaltijden

De vestiging op Schiphol zal uitgebaat worden door HMSHost en zal dezelfde gerechten serveren als de Engelse restaurants, zoals de Super Food Salad, de Fish Finger Wrap en de Meatball Hotbox. De keten mikt daarbij op snelle, maar verse maaltijden en wil ook in Nederland zoveel mogelijk samenwerken met lokale bedrijven.

 

Leon werd in 2004 opgericht en opende zijn eerste restaurant in Londen. Het werd snel daarna door de Britse krant de Observer verkozen tot het beste nieuwe restaurant in het Verenigd Koninkrijk. Sindsdien heeft de keten een flinke expansie gekend in Engeland en momenteel zijn er al 34 restaurants van Leon te vinden.

 

Met de opening op Schiphol zet Leon een eerste stap in een internationale expansie, die later ook op andere plaatsen in Europa moet plaatsvinden.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Nieuw commercieel plan moet Makro reanimeren

18/06/2018

Met een professioneel assortiment en grote verpakkingen wil Makro meer consumenten vaker tot kopen verleiden. De retailer gaat ook lokale klanten beter bedienen. Maar de klok tikt: al eind 2019 moet de ommekeer zichtbaar zijn.  

Toch geen royale vertrekpremie voor ex-topman Carrefour

18/06/2018

Georges Plassat, de voormalige CEO van Carrefour, ziet af van de royale vertrekregeling die voor hem was voorzien. Hij doet dat onder druk van de publieke opinie.

Online supermarkt Wink.be stopt ermee

18/06/2018

De groep Louis Delhaize trekt de stekker uit zijn webshop Wink.be. De specialist voor online boodschappen kreeg sinds de start in 2013 nooit uitzicht op rentabiliteit.

Coolblue haalt 311 miljoen euro Belgische omzet

15/06/2018

De Nederlandse elektronicaretailer Coolblue realiseerde vorig jaar in België een recordomzet van 311 miljoen euro. Het bedrijf maakt ook bekend nieuwe, lokale depots te openen voor de uitrol van witgoed in Wallonië. 

Protocolakkoord voor transformatieplan bereikt bij Carrefour

15/06/2018

De directie van Carrefour België heeft een protocolakkoord bereikt met de vakbonden voor het transformatieplan van de supermarktketen. Zo’n 250 jobs blijven alsnog gespaard.

Betalen met Appie bij Albert Heijn

15/06/2018

In Haarlem en Utrecht kunnen shoppers deze zomer bij Albert Heijn betalen met hun Appie-app.  De komende drie maanden voert de keten er een test met kassaloos shoppen, waarbij klanten met de app boodschappen scannen en betalen.