Fastfoodketen Leon komt naar Schiphol | RetailDetail

Fastfoodketen Leon komt naar Schiphol

Fastfoodketen Leon komt naar Schiphol

In juni opent op Schiphol de eerste Nederlandse vestiging van het Britse fastfoodconcept Leon. Het is meteen het eerste restaurant van de keten buiten het Verenigd Koninkrijk.

Snelle en verse maaltijden

De vestiging op Schiphol zal uitgebaat worden door HMSHost en zal dezelfde gerechten serveren als de Engelse restaurants, zoals de Super Food Salad, de Fish Finger Wrap en de Meatball Hotbox. De keten mikt daarbij op snelle, maar verse maaltijden en wil ook in Nederland zoveel mogelijk samenwerken met lokale bedrijven.

 

Leon werd in 2004 opgericht en opende zijn eerste restaurant in Londen. Het werd snel daarna door de Britse krant de Observer verkozen tot het beste nieuwe restaurant in het Verenigd Koninkrijk. Sindsdien heeft de keten een flinke expansie gekend in Engeland en momenteel zijn er al 34 restaurants van Leon te vinden.

 

Met de opening op Schiphol zet Leon een eerste stap in een internationale expansie, die later ook op andere plaatsen in Europa moet plaatsvinden.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Spadel groeit dankzij Bulgaarse overname

23/03/2018

Drankenproducent Spadel is vorig jaar fors gegroeid, maar dat was vrijwel enkel te danken aan de overname van het Bulgaarse Devin. Wordt dat niet in rekening genomen, dan was er nog amper sprake van groei.

Veranderingen op til bij Whole Foods

23/03/2018

De overname van Whole Foods door Amazon begint stilaan een aantal veranderingen op te leveren bij de supermarktketen. Zo wil Amazon het Prime-systeem doortrekken naar de winkels. Ondertussen verdwijnen er ook heel wat leidinggevenden bij het bedrijf.

Carrefour toont allergenen in app

22/03/2018

Carrefour heeft een extra functie toegevoegd aan zijn app: gebruikers kunnen voortaan producten scannen om meer informatie te krijgen over allergenen, zodat ze beter kunnen inschatten of er mogelijk problemen mee zijn.

C&A rolt webshop uit in 11 nieuwe landen

22/03/2018

Kledingketen C&A heeft haar webshop uitgerold naar elf nieuwe landen. Daarmee wordt het aantal landen waarin de keten online actief is, in één klap meer dan verdubbeld.

Geen fusie tussen veilingen BelOrta en Coöperatie Hoogstraten

21/03/2018

Er komt voorlopig geen fusie tussen de veilingen van BelOrta en Hoogstraten. Een jaar geleden waren daar gesprekken rond opgestart, maar nu maken de twee bedrijven duidelijk dat het plan alvast voorlopig in de koelkast verdwijnt.

Colruyt lanceert socialeshoppingapp Apporto voor grote publiek

21/03/2018

Colruyt heeft het platform Apporto voor het grote publiek gelanceerd. Gebruikers kunnen er hun boodschappenlijstje achterlaten, waarna iemand anders in hun plaats naar de winkel gaat en de boodschappen doet.

Back to top