Fastfoodketen Leon komt naar Schiphol

Fastfoodketen Leon komt naar Schiphol

In juni opent op Schiphol de eerste Nederlandse vestiging van het Britse fastfoodconcept Leon. Het is meteen het eerste restaurant van de keten buiten het Verenigd Koninkrijk.

Snelle en verse maaltijden

De vestiging op Schiphol zal uitgebaat worden door HMSHost en zal dezelfde gerechten serveren als de Engelse restaurants, zoals de Super Food Salad, de Fish Finger Wrap en de Meatball Hotbox. De keten mikt daarbij op snelle, maar verse maaltijden en wil ook in Nederland zoveel mogelijk samenwerken met lokale bedrijven.

 

Leon werd in 2004 opgericht en opende zijn eerste restaurant in Londen. Het werd snel daarna door de Britse krant de Observer verkozen tot het beste nieuwe restaurant in het Verenigd Koninkrijk. Sindsdien heeft de keten een flinke expansie gekend in Engeland en momenteel zijn er al 34 restaurants van Leon te vinden.

 

Met de opening op Schiphol zet Leon een eerste stap in een internationale expansie, die later ook op andere plaatsen in Europa moet plaatsvinden.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Popsss verkoopt Belgische topwijnen in pop(sss)-up store

17/11/2017

Wijndistributeur Popsss, die uitsluitend wijnen van Belgische wijnboeren online verdeelt, opent een tijdelijke winkel in hartje Brussel. Tot het einde van het jaar vinden wijnliefhebbers er onder andere de fijnproeverscollectie "Crazy Belgians".

Filet Pur: Een kwestie van indigestie

17/11/2017

In sommige hoofdkwartieren stijgt de nervositeit zienderogen, maar voor fijnproevers was het geen al te kwade week. Iets gemist? Met het pittig gekruide overzicht van RetailDetail Food bent u weer helemaal mee!

‘Back to the future’ in food met Jean-Pierre Roelands

17/11/2017

In food gaan we ‘back to the future’, gelooft Jean-Pierre Roelands, die meer dan 20 jaar lang commercieel directeur van de Colruyt Group was en exclusief op de RetailDetail Night zijn visie op de toekomt van foodretail deelt.

 

"Onthaalmoeder wordt winkelier"

17/11/2017

Marieke Vermeire runt met haar man de Carrefour Express aan de Luikersteenweg in Hasselt. "Toevallig was Carrefour, net op het moment dat wij de stap overwogen, op zoek naar franchisenemers om het pand uit te baten en zo hebben we elkaar gevonden."

Delhaize schenkt zeven miljoen maaltijden weg

17/11/2017

Tegen 2020 wil Delhaize de helft van haar onverkochte voedingsproducten kunnen schenken aan sociale verenigingen. Daarmee zet de supermarktketen een tandje bij in de strijd tegen voedselverspilling.

RetailDetail Food #25 staat online

17/11/2017

Hoe gaan foodwinkeliers om met agressieve klanten in de winkel? Dat is één van de thema’s in het 25e nummer van RetailDetail Food, de gepersonaliseerde krant voor supermarktondernemers.

Back to top