Fastfoodketen Leon komt naar Schiphol

Fastfoodketen Leon komt naar Schiphol

In juni opent op Schiphol de eerste Nederlandse vestiging van het Britse fastfoodconcept Leon. Het is meteen het eerste restaurant van de keten buiten het Verenigd Koninkrijk.

Snelle en verse maaltijden

De vestiging op Schiphol zal uitgebaat worden door HMSHost en zal dezelfde gerechten serveren als de Engelse restaurants, zoals de Super Food Salad, de Fish Finger Wrap en de Meatball Hotbox. De keten mikt daarbij op snelle, maar verse maaltijden en wil ook in Nederland zoveel mogelijk samenwerken met lokale bedrijven.

 

Leon werd in 2004 opgericht en opende zijn eerste restaurant in Londen. Het werd snel daarna door de Britse krant de Observer verkozen tot het beste nieuwe restaurant in het Verenigd Koninkrijk. Sindsdien heeft de keten een flinke expansie gekend in Engeland en momenteel zijn er al 34 restaurants van Leon te vinden.

 

Met de opening op Schiphol zet Leon een eerste stap in een internationale expansie, die later ook op andere plaatsen in Europa moet plaatsvinden.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Komt er een verbod op energiedranken voor minderjarigen?

16/01/2018

Nederland stelt een onderzoek in naar energiedrankjes bij jongeren, nadat de Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde een verbod vroeg op de verkoop ervan aan minderjarigen. Ook in België wijzen artsen op de schadelijke effecten van zulke dranken.

Hema gaat Arabisch en opent winkels in Midden-Oosten

15/01/2018

Voor het eerst in zijn geschiedenis waagt Hema zich buiten Europa: het opent dit jaar drie winkels in Dubai. In de komende vijf jaar wil de Nederlandse keten een fors aantal winkels in het Midden-Oosten openen.

Macron wil Franse baguette werelderfgoed maken

15/01/2018

De Franse president Macron wil samen met de bond van Franse bakkers het Franse stokbrood tot Unesco-werelderfgoed laten uitroepen. Het wil zo het voorbeeld volgen van het Belgische bier en de Napolitaanse pizza.

Meer buurtsupermarkten de hele dag open op zondag?

15/01/2018

Buurtwinkels met meer dan vijf medewerkers moeten op zondag de hele dag open kunnen blijven, vindt het NSZ. De zelfstandigenvereniging pleit ervoor om de personeelslimiet op te trekken naar tien. Maar dat is minder evident dan het klinkt, zegt Unizo.

Lactalis roept 12 miljoen verpakkingen babymelk terug

15/01/2018

In Frankrijk is een heus schandaal ontstaan rond babymelk van zuivelproducent Lactalis, die besmet is geraakt met salmonella. Daarbij heeft het bedrijf maar liefst 12 miljoen verpakkingen in 83 landen uit de winkelrekken moeten halen.

Ophef over etnisch profilerende klantenprofielen bij Albert Heijn

15/01/2018

Een blanke man met bril staat symbool voor de premiumklant bij Albert Heijn, een vrouw en kind met donkere huidskleur voor de budgetklant. Met deze klantenprofielen leerden medewerkers bij AH de klanten kennen, tot er vrijdag ophef over ontstond.

Back to top