Ferrero Group krijgt eerste niet-Ferrero aan het stuur

Ferrero Group krijgt eerste niet-Ferrero aan het stuur

De Italiaanse Ferrero Group heeft een nieuwe CEO aangesteld en dat zorgt meteen voor een grote verandering, want voor het eerst in 70 jaar wordt er gekozen voor iemand buiten de familie Ferrero. Vanaf 1 september gaat Lapo Civiletti aan de slag als de nieuwe CEO.

 

CEO wordt voorzitter raad van bestuur

Civiletti is momenteel al hoofd van de activiteiten van de chocoladeproducent in Centraal- en Oost-Europa, maar krijgt vanaf 1 september het hoogste zitje binnen het bedrijf. Hij vervangt op die positie Giovanni Ferrero, die hoofd van de raad van bestuur wordt en zich zal bezighouden met de strategie van het bedrijf op lange termijn.

 

Civiletti wordt zo de eerste CEO in de geschiedenis van het bedrijf die geen deel uitmaakt van de familie Ferrero. Giovanni Ferrero is de kleinzoon van Pietro Ferrero, die het bedrijf in 1946 oprichtte.

 

“Ik ben ervan overtuigd dat Lapo Civiletti ervoor zal zorgen dat het bedrijf zijn doelen haalt en dat hij de groep zal ondersteunen in zijn groeiobjectieven”, aldus Giovanni Ferrero.

 

“Ik ben absoluut toegewijd aan het vervolgen van de strategische richting van mr. Ferrero, zij aan zij met hem”, voegt Civiletti daar aan toe.

 

De Ferrero Group is het moederbedrijf van Ferrero Rocher, maar ook van merken als Tic Tac en Nutella.

Tags: