Ferrero neemt Delacre over | RetailDetail

Ferrero neemt Delacre over

Ferrero neemt Delacre over

Het Italiaanse voedingsbedrijf Ferrero neemt de Belgische koekjesbakker Delacre over. Daarmee worden de koekjesmerken Delacre, BN, Verkade, Delichoc en Sultana familie van Nutella, KinderSurprise, TicTac, Raffaello en Mon Chéri.

Gigant koopt lilliputter

De overname blijkt uit de officiële aanmelding van de transactie bij de Franse concurrentiewaakhond, zo meldt zakenkrant De Tijd. In juni gingen er al geruchten dat de Italianen hun oog hadden laten vallen op het Belgische merk, dat in 1872 werd opgericht. Delacre kwam in 2014 in Turkse handen toen voedingsreus Yildiz Holding (bij ons bekend van de Godiva-pralines) het Britse United Biscuits overnam. De Britten hadden Delacre op hun beurt in 1998 gekocht. De Turken splitsen nu de Frans-Belgische Delacre-poot af van de rest van de United Biscuits-familie.

 

Ferrero realiseert de overname via dochter GMBF Investments. Welk bedrag met de deal gemoeid is, is (nog) niet bekend. Bij Ferrero en United Biscuits was niemand bereikbaar voor commentaar.

 

In vergelijking met Ferrero, goed voor een jaaromzet van 9,5 miljard euro en ruim 33.000 medewerkers, is Delacre een lilliputter. Eind 2014 stelde de koekjesmaker 296 mensen tewerk in België en draaide het bedrijf een omzet van zowat 120 miljoen euro. De huidige koekjesproductie gebeurt in het Franse Nieppe en het Belgische Lambermont.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

McDonald’s wil 40 nieuwe vestigingen in België

20/03/2018

Fastfoodketen McDonald’s wil de komende vijf jaar maar liefst 40 nieuwe vestigingen openen in België, wat ongeveer de helft is van het huidige aantal. Zo moeten er 2000 banen bijkomen.

Nieuw concept voor foodstart-ups in hartje Antwerpen

20/03/2018

In de Hoogstraat in Antwerpen vinden kleine start-ups die verse voeding verkopen binnenkort ruimte om hun concept uit te proberen. De indoormarkt opent de deuren in de voormalige De Krak en biedt plaats aan twintig pop-upzaken.

Spar wil nu ook voet op Griekse bodem

19/03/2018

Spar International heeft zijn zinnen gezet op Griekenland als het volgende land om de voedingsmarkt te veroveren. Spar Hellas zal samenwerken met Asteras en Mesis om binnen de vier jaar meer dan 500 winkels op te zetten.

Dr. Oetker koopt de helft van Freixenet

19/03/2018

Henkell, de drankdivisie van Dr. Oetker, haalt net iets meer dan de helft van de aandelen binnen van cavamerk Freixenet. Na twee jaar onderhandelen is de deal eindelijk rond, al wordt de Duitse voedingsreus geen alleenheerser bij Freixenet.

Picnic bevestigt komst naar Duitsland

19/03/2018

Voor het weekend waren er geruchten opgedoken dat de Nederlandse online supermarkt Picnic testen uitvoerde in Duitsland. Dat nieuws is nu bevestigd door medeoprichter Michiel Muller.

Online supermarkt Picnic naar Duitsland?

16/03/2018

Het lijkt erop dat de Nederlandse websupermarkt Picnic nu ook in het Duitse Noordrijn-Westfalen de markt verkent. Het bedrijf, dat mogelijk kansen ziet in de voorlopig weinig bevochten Duitse regio, wil nog niet reageren op de geruchten.

Back to top