Ferrero neemt Delacre over en duidt nieuwe directeur aan | RetailDetail

Ferrero neemt Delacre over en duidt nieuwe directeur aan

Ferrero neemt Delacre over en duidt nieuwe directeur aan

Sinds maandag is de Belgische koekjesfabrikant Delacre volledig in handen van Ferrero. De Italianen, die Delacre overnemen van United Biscuits, hebben meteen Jerome Gregoire aangeduid als de nieuwe algemeen directeur van hun nieuwe merk.

Groeien in Noord-Amerika

Jerome Gregoire was tot nu toe hoofd van de activiteiten van Ferrero in Griekenland, Cyprus en Malta, maar krijgt nu dus de leiding over de koekjes van Delacre.

 

Ferrero, dat ook het moederbedrijf is van Nutella, deed in juli een overnamebod op Delacre via het investeringsbedrijf van de familie Ferrero. Met de overname wil het een groter assortiment koekjes aan zijn klanten bieden, om zo minder afhankelijk te worden van chocoladeproducten.

 

Daarnaast is het ook een goede stap voor Noord-Amerika, waar Ferrero af te rekenen heeft met grote concurrentie van andere chocolademerken, zoals Lindt en Godiva. Een exact overnamebedrag werd niet bekend gemaakt. Delacre haalde vorig jaar een omzet van ongeveer 120 miljoen euro.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Franprix levert de boodschappen tot in de koelkast

25/05/2018

De Franse supermarktketen Franprix test de thuislevering van boodschappen wanneer niemand thuis is: de bezorger komt zelf binnen in huis. In de toekomst wil het de boodschappen zelfs voor klanten in de koelkast opruimen.

Filet Pur: De duurste supermarkt van West-Europa

25/05/2018

Waarom Carrefour het nieuws beheerste, Colruyt failliet gaat, multinationals moeten leren rekenen en de voedingsindustrie 3.0 voor de deur staat? Dat verneemt u in het slechts min of meer GDPR-conforme weekoverzicht van RetailDetail Food!

Waarom grote FMCG-fabrikanten meer geld vrijmaken voor innovatie

25/05/2018

Zowel Nestlé als Kraft Heinz maakten zopas nieuwe investeringen bekend in onderzoek en ontwikkeling. De grote merkfabrikanten voelen de hete adem van innovatieve startups in de nek en willen sneller schakelen.

“Minder verschillende tarieven voor statiegeld nodig”

24/05/2018

De tarieven voor statiegeld op leeggoed moeten eenvoudiger, bepleit het Vlaams Innovatieplatform voor de Logistiek. Het VIL roept op om het aantal statiegeldtarieven voor glazen flessen te herleiden tot drie tarieven voor losse flessen en drie tarieven voor bakken.

Multinationals gezakt voor gezonde voeding

24/05/2018

Voedingsmultinationals leveren nog te weinig inspanningen om hun producten gezonder te maken, zegt de Access to Nutrition Foundation. Nestlé, Unilever en Danone behoren tot de besten van de klas.  

Binnenkort geen sigaretten meer in de supermarkt?

23/05/2018

Supermarkten moeten stoppen met de verkoop van sigaretten, vindt Waals minister van Volksgezondheid Greoli. In een nieuw anti-tabaksplan zet Wallonië vooral op preventie in, maar de minister vraagt om tabak ook uit de rekken te halen.