Ferrero neemt Delacre over en duidt nieuwe directeur aan | RetailDetail

Ferrero neemt Delacre over en duidt nieuwe directeur aan

Ferrero neemt Delacre over en duidt nieuwe directeur aan

Sinds maandag is de Belgische koekjesfabrikant Delacre volledig in handen van Ferrero. De Italianen, die Delacre overnemen van United Biscuits, hebben meteen Jerome Gregoire aangeduid als de nieuwe algemeen directeur van hun nieuwe merk.

Groeien in Noord-Amerika

Jerome Gregoire was tot nu toe hoofd van de activiteiten van Ferrero in Griekenland, Cyprus en Malta, maar krijgt nu dus de leiding over de koekjes van Delacre.

 

Ferrero, dat ook het moederbedrijf is van Nutella, deed in juli een overnamebod op Delacre via het investeringsbedrijf van de familie Ferrero. Met de overname wil het een groter assortiment koekjes aan zijn klanten bieden, om zo minder afhankelijk te worden van chocoladeproducten.

 

Daarnaast is het ook een goede stap voor Noord-Amerika, waar Ferrero af te rekenen heeft met grote concurrentie van andere chocolademerken, zoals Lindt en Godiva. Een exact overnamebedrag werd niet bekend gemaakt. Delacre haalde vorig jaar een omzet van ongeveer 120 miljoen euro.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Dr. Oetker koopt de helft van Freixenet

19/03/2018

Henkell, de drankdivisie van Dr. Oetker, haalt net iets meer dan de helft van de aandelen binnen van cavamerk Freixenet. Na twee jaar onderhandelen is de deal eindelijk rond, al wordt de Duitse voedingsreus geen alleenheerser bij Freixenet.

Picnic bevestigt komst naar Duitsland

19/03/2018

Voor het weekend waren er geruchten opgedoken dat de Nederlandse online supermarkt Picnic testen uitvoerde in Duitsland. Dat nieuws is nu bevestigd door medeoprichter Michiel Muller.

Online supermarkt Picnic naar Duitsland?

16/03/2018

Het lijkt erop dat de Nederlandse websupermarkt Picnic nu ook in het Duitse Noordrijn-Westfalen de markt verkent. Het bedrijf, dat mogelijk kansen ziet in de voorlopig weinig bevochten Duitse regio, wil nog niet reageren op de geruchten.

Filet Pur: Een zwart gat van ongeziene proporties

16/03/2018

Ondanks hun streven naar almaar goedkoper vlees zijn onze supermarkten door de band schandalig duur, leerden we afgelopen week. Zit daar enige logica achter? Lees het onthullende weekoverzicht van RetailDetail Food!

Deze innovaties verschijnen bij Delhaize in de schappen

16/03/2018

Gemak, gezondheid en smaak: dat zijn de drie assen voor productontwikkeling bij Delhaize. De retailer presenteerde deze week een vijftigtal primeurs aan zijn winkelmanagers en zelfstandige uitbaters.

Wim Ballieu (Balls & Glory) voorspelt einde vleesconsumptie

16/03/2018

Wim Ballieu, de oprichter van gehaktballenketen Balls & Glory, verwacht dat we binnen 20 jaar geen vlees meer zullen eten. Hij zegt dat in de nasleep van de voorbije schandalen rond de vleesproductie.

Back to top