Flink wat carrièremoves in de food

Flink wat carrièremoves in de food

Bij het begin van een nieuw jaar hebben nogal wat fmcg-professionals de sprong gewaagd naar een nieuwe uitdaging. Niet voor niets noemen ze de sector 'fast moving'...

• An Caers adverteerde als marketingmanager bij Continental Foods voor Devos Lemmens vaak op de radio. Nu is ze Head of Marcoms Radio bij Medialaan.


• Gunther Deckers maakte de overstap van koekjes naar chocolade: de marketingmanager van United Biscuits (Delacre) is nu marketing director bij Guylian, bekend van de chocolade zeevruchten.


• Heel wat beweging is er bij Lotus Bakeries. Zoals we eerder al schreven, is William Du Pré nu Corporate Director Quality, Procurement & R&D en lid van het Executive Committee. Zijn opvolger als general manager België is voormalig COO John van de Par. Category Development Manager Pascal Deckers van Lotus Bakeries werd bovendien gepromoveerd tot Director Category Development.


• Lies Eeckman ruilde Alken-Maes in voor Continental Foods, waar ze nu marketing director is.


• Aurelie Gerth verlaat de fast-movingsector: na PR-functies bij Unilever en Coca-Cola verzorgt ze voortaan de relaties voor Toyota-Lexus Belux.


• Arnaud Lesne, tot voor kort Directeur eCommerce Food bij Carrefour Belgium, is nu Directeur Business-to-Business & Innovation. Hij zal er Carrefour PRO ontwikkelen, een digitaal verkoopplatform dat mikt op professionele klanten uit de horeca, administratie, retailers onder eigen naam en bedrijven.


• Ex-Unilever marketeer Hans Verwimp was tot december marketingdirecteur van Studio 100 en mag daar op zijn visitekaartje sinds januari een woordje aan toevoegen: hij is nu sales- én marketingdirecteur.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Britse supermarktketen Iceland geeft plastic de zak

17/01/2018

De Britse diepvriesketen Iceland schrapt als eerste supermarktketen alle plasticverpakkingen van zijn huismerken. Tegen 2023 moeten alle 1400 huismerkproducten verpakt worden in een duurzamer alternatief voor plastic, zoals karton en papier.

AB InBev doet twee Duitse bieren van de hand

17/01/2018

AB InBev doet met Diebels en Hasseröder twee Duitse biermerken van de hand. Die komen nu, samen met hun brouwerijen, in bezit van het investeringsfonds CKCF. Dat wil meer investeren in de twee bieren.

Nutella eet Amerikaanse chocoladetak Nestlé op

17/01/2018

Nestlé heeft in Ferrero een koper gevonden voor zijn Amerikaanse chocolade-afdeling. Voor 2,4 miljard euro wordt de producent van Nutella de derde grootste chocoladeproducent ter wereld en kan Nestlé zich in de VS op gezondere producten gaan concentreren.

Komt er een verbod op energiedranken voor minderjarigen?

16/01/2018

Nederland stelt een onderzoek in naar energiedrankjes bij jongeren, nadat de Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde een verbod vroeg op de verkoop ervan aan minderjarigen. Ook in België wijzen artsen op de schadelijke effecten van zulke dranken.

Macron wil Franse baguette werelderfgoed maken

15/01/2018

De Franse president Macron wil samen met de bond van Franse bakkers het Franse stokbrood tot Unesco-werelderfgoed laten uitroepen. Het wil zo het voorbeeld volgen van het Belgische bier en de Napolitaanse pizza.

Meer buurtsupermarkten de hele dag open op zondag?

15/01/2018

Buurtwinkels met meer dan vijf medewerkers moeten op zondag de hele dag open kunnen blijven, vindt het NSZ. De zelfstandigenvereniging pleit ervoor om de personeelslimiet op te trekken naar tien. Maar dat is minder evident dan het klinkt, zegt Unizo.

Back to top