Flinke winststijging voor Heineken in 2017 | RetailDetail

Flinke winststijging voor Heineken in 2017

Flinke winststijging voor Heineken in 2017
Shutterstock

De Nederlandse brouwer Heineken heeft er een bijzonder succesvol 2017 opzitten: zowel het volume als de omzet ging de hoogte in en de winst kwam met bijna twee miljard euro een kwart hoger uit.

 

Groei in elke regio

De omzet van Heineken, na AB InBev de grootste brouwerijgroep ter wereld, steeg in het voorbije boekjaar met 5,4% naar 21,9 miljard euro. Daarbij steeg ook het volume met 3%, de nettowinst steeg zelfs met 25,6% naar 1,94 miljard euro. “We presteerden sterk in 2017, met groei in volume, omzet en winst in elke regio”, zegt CEO Jean-François van Boxmeer. “Het Heineken-merk presteerde sterk en Heineken 0.0 werd gelanceerd in 16 landen.”

 

Over alle merken heen steeg het verkochte volume het sterkste in Azië, waar een stijging te zien was van 8,9%. In Afrika, het Midden-Oosten en Oost-Europa steeg het volume met 4,8% en in de regio Noord- en Zuid-Amerika was dat 3,3%. In Europa bleef de consumptie quasi stabiel met een groei van 0,2%.

 

Het merk Heineken groeide op vlak van volume met 4,5% in 2017, dankzij de lancering van de alcoholvrije variant in heel wat nieuwe landen. De grootste groei was te vinden in Afrika, het Midden-Oosten en Oost-Europa, waar het volume met 12,8% steeg. In Noord- en Zuid-Amerika maakte het merk een sprong van 9,5% en in Europa van 3,1%. Enkel in Azië was er sprake van een terugval van 5,9%, te wijten aan zwakke prestaties in onder andere Vietnam en China.

 

Heineken verwacht in 2018 verder te groeien, op vlak van omzet en winst, maar het houdt wel rekening met een negatieve impact van de wisselkoersen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

2017 was recordjaar voor Miko

23/03/2018

De koffie- en kunststoffengroep Miko heeft er naar eigen zeggen een recordjaar opzitten. Zo wist het ondanks een zware vergelijkingsbasis toch een omzetstijging te bewerkstelligen. Ook de winst maakte een kleine groei door.

Jumbo maakt werk van vastgoed in België

23/03/2018

Dat Jumbo zijn oog heeft laten vallen op België is al lang geen geheim meer. Nu heeft de Nederlandse supermarktketen een vacature openstaan voor een persoon die kan helpen met de zoektocht naar gepaste locaties.

Filet Pur: Een défilé van goede bedoelingen

23/03/2018

Een week waarin foodretailers zich van hun àller-àllerbeste kant lieten zien. Stuk voor stuk. Echt waar. Enfin, op enkele uitzonderingen na. Kom alles te weten in het vrolijke overzicht van RetailDetail Food!

Spadel groeit dankzij Bulgaarse overname

23/03/2018

Drankenproducent Spadel is vorig jaar fors gegroeid, maar dat was vrijwel enkel te danken aan de overname van het Bulgaarse Devin. Wordt dat niet in rekening genomen, dan was er nog amper sprake van groei.

Hornbach groeit boven de vier miljard euro omzet

23/03/2018

De Duitse bouwmarktketen Hornbach haalde in zijn vorige boekjaar, dat 28 februari afliep, meer dan vier miljard euro omzet. De totale omzetgroei bedroeg 5,1%: in Nederland was er dubbelcijferige groei, de Duitse thuismarkt stagneert.

Veranderingen op til bij Whole Foods

23/03/2018

De overname van Whole Foods door Amazon begint stilaan een aantal veranderingen op te leveren bij de supermarktketen. Zo wil Amazon het Prime-systeem doortrekken naar de winkels. Ondertussen verdwijnen er ook heel wat leidinggevenden bij het bedrijf.

Back to top