FNV sleept Albert Heijn, Jumbo, Lidl en Aldi voor de rechter

FNV sleept Albert Heijn, Jumbo, Lidl en Aldi voor de rechter

De Nederlandse vakbond FNV sleept Jumbo, Albert Heijn, Lidl en Aldi voor de rechter. De organisatie wil dat de supermarktketens werknemers weer toeslagen betalen voor avondwerk. 

 

Afschaffing avondtoeslag ongedaan maken

Vorig jaar al had FNV Jumbo, Albert Heijn, Lidl en Aldi in een brief gevraagd om de afschaffing van toeslagen voor avondwerk vanaf 20.00 uur in de week en vanaf 18.00 uur op zondag ongedaan te maken. In de brief dreigde de vakbond toen al met dagvaardingen indien de gewenste reacties uitbleven. Nu is het dus zover en gaat de werknemersbond over tot juridische stappen, schrijft Distrifood. Nochtans werd het afschaffen van de toeslagen vastgelegd in de cao voor de supermarktsector en is het een maatregel waar ook de vakbond CNV mee akkoord ging. De afschaffing is dan ook al bij andere ketens een feit. FNV blijft zich er echter tegen verzetten: voor de eigen leden wil ze nog compensaties uit de brand slepen. 

 

De reden waarom alleen tegen Jumbo, AH, Lidl en Aldi gerechtelijke stappen worden ondernomen, is dat FNV bij deze formules de beste positie heeft en de vakbond bij deze organisatie makkelijker tot een overleg denkt te komen. “Het is een flutcao, daar zijn de supermarktmedewerkers het over eens”, liet FNV Handel vorig jaar nog weten aan Distrifood.