FNV sleept Albert Heijn, Jumbo, Lidl en Aldi voor de rechter | RetailDetail

FNV sleept Albert Heijn, Jumbo, Lidl en Aldi voor de rechter

FNV sleept Albert Heijn, Jumbo, Lidl en Aldi voor de rechter
aureliefrance / Shutterstock.com

De Nederlandse vakbond FNV sleept Jumbo, Albert Heijn, Lidl en Aldi voor de rechter. De organisatie wil dat de supermarktketens werknemers weer toeslagen betalen voor avondwerk. 

 

Afschaffing avondtoeslag ongedaan maken

Vorig jaar al had FNV Jumbo, Albert Heijn, Lidl en Aldi in een brief gevraagd om de afschaffing van toeslagen voor avondwerk vanaf 20.00 uur in de week en vanaf 18.00 uur op zondag ongedaan te maken. In de brief dreigde de vakbond toen al met dagvaardingen indien de gewenste reacties uitbleven. Nu is het dus zover en gaat de werknemersbond over tot juridische stappen, schrijft Distrifood. Nochtans werd het afschaffen van de toeslagen vastgelegd in de cao voor de supermarktsector en is het een maatregel waar ook de vakbond CNV mee akkoord ging. De afschaffing is dan ook al bij andere ketens een feit. FNV blijft zich er echter tegen verzetten: voor de eigen leden wil ze nog compensaties uit de brand slepen. 

 

De reden waarom alleen tegen Jumbo, AH, Lidl en Aldi gerechtelijke stappen worden ondernomen, is dat FNV bij deze formules de beste positie heeft en de vakbond bij deze organisatie makkelijker tot een overleg denkt te komen. “Het is een flutcao, daar zijn de supermarktmedewerkers het over eens”, liet FNV Handel vorig jaar nog weten aan Distrifood.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Spar wil nu ook voet op Griekse bodem

19/03/2018

Spar International heeft zijn zinnen gezet op Griekenland als het volgende land om de voedingsmarkt te veroveren. Spar Hellas zal samenwerken met Asteras en Mesis om binnen de vier jaar meer dan 500 winkels op te zetten.

Dr. Oetker koopt de helft van Freixenet

19/03/2018

Henkell, de drankdivisie van Dr. Oetker, haalt net iets meer dan de helft van de aandelen binnen van cavamerk Freixenet. Na twee jaar onderhandelen is de deal eindelijk rond, al wordt de Duitse voedingsreus geen alleenheerser bij Freixenet.

Picnic bevestigt komst naar Duitsland

19/03/2018

Voor het weekend waren er geruchten opgedoken dat de Nederlandse online supermarkt Picnic testen uitvoerde in Duitsland. Dat nieuws is nu bevestigd door medeoprichter Michiel Muller.

Online supermarkt Picnic naar Duitsland?

16/03/2018

Het lijkt erop dat de Nederlandse websupermarkt Picnic nu ook in het Duitse Noordrijn-Westfalen de markt verkent. Het bedrijf, dat mogelijk kansen ziet in de voorlopig weinig bevochten Duitse regio, wil nog niet reageren op de geruchten.

Filet Pur: Een zwart gat van ongeziene proporties

16/03/2018

Ondanks hun streven naar almaar goedkoper vlees zijn onze supermarkten door de band schandalig duur, leerden we afgelopen week. Zit daar enige logica achter? Lees het onthullende weekoverzicht van RetailDetail Food!

Deze innovaties verschijnen bij Delhaize in de schappen

16/03/2018

Gemak, gezondheid en smaak: dat zijn de drie assen voor productontwikkeling bij Delhaize. De retailer presenteerde deze week een vijftigtal primeurs aan zijn winkelmanagers en zelfstandige uitbaters.

Back to top