Fooddock verwelkomt 100.000ste bezoeker

Fooddock Deventer verwelkomt 100.000ste bezoeker

Fooddock Deventer verwelkomt 100.000ste bezoeker

Fooddock in Deventer mocht onlangs Jeanine Bosma als 100.000ste bezoeker verwelkomen. De foodhal opende tien maanden geleden als eerste overdekte versmarkt van Oost-Nederland.

 

Foodhal met vaste en flexibele plekken

Fooddock, een initiatief van ondernemer Tseard Ettema die onder andere Coffee Together ontwikkelde, opende in november vorig jaar de deuren in een historische graansilo aan de oude binnenhaven op het Havenkwartier in Deventer. Er werken momenteel foodondernemers aan ‘eten met een verhaal’.


De locatie heeft ruimte voor permanente foodondernemers en een zitgelegenheid voor directe consumptie. Een ander deel is voor tijdelijke food- en horeca-activiteiten met bijvoorbeeld seizoensproducten en voor events. Ondernemers kunnen deze flexibele plekken naar voorkeur en beschikbaarheid bezetten.

 

Sommige ondernemers, waarvan er diverse een foodtruck hebben, kiezen voor dagen doordeweeks, anderen hebben een voorkeur voor weekenddagen. Dit zorgt voor een steeds wisselend aanbod in food.

 

Wekelijks 2.000 bezoekers

De Deventer-foodhal die vorig jaar november startte, trok in de eerste periode wekelijks ongeveer 4.000 bezoekers. Op dit moment komen er gemiddeld 2000 mensen per week. Deze consumenten besteden dan gemiddeld 12,50 euro, meldde Trouw onlangs.

 

Fooddock wil zich meer gaan richten op feesten en bedrijfsuitjes, zegt Tseard Ettema. "We hebben een aparte zaal die we daarvoor gebruiken. Met een bon kunnen alle gasten bij de kraampjes hun eten halen. Dat gebeurt nu steeds vaker."

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Britten kunnen kassaloos shoppen bij Sainsbury’s

14/08/2018

Bij de Britse supermarktketen Sainsbury’s loopt een proefproject met mobiel scannen en betalen: met behulp van hun smartphone kunnen ze boodschappen doen zonder langs de kassa te hoeven.

HelloFresh gaat toch nog niet voor winst

14/08/2018

Hoewel HelloFresh winst had beloofd voor het einde van dit jaar, geeft de leverancier van maaltijdboxen nu toch de voorkeur aan nieuwe investeringen. Na een sterk tweede kwartaal gaat het bedrijf voor extra groei in de Verenigde Staten.

Kassaloos shoppen en betalen nu ook naar OKay

13/08/2018

Na de Spar-winkels van Colruyt Group kan je nu ook kassaloos winkelen bij OKay en OKay Compact. Met de app ‘Scan. Pay. Go.’ lopen shoppers de winkel uit zonder nog aan een kassa aan te hoeven schuiven.

United Petfood blijft op overnamepad

09/08/2018

United Petfood, fabrikant van honden- en kattenbrokken en hofleverancier van menig huismerk van supermarkten, rijgt de overnames aan elkaar. Een maand na de overname van een Spaanse concurrent doen de Gentenaars dat kunstje nog eens over in Roemenië.

AB InBev wil Afrika aan de drank krijgen

09/08/2018

Het groeipotentieel van AB InBev ligt in Afrika. De brouwerij heeft hoge verwachtingen van het continent: de welvaart en de bevolking, die steeds vaker een biertje lust, groeien er snel. 

Concurrentiewaakhond eist uitleg rond comeback Albert Heijn in Lokeren

09/08/2018

De Belgische Mededingingsautoriteit heeft Ahold Delhaize om informatie gevraagd nu dochter Albert Heijn nog dit jaar een winkel in Lokeren zal openen. Eerder moest het supermarktconcern zijn vestiging daar immers sluiten om groen licht te krijgen voor de megafusie.