Fooddock Deventer verwelkomt 100.000ste bezoeker

Fooddock Deventer verwelkomt 100.000ste bezoeker

Fooddock in Deventer mocht onlangs Jeanine Bosma als 100.000ste bezoeker verwelkomen. De foodhal opende tien maanden geleden als eerste overdekte versmarkt van Oost-Nederland.

 

Foodhal met vaste en flexibele plekken

Fooddock, een initiatief van ondernemer Tseard Ettema die onder andere Coffee Together ontwikkelde, opende in november vorig jaar de deuren in een historische graansilo aan de oude binnenhaven op het Havenkwartier in Deventer. Er werken momenteel foodondernemers aan ‘eten met een verhaal’.


De locatie heeft ruimte voor permanente foodondernemers en een zitgelegenheid voor directe consumptie. Een ander deel is voor tijdelijke food- en horeca-activiteiten met bijvoorbeeld seizoensproducten en voor events. Ondernemers kunnen deze flexibele plekken naar voorkeur en beschikbaarheid bezetten.

 

Sommige ondernemers, waarvan er diverse een foodtruck hebben, kiezen voor dagen doordeweeks, anderen hebben een voorkeur voor weekenddagen. Dit zorgt voor een steeds wisselend aanbod in food.

 

Wekelijks 2.000 bezoekers

De Deventer-foodhal die vorig jaar november startte, trok in de eerste periode wekelijks ongeveer 4.000 bezoekers. Op dit moment komen er gemiddeld 2000 mensen per week. Deze consumenten besteden dan gemiddeld 12,50 euro, meldde Trouw onlangs.

 

Fooddock wil zich meer gaan richten op feesten en bedrijfsuitjes, zegt Tseard Ettema. "We hebben een aparte zaal die we daarvoor gebruiken. Met een bon kunnen alle gasten bij de kraampjes hun eten halen. Dat gebeurt nu steeds vaker."