Foodmaker mikt op expansie naar het buitenland | RetailDetail

Foodmaker mikt op expansie naar het buitenland

Foodmaker mikt op expansie naar het buitenland
Foodmaker

Sinds Foodmaker in 2014 in handen kwam van Lieven Vanlommel is het bezig aan een sterke opmars: na expansie in België lonkt de keten nu ook stilaan naar het buitenland. Tegen 2020 moet het aantal vestigingen bijna verdubbeld zijn.

 

Twee gloednieuwe markten

Momenteel telt Foodmaker acht vestigingen: zeven in België en eentje in Nederland. Het restaurant dat nog maar pas zijn deuren opende aan het Berlaymontgebouw in Brussel was de eerste franchisevestiging: “Een eenmalig experiment”, zegt Lieven Vanlommel aan De Tijd. “Omdat we alle schakels in de keten willen controleren, willen we de restaurants zelf uitbaten.” Daarnaast wordt er ook gewerkt aan nieuwe filialen in Antwerpen en Hasselt.

 

Met een vestiging in Nederland is de buitenlandse expansie tot nu toe beperkt gebleven, maar daar moet de komende jaren verandering in komen. Zo staan er twee vestigingen in Nederland, twee in Duitsland en één in Denemarken op de planning, die tegen 2020 de deuren zullen openen. “Om de nabijheid van de productie te garanderen, gaan we in Denemarken ook een nieuw atelier bouwen.” Al die investeringen zullen samen ongeveer twee miljoen euro kosten. Om zeker te zijn dat de buitenlandse expansie niet te snel gaat, moeten geopende vestigingen eerst rendabel zijn voor er wordt gedacht aan verdere uitbreiding.

 

Starmeal

Naast Foodmaker is Vanlommel ook de oprichter van Starmeal, dat slaatjes en sapjes aan supermarkten levert en ongeveer 200 werknemers telt. In maart verhuist dat bedrijf naar een nieuwe site, die vijf keer groter is dan de huidige. 

 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Spar wil nu ook voet op Griekse bodem

19/03/2018

Spar International heeft zijn zinnen gezet op Griekenland als het volgende land om de voedingsmarkt te veroveren. Spar Hellas zal samenwerken met Asteras en Mesis om binnen de vier jaar meer dan 500 winkels op te zetten.

Dr. Oetker koopt de helft van Freixenet

19/03/2018

Henkell, de drankdivisie van Dr. Oetker, haalt net iets meer dan de helft van de aandelen binnen van cavamerk Freixenet. Na twee jaar onderhandelen is de deal eindelijk rond, al wordt de Duitse voedingsreus geen alleenheerser bij Freixenet.

Picnic bevestigt komst naar Duitsland

19/03/2018

Voor het weekend waren er geruchten opgedoken dat de Nederlandse online supermarkt Picnic testen uitvoerde in Duitsland. Dat nieuws is nu bevestigd door medeoprichter Michiel Muller.

Online supermarkt Picnic naar Duitsland?

16/03/2018

Het lijkt erop dat de Nederlandse websupermarkt Picnic nu ook in het Duitse Noordrijn-Westfalen de markt verkent. Het bedrijf, dat mogelijk kansen ziet in de voorlopig weinig bevochten Duitse regio, wil nog niet reageren op de geruchten.

Filet Pur: Een zwart gat van ongeziene proporties

16/03/2018

Ondanks hun streven naar almaar goedkoper vlees zijn onze supermarkten door de band schandalig duur, leerden we afgelopen week. Zit daar enige logica achter? Lees het onthullende weekoverzicht van RetailDetail Food!

Deze innovaties verschijnen bij Delhaize in de schappen

16/03/2018

Gemak, gezondheid en smaak: dat zijn de drie assen voor productontwikkeling bij Delhaize. De retailer presenteerde deze week een vijftigtal primeurs aan zijn winkelmanagers en zelfstandige uitbaters.

Back to top