Foodnieuws dat u deze week niet mocht missen | RetailDetail

Foodnieuws dat u deze week niet mocht missen

Foodnieuws dat u deze week niet mocht missen
Shutterstock

Er waren onder andere goede cijfers van Ahold en minder leuke verhalen over Aldi. De wekelijkse hoogtepunten uit het foodnieuws vatten we voortaan elke vrijdag voor u samen. Alweer een gratis service van RetailDetail Food!

 

Ontluisterend

Ongetwijfeld heeft u ook de wenkbrauwen gefronst bij het lezen van het ontluisterende verhaal over de familieruzie bij Aldi Nord. Geen goed nieuws voor de discounter, die sowieso al een beetje met zichzelf in de knoop ligt.

 

Beter nieuws was er van Ahold: sterke cijfers, gedreven door online. En over online gesproken: daar ligt potentieel voor brood, volgens Rabobank.

 

Volgende week is bioweek, en Delhaize meldt alvast een groei met 7% voor bioproducten in 2015. Maar wat betekent het biolabel voor de consument? Niet erg veel, zo blijkt.

 

Van Carrefour onthouden we een interessante test met een geconnecteerde winkelkar. Spar International heeft Graham O’Connor, CEO van Spar South Africa, aangeduid als nieuwe president. Colruyt van zijn kant gaat voor 100% duurzame chocolade in 2017.

 

Investeringen

Beweging bij de merkfabrikanten dan: Alpro belooft fikse investeringen in ons land. Soja was ook het onderwerp van een deal tussen Unilever en Coca-Cola. We meldden een nakende beursgang voor het grootste tequilamerk ter wereld, en ondanks erg moeilijke omstandigheden toch bemoedigende cijfers voor Brouwerij Haacht in een markt die gedomineerd wordt door AB InBev en Alken-Maes. Oh, en onze landgenoot Paul Bulcke is in de running om Peter Brabeck op te volgen als voorzitter van Nestlé.

 

Lees ook de andere artikels in de RetailDetail Food nieuwsbrief, over de ramadan en het EK (er is een verband!), CRU Wijnegem en de nieuwe Carrefour in Koksijde. En deel het nieuws gerust met uw collega’s: het is gratis. Tot volgende week! 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Illy wordt opgevrijd door Douwe Egberts en Nestlé

18/07/2018

Er komt voorlopig geen einde aan de consolidatiebewegingen in de koffiesector. Zowel JAB als Nestlé tonen interesse in het Italiaanse Illycaffè, maar het is niet zeker of de familie het bedrijf wil verkopen.

Kweekvlees tegen 2021 in de winkel?

18/07/2018

De commercialisering van laboratoriumvlees komt een stap dichterbij. Pionier Mosa Meat heeft 7,5 miljoen euro opgehaald voor de bouw van een fabriek die binnen drie jaar een betaalbaar product op de markt zal brengen.

Aldi zet in op hernieuwbare energie

17/07/2018

Aldi Nord publiceerde zopas een ambitieus internationaal klimaatbeleid: de retailer wil de uitstoot van broeikasgassen met 40% terugdringen tegen 2021 en onthult in zijn tweede duurzaamheidsrapport enkele sprekende cijfers.

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.

Delhaize-café siert hoofdkantoor Ahold Delhaize

16/07/2018

Sinds kort is het merk Delhaize sterker aanwezig op het hoofdkantoor van Ahold Delhaize in Zaandam: de retailer opende er een café dat versierd is met stukken uit de rijke geschiedenis van De Leeuw.

Listeriabesmetting brengt Greenyard in problemen

16/07/2018

Groentenproducent Greenyard ligt onder vuur na een listeriabesmetting in zijn Hongaarse fabriek. Het bedrijf zegt alle nodige maatregelen te nemen, maar de beurskoers keldert.