Foodnieuws dat u deze week niet mocht missen

Foodnieuws dat u deze week niet mocht missen
Shutterstock

Er waren onder andere goede cijfers van Ahold en minder leuke verhalen over Aldi. De wekelijkse hoogtepunten uit het foodnieuws vatten we voortaan elke vrijdag voor u samen. Alweer een gratis service van RetailDetail Food!

 

Ontluisterend

Ongetwijfeld heeft u ook de wenkbrauwen gefronst bij het lezen van het ontluisterende verhaal over de familieruzie bij Aldi Nord. Geen goed nieuws voor de discounter, die sowieso al een beetje met zichzelf in de knoop ligt.

 

Beter nieuws was er van Ahold: sterke cijfers, gedreven door online. En over online gesproken: daar ligt potentieel voor brood, volgens Rabobank.

 

Volgende week is bioweek, en Delhaize meldt alvast een groei met 7% voor bioproducten in 2015. Maar wat betekent het biolabel voor de consument? Niet erg veel, zo blijkt.

 

Van Carrefour onthouden we een interessante test met een geconnecteerde winkelkar. Spar International heeft Graham O’Connor, CEO van Spar South Africa, aangeduid als nieuwe president. Colruyt van zijn kant gaat voor 100% duurzame chocolade in 2017.

 

Investeringen

Beweging bij de merkfabrikanten dan: Alpro belooft fikse investeringen in ons land. Soja was ook het onderwerp van een deal tussen Unilever en Coca-Cola. We meldden een nakende beursgang voor het grootste tequilamerk ter wereld, en ondanks erg moeilijke omstandigheden toch bemoedigende cijfers voor Brouwerij Haacht in een markt die gedomineerd wordt door AB InBev en Alken-Maes. Oh, en onze landgenoot Paul Bulcke is in de running om Peter Brabeck op te volgen als voorzitter van Nestlé.

 

Lees ook de andere artikels in de RetailDetail Food nieuwsbrief, over de ramadan en het EK (er is een verband!), CRU Wijnegem en de nieuwe Carrefour in Koksijde. En deel het nieuws gerust met uw collega’s: het is gratis. Tot volgende week! 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Private-equitybedrijf KKR dicht bij overname margarines Unilever

15/12/2017

Unilever en het private-equitybedrijf KKR hebben een deal bereikt voor de overname van de margarinedivisie van Unilever. KKR zou ongeveer 6,8 miljard euro neertellen en de transactie moet midden volgend jaar afgerond zijn.

Filet Pur: Hallucinante waanbeelden? Eén adres!

15/12/2017

Jef Colruyt is een onverstoorbaar toonbeeld van sereniteit, en de pata negra ham is de bitcoin van de charcuterie. Slechts twee conclusies uit een alweer leerrijke FMCG-week, voor u op smaak gebracht door RetailDetail Food!

Ellis Gourmet Burger zoekt partner voor internationale expansie

15/12/2017

De Belgische hamburgerketen Ellis Gourmet Burger wil na België, Nederland en Frankrijk ook andere landen veroveren en is daarom op zoek naar een investeerder om die expansie te financieren. Mogelijk komt er een nieuwe meerderheidsaandeelhouder.

Heineken gaat Mort Subite internationaal uitrollen

15/12/2017

Heineken gaat het Belgische biermerk Mort Subite wereldwijd aan de man proberen te brengen. Dat deed het eerder ook al met Affligem en dat werd een groot succes. Mort Subite wordt beschikbaar in alle landen waar Heineken te vinden is.

RetailDetail Food #26 staat online

15/12/2017

Zijn sales reps nog welkom op de winkelvloer? Die vraag stelden we in het 26ste nummer van RetailDetail Food, de gepersonaliseerde krant voor supermarktondernemers. De antwoorden liepen uiteen.

Amazon brengt zijn huismerken naar Europa

14/12/2017

Nu Amazon Prime in steeds meer Europese landen beschikbaar is, haalt Amazon ook zijn FMCG-huismerken naar boven. De voorbije weken lanceerde het online warenhuis een aantal nieuwe producten onder private label in Europa en meer is op komst. 

Back to top