Foodnieuws dat u deze week niet mocht missen | RetailDetail

Foodnieuws dat u deze week niet mocht missen

Foodnieuws dat u deze week niet mocht missen
Shutterstock

Er waren onder andere goede cijfers van Ahold en minder leuke verhalen over Aldi. De wekelijkse hoogtepunten uit het foodnieuws vatten we voortaan elke vrijdag voor u samen. Alweer een gratis service van RetailDetail Food!

 

Ontluisterend

Ongetwijfeld heeft u ook de wenkbrauwen gefronst bij het lezen van het ontluisterende verhaal over de familieruzie bij Aldi Nord. Geen goed nieuws voor de discounter, die sowieso al een beetje met zichzelf in de knoop ligt.

 

Beter nieuws was er van Ahold: sterke cijfers, gedreven door online. En over online gesproken: daar ligt potentieel voor brood, volgens Rabobank.

 

Volgende week is bioweek, en Delhaize meldt alvast een groei met 7% voor bioproducten in 2015. Maar wat betekent het biolabel voor de consument? Niet erg veel, zo blijkt.

 

Van Carrefour onthouden we een interessante test met een geconnecteerde winkelkar. Spar International heeft Graham O’Connor, CEO van Spar South Africa, aangeduid als nieuwe president. Colruyt van zijn kant gaat voor 100% duurzame chocolade in 2017.

 

Investeringen

Beweging bij de merkfabrikanten dan: Alpro belooft fikse investeringen in ons land. Soja was ook het onderwerp van een deal tussen Unilever en Coca-Cola. We meldden een nakende beursgang voor het grootste tequilamerk ter wereld, en ondanks erg moeilijke omstandigheden toch bemoedigende cijfers voor Brouwerij Haacht in een markt die gedomineerd wordt door AB InBev en Alken-Maes. Oh, en onze landgenoot Paul Bulcke is in de running om Peter Brabeck op te volgen als voorzitter van Nestlé.

 

Lees ook de andere artikels in de RetailDetail Food nieuwsbrief, over de ramadan en het EK (er is een verband!), CRU Wijnegem en de nieuwe Carrefour in Koksijde. En deel het nieuws gerust met uw collega’s: het is gratis. Tot volgende week! 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Colruyt haalt producten Nestlé uit de rekken

21/02/2018

Colruyt heeft minstens 18 producten van Nestlé uit de winkelrekken gehaald. Beide partijen zijn immers niet tot een akkoord gekomen over de prijzen en dus worden de producten tijdelijk niet meer verkocht bij Colruyt.

Supermarkten rekenen af met Europees voorstel voor boerenwelzijn

20/02/2018

Het zint sommige supermarkten niet dat de Europese Commissie boeren hogere prijzen wil geven bij onderhandelingen. Distributeurs uit Nederland, Duitsland en Oostenrijk waarschuwen voor prijsstijgingen voor de consument.

Deze foodinnovaties gaan het maken

20/02/2018

Vernieuwing in voeding is de kern van de wedstrijd Gouden Tavola. Vallen dit jaar in de prijzen: Belberry Preserves, BelOrta, Kaasboerderij ‘t Groendal en J.L. Lambert. Hun producten komen morgen op het bord of in het glas van de consument.

Belgische noedelshops Umamido trekken naar buurlanden

20/02/2018

De Belgische keten van noedelrestaurants Umamido trekt volgend jaar naar het buitenland en opent ook nieuwe vestigingen in ons land. Umamido serveert ramen, een Japans geïnspireerde noedelsoep. 

Jupiler verdwijnt voor enkele maanden uit de rekken

20/02/2018

AB InBev pakt uit met een ongewone marketingstunt: succesmerk Jupiler verdwijnt voor enkele maanden uit de rekken. Om de Rode Duivels te "steunen" op het WK voetbal (of, er een graantje van mee te pikken) heet het merk tot deze zomer Belgium. 

Colruyt stapt in boodschappendienst van PostNL

20/02/2018

Tweewekelijks brengt de postbode voortaan boodschappen aan huis: in samenwerking met PostNL gaat in Nederland de nieuwe boodschappendienst Stockon van start. De huismerkproducten zijn van Boni (van het Belgische Colruyt).

Back to top