Foodpanda wordt onderdeel van Delivery Hero

Foodpanda wordt onderdeel van Delivery Hero
Shutterstock

De Duitse maaltijdbezorger Delivery Hero gaat zijn sectorgenoot Foodpanda overnemen. De overname is een volgende stap in de consolidatie die zich in de sector doorzet.

Interessanter voor beursgang

Aan beide kanten van de overname is Rocket Internet betrokken: dat heeft 49,1% van de aandelen van Foodpanda in handen en investeerde het voorbije jaar 800 miljoen euro in Delivery Hero. De overname van Foodpanda zal volledig worden uitgevoerd in aandelen, waardoor het aandeel van Rocket Internet in Delivery Hero met 1,1% stijgt naar 37,7%. De overname van Foodpanda door Delivery Hero past mogelijk in de plannen van Rocket Internet om de maaltijdbezorger interessanter te maken in aanloop naar een beursgang.

 

Foodpanda is goed voor ongeveer twee miljoen bestellingen per maand, terwijl Delivery Hero achttien miljoen bestellingen per maand verwerkt. Samen zullen de twee bedrijven actief zijn in 47 landen. Foodpanda kondigde vorige maand wel nog aan dat het zijn activiteiten in Rusland voor honderd miljoen euro zou verkopen aan Mail.ru.

 

Voor het Nederlandse Takeaway is de fusie van de twee Duitse concurrenten alvast geen goed nieuws, want dat wil maar wat graag groeien op de Duitse markt. Zo stak het ondertussen al 37 miljoen euro aan marketing in het land.