Foodpanda wordt onderdeel van Delivery Hero | RetailDetail

Foodpanda wordt onderdeel van Delivery Hero

Foodpanda wordt onderdeel van Delivery Hero

De Duitse maaltijdbezorger Delivery Hero gaat zijn sectorgenoot Foodpanda overnemen. De overname is een volgende stap in de consolidatie die zich in de sector doorzet.

Interessanter voor beursgang

Aan beide kanten van de overname is Rocket Internet betrokken: dat heeft 49,1% van de aandelen van Foodpanda in handen en investeerde het voorbije jaar 800 miljoen euro in Delivery Hero. De overname van Foodpanda zal volledig worden uitgevoerd in aandelen, waardoor het aandeel van Rocket Internet in Delivery Hero met 1,1% stijgt naar 37,7%. De overname van Foodpanda door Delivery Hero past mogelijk in de plannen van Rocket Internet om de maaltijdbezorger interessanter te maken in aanloop naar een beursgang.

 

Foodpanda is goed voor ongeveer twee miljoen bestellingen per maand, terwijl Delivery Hero achttien miljoen bestellingen per maand verwerkt. Samen zullen de twee bedrijven actief zijn in 47 landen. Foodpanda kondigde vorige maand wel nog aan dat het zijn activiteiten in Rusland voor honderd miljoen euro zou verkopen aan Mail.ru.

 

Voor het Nederlandse Takeaway is de fusie van de twee Duitse concurrenten alvast geen goed nieuws, want dat wil maar wat graag groeien op de Duitse markt. Zo stak het ondertussen al 37 miljoen euro aan marketing in het land.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Erotiekketen Christine le Duc wil weer verleiden

14/08/2018

De keten van eroticashops Christine le Duc wil in Nederlandse handen een nieuwe verleidingspoging wagen. Gered uit het failliete concern Beate Uhse, zet de retailer haar zinnen op de Belgische en Nederlandse markt.

Britten kunnen kassaloos shoppen bij Sainsbury’s

14/08/2018

Ook bij de Britse supermarktketen Sainsbury’s loopt nu een proefproject met mobiel scannen en betalen: met behulp van hun smartphone kunnen klanten boodschappen doen zonder langs de kassa te hoeven.

Media Markt boet voor Metro en voor Turkije

14/08/2018

Ceconomy, het moederbedrijf van Media Markt en Saturn, stagneerde in het voorbije kwartaal. De elektronicagroep moet op de beurs ook boeten voor de aandelendip bij Metro, de holding waarvan het vorig jaar afsplitste, en bezorgdheden om de Turkse expansie.

HelloFresh gaat toch nog niet voor winst

14/08/2018

Hoewel HelloFresh winst had beloofd voor het einde van dit jaar, geeft de leverancier van maaltijdboxen nu toch de voorkeur aan nieuwe investeringen. Na een sterk tweede kwartaal gaat het bedrijf voor extra groei in de Verenigde Staten.

Kassaloos shoppen en betalen nu ook naar OKay

13/08/2018

Na de Spar-winkels van Colruyt Group kan je nu ook kassaloos winkelen bij OKay en OKay Compact. Met de app ‘Scan. Pay. Go.’ lopen shoppers de winkel uit zonder nog aan een kassa aan te hoeven schuiven.

Sports Direct koopt failliete warenhuisketen House of Fraser

10/08/2018

Mike Ashley, de eigenaar van Sports Direct, koopt de Britse warenhuisketen House of Fraser voor zo’n 100 miljoen euro. De overname komt er luttele uren nadat de 169-jarige keten het faillissement aanvroeg.