Frans Muller volgt Dick Boer op bij Ahold Delhaize | RetailDetail

Frans Muller volgt Dick Boer op bij Ahold Delhaize

Frans Muller volgt Dick Boer op bij Ahold Delhaize
Foto Ahold Delhaize

Dick Boer stopt op 1 juli als CEO bij Ahold Delhaize en zal het bedrijf verlaten. Deputy CEO Frans Muller volgt hem op. Dat meldt de retailer in een persbericht.

Geruchten bevestigd

Hiermee worden de eerdere geruchten over een mogelijke wissel aan de top dus bevestigd. Een structuur met twee CEO’s was op termijn niet wenselijk, en aangezien Frans Muller niet langer operationeel directeur ad interim is van de Amerikaanse activiteiten van de groep, heeft hij nu de handen vrij om de rol van CEO op zich te nemen.
 

Frans Muller heeft meer dan 20 jaar ervaring in retail en was sinds 24 juli 2016 Deputy CEO en Chief Integration Officer van Ahold Delhaize. Hij leidde Delhaize America ook op interim-basis van oktober 2016 tot januari 2018. Vóór de fusie tussen Ahold en Delhaize, was hij vanaf 2013 president en CEO van Delhaize Groep. Voordat hij bij Delhaize Groep kwam, was hij zeven jaar lid van de raad van bestuur van de Duitse retailer Metro AG en was hij vijf jaar lang CEO van Metro Cash & Carry.
 

Dick Boer zal nauw samenwerken met Frans Muller om de overgang vlot te laten verlopen, en blijft beschikbaar als adviseur voor het bedrijf tot midden 2019.


Ahold Delhaize maakt ook bekend dat Jan Hommen vanaf 11 april Mats Jansson opvolgt als voorzitter. De Belgen Johnny Thijs en Patrick De Maeseneire stoppen als bestuurder.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Waarom de telefoon haast nooit meer rinkelt bij Domino’s

27/04/2018

Zin in pizza? Jongeren bestellen die bij voorkeur met een app. En binnenkort roepen ze hun bestelling wel naar Alexa. Technologie is één van de succesfactoren voor pizzaketen Domino’s, die binnen enkele jaren 200 vestigingen wil in ons land.

Bio-Planet opent eerste stadswinkel in Antwerpen

26/04/2018

Ook Bio-Planet springt nu op de kar van de stadswinkel. De bioketen van Colruyt Group opent binnenkort haar eerste winkel in het hartje van Antwerpen en brengt zo haar bioproducten meer binnen het bereik van mensen zonder wagen.

Spontane stakingen bij 79 Belgische supermarkten Lidl

26/04/2018

Over het hele land braken woensdag spontane stakingen uit bij Lidl. De medewerkers noemen de werkdruk te hoog en legden het werk neer nadat overleg met de directie op niks uitliep. 79 winkels hielden de deuren dicht. 

Met Shukr mikt Tiense Suiker op Arabische gemeenschap

26/04/2018

De Tiense Suikerraffinaderij speelt met een nieuw merk in op de toenemende diversiteit in de samenleving: Shukr wordt in eerste instantie gelanceerd in het gespecialiseerde kanaal van de etnische winkels. Mogelijk volgen supermarkten later.

Carrefour en Système U onderhandelen over samenwerking

25/04/2018

Carrefour en Système U bespreken de mogelijkheid een alliantie te sluiten, die beide bedrijven de komende vijf jaar betere aankoopprijzen bij producenten moet opleveren. Système U werkt nochtans al lang samen met Carrefour-concurrent Auchan.

“Duurdere chocolade mag geen taboe zijn”

25/04/2018

De verkoop van fairtradeproducten in ons land blijft stijgen, vooral voor chocolade. Dat is ook nodig, want die sector staat voor grote uitdagingen. “Chocolade zal niet verdwijnen, maar de cacaoprijs moet hoger.”