Franse diepvriesketen Picard komt naar België

Franse diepvriesketen Picard komt naar België
De Franse diepvriesketen Picard heeft zijn oog laten vallen op ons land, zo meldt zakenblad Trends. De keten runt al een thuisleveringsdienst in Brussel, Mons en Charleroi, maar heeft nu ook concrete plannen om in het Brusselse zijn eerste fysieke winkel te openen en daarna verder uit te breiden, in eerste instantie naar Wallonië.

Voor Picard is dit niet de eerste stap buiten de eigen landsgrenzen: in 1999 kochten de Fransen het Italiaanse filiaal van concurrent Gel 2000 over. Intussen telt de groep er al een kleine 30 "Picard i Surgelati"-vestigingen, onder meer in Turijn en Milaan. Daarnaast heeft de groep ook al enkele jaren een thuisleveringsdienst inn het Spaanse Barcelona.

 

Ex-Carrefour

Picard werd in 1906 door Raymond Picard opgericht als "Les Glacières de Fontainebleau". De firma werd in 1962 omgedoopt tot "les Etablissements Picard" en startte in 1971 met postorderverkoop op basis van een catalogus met zo'n 300 diepgevroren producten. Het eerste "freezer center" opende in 1974 de deuren in de Parijse rue de Rome, een jaar later gevolgd door een tweede winkel in Pavillons-sous-Bois. Vandaag telt de groep in eigen land een 850 winkels (goed voor een marktaandeel van dik 20%) en jaarlijks komen er een veertigtal bij. Elke winkel telt twee tot vijf medewerkers.

 

Tussen 1994 en 2001 was Picard een dochteronderneming van Carrefour. Sinds 2010 is het bedrijf in handen van het Britse investeringsfonds Lion Capital, dat de keten voor 1,5 miljard euro overkocht van de toenmalige meerderheidsaandeelhouder BC Partners. In eigen land verkoopt Picard evenveel diepvriesproducten als Carrefour en Leclerc samen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Popsss verkoopt Belgische topwijnen in pop(sss)-up store

17/11/2017

Wijndistributeur Popsss, die uitsluitend wijnen van Belgische wijnboeren online verdeelt, opent een tijdelijke winkel in hartje Brussel. Tot het einde van het jaar vinden wijnliefhebbers er onder andere de fijnproeverscollectie "Crazy Belgians".

Filet Pur: Een kwestie van indigestie

17/11/2017

In sommige hoofdkwartieren stijgt de nervositeit zienderogen, maar voor fijnproevers was het geen al te kwade week. Iets gemist? Met het pittig gekruide overzicht van RetailDetail Food bent u weer helemaal mee!

‘Back to the future’ in food met Jean-Pierre Roelands

17/11/2017

In food gaan we ‘back to the future’, gelooft Jean-Pierre Roelands, die meer dan 20 jaar lang commercieel directeur van de Colruyt Group was en exclusief op de RetailDetail Night zijn visie op de toekomt van foodretail deelt.

 

"Onthaalmoeder wordt winkelier"

17/11/2017

Marieke Vermeire runt met haar man de Carrefour Express aan de Luikersteenweg in Hasselt. "Toevallig was Carrefour, net op het moment dat wij de stap overwogen, op zoek naar franchisenemers om het pand uit te baten en zo hebben we elkaar gevonden."

Delhaize schenkt zeven miljoen maaltijden weg

17/11/2017

Tegen 2020 wil Delhaize de helft van haar onverkochte voedingsproducten kunnen schenken aan sociale verenigingen. Daarmee zet de supermarktketen een tandje bij in de strijd tegen voedselverspilling.

RetailDetail Food #25 staat online

17/11/2017

Hoe gaan foodwinkeliers om met agressieve klanten in de winkel? Dat is één van de thema’s in het 25e nummer van RetailDetail Food, de gepersonaliseerde krant voor supermarktondernemers.

Back to top