Frietformule Pomms’ opent eerste franchisezaak

Frietformule Pomms’ opent eerste franchisezaak

In augustus opent biologische frietformule Pomms’ de eerste franchisevestiging in Zwolle. Dit jaar starten nog twee nieuwe vestigingen in Amsterdam en Zoetermeer, waarmee de keten naar landelijke franchisevestigingen wil.

Biologisch bewuster snacken

"De tijden veranderen en mensen letten steeds meer op kwaliteit van voeding en de herkomst ervan", vertelt Hillien Koster, die hier de eerste franchisenemer van Pomms’ wordt. "Ook snacken kan veel bewuster, want biologisch smaakt niet alleen beter, het voelt ook beter." De formule brengt versgesneden friet van biologische volle grond aardappelen. Het assortiment van Pomms' vermeldt verder kroketten volgens eigen receptuur en gemaakt van biologische ingrediënten.

 

Van alle ingrediënten die de formule verwerkt is bekend waar ze vandaan komen: zo komt het vlees van biologische koeien die grazen op natuurweides en de kaas voor de geitenkaaskroketten is verwerkt van Hollandse boerengeitenmelk. De Texelse garnalen in de garnalenkroketten zijn duurzaam gevangen en dagvers gepeld.

 

Pomms’ werd in 2009 opgericht door Niels Tijthoff en Ruud Boeve. Zij wilden in plaats van diepgevroren patat verse biologische friet gaan verkopen. Pomms’ heeft al winkels aan de Coolsingel in Rotterdam en de Nieuwstraat in Gouda en nu dus ook aan de Roggenstraat in Zwolle. 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Britse supermarktketen Iceland geeft plastic de zak

17/01/2018

De Britse diepvriesketen Iceland schrapt als eerste supermarktketen alle plasticverpakkingen van zijn huismerken. Tegen 2023 moeten alle 1400 huismerkproducten verpakt worden in een duurzamer alternatief voor plastic, zoals karton en papier.

AB InBev doet twee Duitse bieren van de hand

17/01/2018

AB InBev doet met Diebels en Hasseröder twee Duitse biermerken van de hand. Die komen nu, samen met hun brouwerijen, in bezit van het investeringsfonds CKCF. Dat wil meer investeren in de twee bieren.

Nutella eet Amerikaanse chocoladetak Nestlé op

17/01/2018

Nestlé heeft in Ferrero een koper gevonden voor zijn Amerikaanse chocolade-afdeling. Voor 2,4 miljard euro wordt de producent van Nutella de derde grootste chocoladeproducent ter wereld en kan Nestlé zich in de VS op gezondere producten gaan concentreren.

Komt er een verbod op energiedranken voor minderjarigen?

16/01/2018

Nederland stelt een onderzoek in naar energiedrankjes bij jongeren, nadat de Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde een verbod vroeg op de verkoop ervan aan minderjarigen. Ook in België wijzen artsen op de schadelijke effecten van zulke dranken.

Macron wil Franse baguette werelderfgoed maken

15/01/2018

De Franse president Macron wil samen met de bond van Franse bakkers het Franse stokbrood tot Unesco-werelderfgoed laten uitroepen. Het wil zo het voorbeeld volgen van het Belgische bier en de Napolitaanse pizza.

Meer buurtsupermarkten de hele dag open op zondag?

15/01/2018

Buurtwinkels met meer dan vijf medewerkers moeten op zondag de hele dag open kunnen blijven, vindt het NSZ. De zelfstandigenvereniging pleit ervoor om de personeelslimiet op te trekken naar tien. Maar dat is minder evident dan het klinkt, zegt Unizo.

Back to top