Frietformule Pomms’ opent eerste franchisezaak

Frietformule Pomms’ opent eerste franchisezaak

In augustus opent biologische frietformule Pomms’ de eerste franchisevestiging in Zwolle. Dit jaar starten nog twee nieuwe vestigingen in Amsterdam en Zoetermeer, waarmee de keten naar landelijke franchisevestigingen wil.

Biologisch bewuster snacken

"De tijden veranderen en mensen letten steeds meer op kwaliteit van voeding en de herkomst ervan", vertelt Hillien Koster, die hier de eerste franchisenemer van Pomms’ wordt. "Ook snacken kan veel bewuster, want biologisch smaakt niet alleen beter, het voelt ook beter." De formule brengt versgesneden friet van biologische volle grond aardappelen. Het assortiment van Pomms' vermeldt verder kroketten volgens eigen receptuur en gemaakt van biologische ingrediënten.

 

Van alle ingrediënten die de formule verwerkt is bekend waar ze vandaan komen: zo komt het vlees van biologische koeien die grazen op natuurweides en de kaas voor de geitenkaaskroketten is verwerkt van Hollandse boerengeitenmelk. De Texelse garnalen in de garnalenkroketten zijn duurzaam gevangen en dagvers gepeld.

 

Pomms’ werd in 2009 opgericht door Niels Tijthoff en Ruud Boeve. Zij wilden in plaats van diepgevroren patat verse biologische friet gaan verkopen. Pomms’ heeft al winkels aan de Coolsingel in Rotterdam en de Nieuwstraat in Gouda en nu dus ook aan de Roggenstraat in Zwolle. 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Popsss verkoopt Belgische topwijnen in pop(sss)-up store

17/11/2017

Wijndistributeur Popsss, die uitsluitend wijnen van Belgische wijnboeren online verdeelt, opent een tijdelijke winkel in hartje Brussel. Tot het einde van het jaar vinden wijnliefhebbers er onder andere de fijnproeverscollectie "Crazy Belgians".

Filet Pur: Een kwestie van indigestie

17/11/2017

In sommige hoofdkwartieren stijgt de nervositeit zienderogen, maar voor fijnproevers was het geen al te kwade week. Iets gemist? Met het pittig gekruide overzicht van RetailDetail Food bent u weer helemaal mee!

‘Back to the future’ in food met Jean-Pierre Roelands

17/11/2017

In food gaan we ‘back to the future’, gelooft Jean-Pierre Roelands, die meer dan 20 jaar lang commercieel directeur van de Colruyt Group was en exclusief op de RetailDetail Night zijn visie op de toekomt van foodretail deelt.

 

"Onthaalmoeder wordt winkelier"

17/11/2017

Marieke Vermeire runt met haar man de Carrefour Express aan de Luikersteenweg in Hasselt. "Toevallig was Carrefour, net op het moment dat wij de stap overwogen, op zoek naar franchisenemers om het pand uit te baten en zo hebben we elkaar gevonden."

Delhaize schenkt zeven miljoen maaltijden weg

17/11/2017

Tegen 2020 wil Delhaize de helft van haar onverkochte voedingsproducten kunnen schenken aan sociale verenigingen. Daarmee zet de supermarktketen een tandje bij in de strijd tegen voedselverspilling.

RetailDetail Food #25 staat online

17/11/2017

Hoe gaan foodwinkeliers om met agressieve klanten in de winkel? Dat is één van de thema’s in het 25e nummer van RetailDetail Food, de gepersonaliseerde krant voor supermarktondernemers.

Back to top