Frites Atelier van Sergio Herman wordt internationale keten | RetailDetail

Frites Atelier van Sergio Herman wil Europa inpalmen

Frites Atelier van Sergio Herman wil Europa inpalmen
Foto: Frites Atelier Amsterdam

De Frites Atelier-keten van kok Sergio Herman blijkt een succes: Gent en Brussel krijgen een eigen friettent voor ‘foodies’ en meer vestigingen zijn op komst. De volgende stap moet een uitbreiding naar steden als Barcelona en Berlijn worden.

 

Brussel en Gent openen nog dit jaar

Frites Atelier heeft vandaag al vestigingen in Utrecht, Den Haag en Antwerpen, maar daar moeten er dit jaar nog minstens twee bijkomen. In Gent staat de bekende sterrenchef Sergio Herman naar eigen zeggen dichtbij een opening, “In Brussel blijven twee mogelijke locaties over”, vertelt hij aan Gazet van Antwerpen. De Gentse vestiging wordt wel een stuk groter, met een veertigtal zitplaatsen. In de Antwerpse vestiging kunnen maar ongeveer vijftien mensen zitten. 

 

Luchthavens zijn andere mogelijke locaties: Sergio Herman heeft zijn oog laten vallen op Schiphol en Brussels Airport (Zaventem). “Al zal dat een ander concept worden. Als ik in Zaventem rondloop, vind ik de Belgische identiteit niet terug. En frieten zitten toch in het DNA van België?”, aldus de kok.

 

Op zoek in Amsterdam en Barcelona

Het zou een eerste stap zijn naar verdere internationale expansie, want de foodondernemer ging ook al op zoek naar nieuwe locaties in Amsterdam en Barcelona. Zelfs in Berlijn en Londen ging de kok een blik werpen, “Maar daar is nog niets concreet”, klinkt het.

 

Frites Atelier Amsterdam, want zo heet de formule voluit, wil dit jaar liefst ook een vestiging openen in Amsterdam – waar de frites van Sergio Herman opvallend genoeg nog afwezig zijn. Tot nu toe voldeed echter geen enkele locatie en “tussendoor zijn de Amsterdamse regels ook nog eens veranderd, wat de zoektocht niet makkelijker maakt”.

 

Frituur met interieur van Studio Piet Boon

Frites Atelier staat voor ‘echte’ frieten zonder gedoe, maar dan wel van hoge kwaliteit en met een luxueus tintje. Alle Ateliers zijn bijvoorbeeld mee ontworpen door Studio Piet Boon, die de frituren “de uitstraling van een ouderwetse Frans-Amsterdamse brasserie” gaf. Het interieur en de prijzen zijn gerust ‘premium’ te noemen en het assortiment sauzen en snacks werden speciaal ontwikkeld door de sterrenchef. 

 

Het aanbod is daardoor momenteel ook nog beperkt: als snacks zijn er garnaalkroketten, worsten van de gereputeerde beenhouwer Dierendonck en stoofvleessaus met vlees dat 36 uur lang is gepekeld. Een recent gelanceerde saus is ‘cheesy jalapeno’: kaassaus met licht pikante ‘pulled pork’. Op dit moment werkt Frites Atelier aan een eigen kaaskroket en vleeskroket, terwijl ook een hamburger “in de laatste rechte lijn” zit. Sergio Herman ging pas ook een week op zogezegde “aardappelstage” om intensief onderzoek te doen en de frietjes nog te verbeteren.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Jumbo maakt werk van vastgoed in België

23/03/2018

Dat Jumbo zijn oog heeft laten vallen op België is al lang geen geheim meer. Nu heeft de Nederlandse supermarktketen een vacature openstaan voor een persoon die kan helpen met de zoektocht naar gepaste locaties.

Filet Pur: Een défilé van goede bedoelingen

23/03/2018

Een week waarin foodretailers zich van hun àller-àllerbeste kant lieten zien. Stuk voor stuk. Echt waar. Enfin, op enkele uitzonderingen na. Kom alles te weten in het vrolijke overzicht van RetailDetail Food!

Spadel groeit dankzij Bulgaarse overname

23/03/2018

Drankenproducent Spadel is vorig jaar fors gegroeid, maar dat was vrijwel enkel te danken aan de overname van het Bulgaarse Devin. Wordt dat niet in rekening genomen, dan was er nog amper sprake van groei.

Veranderingen op til bij Whole Foods

23/03/2018

De overname van Whole Foods door Amazon begint stilaan een aantal veranderingen op te leveren bij de supermarktketen. Zo wil Amazon het Prime-systeem doortrekken naar de winkels. Ondertussen verdwijnen er ook heel wat leidinggevenden bij het bedrijf.

Carrefour toont allergenen in app

22/03/2018

Carrefour heeft een extra functie toegevoegd aan zijn app: gebruikers kunnen voortaan producten scannen om meer informatie te krijgen over allergenen, zodat ze beter kunnen inschatten of er mogelijk problemen mee zijn.

Geen fusie tussen veilingen BelOrta en Coöperatie Hoogstraten

21/03/2018

Er komt voorlopig geen fusie tussen de veilingen van BelOrta en Hoogstraten. Een jaar geleden waren daar gesprekken rond opgestart, maar nu maken de twee bedrijven duidelijk dat het plan alvast voorlopig in de koelkast verdwijnt.

Back to top