Fusie Ahold Delhaize “meer opportuniteit dan bedreiging” voor Colruyt

Fusie Ahold Delhaize “meer opportuniteit dan bedreiging” voor Colruyt

De aangekondigde fusie van Ahold en Delhaize is voor Colruyt "meer een opportuniteit dan een bedreiging", beweren analisten van beurshuis Morgan Stanley in een nieuw rapport.

Keuze tussen winstmarge of prijsverlaging

De analisten hebben Colruyt weer in hun hart gesloten: "De trends op de Belgische retailmarkt zijn aan het verbeteren, de druk op de winst per aandeel is weg en de waardering van het aandeel is nu meer aantrekkelijk, zeker gezien het defensieve profiel van Colruyt", aldus de analisten, die meteen hun advies opkrikken van 'bijhouden' naar 'kopen' en het koersdoel optrekken van 36 naar 46 euro.

 

Er is nog een opvallende reden waarom de analisten weer geloven in Colruyt: de fusie tussen Ahold en Delhaize. "Ahold Delhaize heeft de ambitie om de synergievoordelen te laten doorsijpelen naar de winstcijfers (Delhaizes marges zitten op het laagste punt in 15 jaar) en de consolidatie zal waarschijnlijk een einde maken aan de disruptieve strategie van Albert Heijn in België". En nog: "Wij denken dat het in het belang is van Ahold Delhaize om de rationaliteit te doen terugkeren op de Belgische markt."

 

Al houden de analisten wel nog een slag om de arm: "Het grootste risico voor ons investeringsargument is dat Ahold Delhaize ervoor zou kiezen om de synergievoordelen aan te wenden voor prijsverlagingen." Wordt ongetwijfeld vervolgd...

Tags: