Fusie Ahold Delhaize “meer opportuniteit dan bedreiging” voor Colruyt | RetailDetail

Fusie Ahold Delhaize “meer opportuniteit dan bedreiging” voor Colruyt

Fusie Ahold Delhaize “meer opportuniteit dan bedreiging” voor Colruyt

De aangekondigde fusie van Ahold en Delhaize is voor Colruyt "meer een opportuniteit dan een bedreiging", beweren analisten van beurshuis Morgan Stanley in een nieuw rapport.

Keuze tussen winstmarge of prijsverlaging

De analisten hebben Colruyt weer in hun hart gesloten: "De trends op de Belgische retailmarkt zijn aan het verbeteren, de druk op de winst per aandeel is weg en de waardering van het aandeel is nu meer aantrekkelijk, zeker gezien het defensieve profiel van Colruyt", aldus de analisten, die meteen hun advies opkrikken van 'bijhouden' naar 'kopen' en het koersdoel optrekken van 36 naar 46 euro.

 

Er is nog een opvallende reden waarom de analisten weer geloven in Colruyt: de fusie tussen Ahold en Delhaize. "Ahold Delhaize heeft de ambitie om de synergievoordelen te laten doorsijpelen naar de winstcijfers (Delhaizes marges zitten op het laagste punt in 15 jaar) en de consolidatie zal waarschijnlijk een einde maken aan de disruptieve strategie van Albert Heijn in België". En nog: "Wij denken dat het in het belang is van Ahold Delhaize om de rationaliteit te doen terugkeren op de Belgische markt."

 

Al houden de analisten wel nog een slag om de arm: "Het grootste risico voor ons investeringsargument is dat Ahold Delhaize ervoor zou kiezen om de synergievoordelen aan te wenden voor prijsverlagingen." Wordt ongetwijfeld vervolgd...

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


McDonald’s wil 40 nieuwe vestigingen in België

20/03/2018

Fastfoodketen McDonald’s wil de komende vijf jaar maar liefst 40 nieuwe vestigingen openen in België, wat ongeveer de helft is van het huidige aantal. Zo moeten er 2000 banen bijkomen.

Nieuw concept voor foodstart-ups in hartje Antwerpen

20/03/2018

In de Hoogstraat in Antwerpen vinden kleine start-ups die verse voeding verkopen binnenkort ruimte om hun concept uit te proberen. De indoormarkt opent de deuren in de voormalige De Krak en biedt plaats aan twintig pop-upzaken.

Spar wil nu ook voet op Griekse bodem

19/03/2018

Spar International heeft zijn zinnen gezet op Griekenland als het volgende land om de voedingsmarkt te veroveren. Spar Hellas zal samenwerken met Asteras en Mesis om binnen de vier jaar meer dan 500 winkels op te zetten.

Dr. Oetker koopt de helft van Freixenet

19/03/2018

Henkell, de drankdivisie van Dr. Oetker, haalt net iets meer dan de helft van de aandelen binnen van cavamerk Freixenet. Na twee jaar onderhandelen is de deal eindelijk rond, al wordt de Duitse voedingsreus geen alleenheerser bij Freixenet.

Picnic bevestigt komst naar Duitsland

19/03/2018

Voor het weekend waren er geruchten opgedoken dat de Nederlandse online supermarkt Picnic testen uitvoerde in Duitsland. Dat nieuws is nu bevestigd door medeoprichter Michiel Muller.

Online supermarkt Picnic naar Duitsland?

16/03/2018

Het lijkt erop dat de Nederlandse websupermarkt Picnic nu ook in het Duitse Noordrijn-Westfalen de markt verkent. Het bedrijf, dat mogelijk kansen ziet in de voorlopig weinig bevochten Duitse regio, wil nog niet reageren op de geruchten.

Back to top