Fusie Ahold Delhaize “meer opportuniteit dan bedreiging” voor Colruyt | RetailDetail

Fusie Ahold Delhaize “meer opportuniteit dan bedreiging” voor Colruyt

Fusie Ahold Delhaize “meer opportuniteit dan bedreiging” voor Colruyt

De aangekondigde fusie van Ahold en Delhaize is voor Colruyt "meer een opportuniteit dan een bedreiging", beweren analisten van beurshuis Morgan Stanley in een nieuw rapport.

Keuze tussen winstmarge of prijsverlaging

De analisten hebben Colruyt weer in hun hart gesloten: "De trends op de Belgische retailmarkt zijn aan het verbeteren, de druk op de winst per aandeel is weg en de waardering van het aandeel is nu meer aantrekkelijk, zeker gezien het defensieve profiel van Colruyt", aldus de analisten, die meteen hun advies opkrikken van 'bijhouden' naar 'kopen' en het koersdoel optrekken van 36 naar 46 euro.

 

Er is nog een opvallende reden waarom de analisten weer geloven in Colruyt: de fusie tussen Ahold en Delhaize. "Ahold Delhaize heeft de ambitie om de synergievoordelen te laten doorsijpelen naar de winstcijfers (Delhaizes marges zitten op het laagste punt in 15 jaar) en de consolidatie zal waarschijnlijk een einde maken aan de disruptieve strategie van Albert Heijn in België". En nog: "Wij denken dat het in het belang is van Ahold Delhaize om de rationaliteit te doen terugkeren op de Belgische markt."

 

Al houden de analisten wel nog een slag om de arm: "Het grootste risico voor ons investeringsargument is dat Ahold Delhaize ervoor zou kiezen om de synergievoordelen aan te wenden voor prijsverlagingen." Wordt ongetwijfeld vervolgd...

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Britten kunnen kassaloos shoppen bij Sainsbury’s

14/08/2018

Ook bij de Britse supermarktketen Sainsbury’s loopt nu een proefproject met mobiel scannen en betalen: met behulp van hun smartphone kunnen klanten boodschappen doen zonder langs de kassa te hoeven.

HelloFresh gaat toch nog niet voor winst

14/08/2018

Hoewel HelloFresh winst had beloofd voor het einde van dit jaar, geeft de leverancier van maaltijdboxen nu toch de voorkeur aan nieuwe investeringen. Na een sterk tweede kwartaal gaat het bedrijf voor extra groei in de Verenigde Staten.

Kassaloos shoppen en betalen nu ook naar OKay

13/08/2018

Na de Spar-winkels van Colruyt Group kan je nu ook kassaloos winkelen bij OKay en OKay Compact. Met de app ‘Scan. Pay. Go.’ lopen shoppers de winkel uit zonder nog aan een kassa aan te hoeven schuiven.

United Petfood blijft op overnamepad

09/08/2018

United Petfood, fabrikant van honden- en kattenbrokken en hofleverancier van menig huismerk van supermarkten, rijgt de overnames aan elkaar. Een maand na de overname van een Spaanse concurrent doen de Gentenaars dat kunstje nog eens over in Roemenië.

AB InBev wil Afrika aan de drank krijgen

09/08/2018

Het groeipotentieel van AB InBev ligt in Afrika. De brouwerij heeft hoge verwachtingen van het continent: de welvaart en de bevolking, die steeds vaker een biertje lust, groeien er snel. 

Concurrentiewaakhond eist uitleg rond comeback Albert Heijn in Lokeren

09/08/2018

De Belgische Mededingingsautoriteit heeft Ahold Delhaize om informatie gevraagd nu dochter Albert Heijn nog dit jaar een winkel in Lokeren zal openen. Eerder moest het supermarktconcern zijn vestiging daar immers sluiten om groen licht te krijgen voor de megafusie.