Fusie Ahold Delhaize “meer opportuniteit dan bedreiging” voor Colruyt

Fusie Ahold Delhaize “meer opportuniteit dan bedreiging” voor Colruyt

De aangekondigde fusie van Ahold en Delhaize is voor Colruyt "meer een opportuniteit dan een bedreiging", beweren analisten van beurshuis Morgan Stanley in een nieuw rapport.

Keuze tussen winstmarge of prijsverlaging

De analisten hebben Colruyt weer in hun hart gesloten: "De trends op de Belgische retailmarkt zijn aan het verbeteren, de druk op de winst per aandeel is weg en de waardering van het aandeel is nu meer aantrekkelijk, zeker gezien het defensieve profiel van Colruyt", aldus de analisten, die meteen hun advies opkrikken van 'bijhouden' naar 'kopen' en het koersdoel optrekken van 36 naar 46 euro.

 

Er is nog een opvallende reden waarom de analisten weer geloven in Colruyt: de fusie tussen Ahold en Delhaize. "Ahold Delhaize heeft de ambitie om de synergievoordelen te laten doorsijpelen naar de winstcijfers (Delhaizes marges zitten op het laagste punt in 15 jaar) en de consolidatie zal waarschijnlijk een einde maken aan de disruptieve strategie van Albert Heijn in België". En nog: "Wij denken dat het in het belang is van Ahold Delhaize om de rationaliteit te doen terugkeren op de Belgische markt."

 

Al houden de analisten wel nog een slag om de arm: "Het grootste risico voor ons investeringsargument is dat Ahold Delhaize ervoor zou kiezen om de synergievoordelen aan te wenden voor prijsverlagingen." Wordt ongetwijfeld vervolgd...

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Carrefour schrapt duizenden jobs ten voordele van e-commerce

23/01/2018

De Franse hypermarktgroep Carrefour gaat enkele duizenden werknemers op straat zetten, kondigde CEO Alexandre Bompard vandaag aan. Dankzij een nieuw transformatieplan, met nadruk op e-commerce, wil Carrefour "wereldleider in voedseltransitie" worden.

Unilever schrapt banen bij Belgisch retailsalesteam

22/01/2018

Unilever Belgium reorganiseert haar team van winkelvertegenwoordigers. Er gaan daarbij elf banen verloren, bevestigt het bedrijf aan de RetailDetail-redactie.

Zo hard groeit Amazon in food

22/01/2018

E-commerce vertegenwoordigt nog steeds een beperkt aandeel in de foodverkopen, maar de Amerikaanse én Europese groeicijfers van Amazon voor het jaar 2017 ogen bepaald indrukwekkend. Is het kantelpunt nabij?

Amazon opent eerste winkel zonder kassa’s voor grote publiek

22/01/2018

Amazon opent vandaag in Seattle, nabij zijn hoofdkantoor, de eerste winkel zonder kassa’s voor het grote publiek. Het was al langer bezig met een test bij het eigen personeel, maar nu krijgt dus iedereen toegang.

Neemt Unilever tonicmerk Fever-Tree over?

19/01/2018

Het tonicmerk Fever-Tree heeft een nieuwe bestuurder aangesteld: Kevin Havelock, hoofd van de afdeling frisdranken van Unilever. De benoeming leidt tot speculaties dat Unilever moederbedrijf Fevertree Drinks wil overnemen en stuwt het aandeel de hoogte in.

Filet Pur: Een haar in de plastieksoep

19/01/2018

Zijn retailers ruziemakers en bedriegers? Moeten energiedrankjes verboden worden? Staat Carrefour voor een sanering en wordt Delhaize zo Hollands als kaas? Alweer een bewogen week, zoals blijkt uit het plasticvrije overzicht van RetailDetail Food.

Back to top