Ga met RetailDetail op retailhunt naar Bologna

Shutterstock.com

Foodretail is continu in beweging, bijblijven is de boodschap. In Italië ligt de inspiratie voor het oprapen: stap met retailexpert Jorg Snoeck op het vliegtuig en laat je van 19 tot 21 juni onderdompelen in de Italiaanse foodwereld.

 

Italiaanse foodbeleving

Trends ontdek en begrijp je het best door te reizen, te proeven, te zien en te luisteren. Een ontspannen sfeer, interessante concepten en culinaire verrassingen hebben we voor u in petto. We bezoeken onder andere Fico Eataly World, het nieuwste paradepaardje van Eataly. Dit 100.000 m² grote belevingspark biedt de overtreffende trap van authentieke Italiaanse foodbeleving! De hele productieketen van voeding beleef je hier. Van 20.000 m² landbouwgrond en stallen (waar bezoekers kennismaken met de Italiaanse biodiversiteit) over fabrieken om te bezoeken tot interactieve workshopruimtes: elk aspect van de Italiaanse keuken wordt toegelicht. Proeven kan er natuurlijk ook, in een van de 45 restaurants, op de foodmarkt of in de trattoria’s. 

 

Bij het Future Food Institute leren we alles over innovatie in foodretail. Deze Italiaanse non-profitorganisatie ondersteunt innovatie in food in samenwerking met start-ups en universiteiten. Via foodhacking, eigenlijk het experimenteren met eten, helpen ze bijvoorbeeld merkproducenten bij het ontwikkelen van nieuwe product- en marktcombinaties. Jorg Snoeck, retailexpert en stichter van RetailDetail, zal ter plaatse een keynote brengen over de ‘Future of Food’. 

 

We trekken ook de bruisende stad Bologna in. Daar ontdekken we inspirerende retail- en foodconcepten, we proeven unieke producten. We bezoeken de bekende Mercato delle Erbe, de grootste overdekte markt van Bologna.

 

Wat mag je verwachten?

  • Drie dagen vol foodinspiratie, gezelligheid en kennisverruiming

  • Netwerken met een selecte groep van C-level retailers en foodexperts

  • Deskundige begeleiding door retailexpert Jorg Snoeck

Wanneer?

  • Vertrek op 19 juni vanaf Brussels Airport

  • Terugkeer op 21 juni vanuit Bologna

Inschrijving: via celine.cassimon@retaildetail.be