Geen Europees voedsel naar Rusland tot 2018 | RetailDetail

Geen Europees voedsel naar Rusland tot 2018

Geen Europees voedsel naar Rusland tot 2018

De Russische president Poetin heeft het verbod op voedselimport uit de Europese Unie en een paar andere westerse landen verlengd tot eind 2017. Hij reageert daarmee op het verlengen van de economische sancties die de EU afkondigde na de inval in Oekraïne.

Sancties al vier keer verlengd

De reactie van Poetin zat eraan te komen, nadat de Europese Unie vorige week de economische sancties tegen Rusland met een half jaar had verlengd. Die werden twee jaar geleden afgekondigd na de annexatie van de Krim door Rusland en de gevechten aan de grens tussen Oekraïne en Rusland.

 

Terwijl in Rusland vooral de financiële wereld, de militaire productie en de energiesector te lijden hebben onder de Europese sancties, richt Rusland zijn pijlen op de Europese voedselexport: fruit, groente, vlees en zuivel van bij ons komen er niet meer in. Het gaat dan van Franse kaas over Spaans fruit en Italiaanse ham tot Belgische appels en peren en Nederlandse groenten en zuivelproducten.

 

De sancties tegen Rusland zijn al vier keer verlengd met een half jaar. Hoewel beide partijen vinden dat er een oplossing moet komen voor de bevroren relatie, is zelfs een begin van dooi nog niet meteen in zicht, tot grote wanhoop van de Europese boeren en voedingsproducenten.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Spar test dit voorjaar contactloos en kassaloos betalen

22/02/2018

Retail Partners Colruyt Group – de zelfstandigentak van Colruyt Group – werkt voor Spar aan een app waarmee klanten hun eigen boodschappen kunnen scannen en afrekenen via hun smartphone.

Duvel Moortgat de Italiaanse toer op

22/02/2018

Duvel Moortgat heeft zijn minderheidsbelang in de Italiaanse brouwerij Birrificio del Ducato opgetrokken tot 70%. De Belgische brouwerij, ook bekend van Vedett, zit al sinds 2016 in het kapitaal van de brouwerij uit Soragna bij Parma.

Colruyt haalt producten Nestlé uit de rekken

21/02/2018

Colruyt heeft minstens 18 producten van Nestlé uit de winkelrekken gehaald. Beide partijen zijn immers niet tot een akkoord gekomen over de prijzen en dus worden de producten tijdelijk niet meer verkocht bij Colruyt.

Supermarkten rekenen af met Europees voorstel voor boerenwelzijn

20/02/2018

Het zint sommige supermarkten niet dat de Europese Commissie boeren hogere prijzen wil geven bij onderhandelingen. Distributeurs uit Nederland, Duitsland en Oostenrijk waarschuwen voor prijsstijgingen voor de consument.

Deze foodinnovaties gaan het maken

20/02/2018

Vernieuwing in voeding is de kern van de wedstrijd Gouden Tavola. Vallen dit jaar in de prijzen: Belberry Preserves, BelOrta, Kaasboerderij ‘t Groendal en J.L. Lambert. Hun producten komen morgen op het bord of in het glas van de consument.

Belgische noedelshops Umamido trekken naar buurlanden

20/02/2018

De Belgische keten van noedelrestaurants Umamido trekt volgend jaar naar het buitenland en opent ook nieuwe vestigingen in ons land. Umamido serveert ramen, een Japans geïnspireerde noedelsoep. 

Back to top