Geen fusie tussen veilingen BelOrta en Coöperatie Hoogstraten | RetailDetail

Geen fusie tussen veilingen BelOrta en Coöperatie Hoogstraten

Geen fusie tussen veilingen BelOrta en Coöperatie Hoogstraten
Shutterstock

Er komt voorlopig geen fusie tussen de veilingen van BelOrta en Hoogstraten. Een jaar geleden waren daar gesprekken rond opgestart, maar nu maken de twee bedrijven duidelijk dat het plan alvast voorlopig in de koelkast verdwijnt.

 

Aardbeienseizoen

“Een fusie komt er voorlopig niet. Het was wellicht te vroeg voor beide partijen. BelOrta komt zelf ook uit een aantal fusies. We hebben besloten eerst te blijven werken aan heel concrete projecten en daar het beste van te maken. Wie weet leidt dat tot een bodem om een fusie opnieuw te bekijken”, zegt marketingmanager Jan Engelen van de veiling in Hoogstraten aan De Tijd. Het nieuws werd naar buiten gebracht bij het startschot van het nieuwe aardbeienseizoen bij de veiling in Hoogstraten.

 

BelOrta en de Coöperatie Hoogstraten zijn al de twee grootste veilingen in België en samen hadden ze een bedrijf gecreëerd met een omzet van meer dan 600 miljoen euro. Het volledige Verbond van Belgische Tuinbouwveilingen heeft een omzet van iets meer dan 900 miljoen euro. Voor BelOrta zou een volgende fusie alvast niets nieuws onder de zon zijn, want het is al het resultaat van de fusies van Mechelse Veilingen, Brava, Greenpartners, Veiling Borgloon en Veiling Haspengouw.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Bio-Planet opent eerste stadswinkel in Antwerpen

26/04/2018

Ook Bio-Planet springt nu op de kar van de stadswinkel. De bioketen van Colruyt Group opent binnenkort haar eerste winkel in het hartje van Antwerpen en brengt zo haar bioproducten meer binnen het bereik van mensen zonder wagen.

Spontane stakingen bij 79 Belgische supermarkten Lidl

26/04/2018

Over het hele land braken woensdag spontane stakingen uit bij Lidl. De medewerkers noemen de werkdruk te hoog en legden het werk neer nadat overleg met de directie op niks uitliep. 79 winkels hielden de deuren dicht. 

Met Shukr mikt Tiense Suiker op Arabische gemeenschap

26/04/2018

De Tiense Suikerraffinaderij speelt met een nieuw merk in op de toenemende diversiteit in de samenleving: Shukr wordt in eerste instantie gelanceerd in het gespecialiseerde kanaal van de etnische winkels. Mogelijk volgen supermarkten later.

Carrefour en Système U onderhandelen over samenwerking

25/04/2018

Carrefour en Système U bespreken de mogelijkheid een alliantie te sluiten, die beide bedrijven de komende vijf jaar betere aankoopprijzen bij producenten moet opleveren. Système U werkt nochtans al lang samen met Carrefour-concurrent Auchan.

“Duurdere chocolade mag geen taboe zijn”

25/04/2018

De verkoop van fairtradeproducten in ons land blijft stijgen, vooral voor chocolade. Dat is ook nodig, want die sector staat voor grote uitdagingen. “Chocolade zal niet verdwijnen, maar de cacaoprijs moet hoger.”

Becel komt (een beetje) in Belgische handen

25/04/2018

Ook de Belgische Frère-familie krijgt nu een vinger in de pap bij Flora Food Group (FFG), de margarinedivisie die Unilever verkoopt aan het Amerikaanse KKR. De GBL-holding injecteert een kwart miljard euro en verwerft zo een aandeel van 3,7%.