Geen fusie tussen veilingen BelOrta en Coöperatie Hoogstraten

Geen fusie tussen veilingen BelOrta en Coöperatie Hoogstraten
Shutterstock

Er komt voorlopig geen fusie tussen de veilingen van BelOrta en Hoogstraten. Een jaar geleden waren daar gesprekken rond opgestart, maar nu maken de twee bedrijven duidelijk dat het plan alvast voorlopig in de koelkast verdwijnt.

 

Aardbeienseizoen

“Een fusie komt er voorlopig niet. Het was wellicht te vroeg voor beide partijen. BelOrta komt zelf ook uit een aantal fusies. We hebben besloten eerst te blijven werken aan heel concrete projecten en daar het beste van te maken. Wie weet leidt dat tot een bodem om een fusie opnieuw te bekijken”, zegt marketingmanager Jan Engelen van de veiling in Hoogstraten aan De Tijd. Het nieuws werd naar buiten gebracht bij het startschot van het nieuwe aardbeienseizoen bij de veiling in Hoogstraten.

 

BelOrta en de Coöperatie Hoogstraten zijn al de twee grootste veilingen in België en samen hadden ze een bedrijf gecreëerd met een omzet van meer dan 600 miljoen euro. Het volledige Verbond van Belgische Tuinbouwveilingen heeft een omzet van iets meer dan 900 miljoen euro. Voor BelOrta zou een volgende fusie alvast niets nieuws onder de zon zijn, want het is al het resultaat van de fusies van Mechelse Veilingen, Brava, Greenpartners, Veiling Borgloon en Veiling Haspengouw.