Gesprekken rond overname Kaiser’s Tengelmann draaien weer op niets uit

Gesprekken rond overname Kaiser’s Tengelmann draaien weer op niets uit

Gesprekken rond overname Kaiser’s Tengelmann draaien weer op niets uit

De gesprekken tussen de Duitse supermarktketen Kaiser’s Tengelmann en diens belangrijkste concurrenten Edeka en ReWe over een overname van Tengelmann door Edeka zijn opnieuw op niets uitgedraaid. Tengelmann komt zo steeds dieper in de problemen.

Einde voor de keten dreigt

Het verhaal van Tengelmann is al enkele jaren aan de gang. Twee jaar geleden besloot het om al zijn filialen te verkopen aan Edeka, omdat het in financiële problemen was geraakt. Die deal werd echter niet goedgekeurd door de Duitse mededingingsautoriteit, maar dat besluit werd dan weer teruggedraaid door de Duitse overheid. Daarna stapte concurrent ReWe naar de rechtbank om de deal tegen te houden, met succes.

 

Donderdag hebben Tengelmann, ReWe en Edeka dan nogmaals geprobeerd om een oplossing te zoeken voor de benarde situatie van Tengelmann, in een poging om toch nog zoveel mogelijk filialen en jobs te redden. Die gesprekken hebben echter opnieuw niets concreet opgeleverd.

 

ReWe wil dat alle filialen van Tengelmann worden verdeeld onder verschillende Duitse supermarktbedrijven, waarbij alle jobs zullen worden behouden. Dat laatste is immers een eis van de Duitse overheid. Bij Tengelmann zijn meer dan 15.000 werknemers aan de slag. Tengelmann van zijn kant wil enkel verder gaan als het bedrijf in zijn huidige vorm kan worden behouden. De top van het bedrijf dreigt er zelfs mee de stekker uit het bedrijf te trekken, als er geen oplossing wordt gevonden.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Waarom de telefoon haast nooit meer rinkelt bij Domino’s

27/04/2018

Zin in pizza? Jongeren bestellen die bij voorkeur met een app. En binnenkort roepen ze hun bestelling wel naar Alexa. Technologie is één van de succesfactoren voor pizzaketen Domino’s, die binnen enkele jaren 200 vestigingen wil in ons land.

Bio-Planet opent eerste stadswinkel in Antwerpen

26/04/2018

Ook Bio-Planet springt nu op de kar van de stadswinkel. De bioketen van Colruyt Group opent binnenkort haar eerste winkel in het hartje van Antwerpen en brengt zo haar bioproducten meer binnen het bereik van mensen zonder wagen.

Spontane stakingen bij 79 Belgische supermarkten Lidl

26/04/2018

Over het hele land braken woensdag spontane stakingen uit bij Lidl. De medewerkers noemen de werkdruk te hoog en legden het werk neer nadat overleg met de directie op niks uitliep. 79 winkels hielden de deuren dicht. 

Met Shukr mikt Tiense Suiker op Arabische gemeenschap

26/04/2018

De Tiense Suikerraffinaderij speelt met een nieuw merk in op de toenemende diversiteit in de samenleving: Shukr wordt in eerste instantie gelanceerd in het gespecialiseerde kanaal van de etnische winkels. Mogelijk volgen supermarkten later.

Carrefour en Système U onderhandelen over samenwerking

25/04/2018

Carrefour en Système U bespreken de mogelijkheid een alliantie te sluiten, die beide bedrijven de komende vijf jaar betere aankoopprijzen bij producenten moet opleveren. Système U werkt nochtans al lang samen met Carrefour-concurrent Auchan.

“Duurdere chocolade mag geen taboe zijn”

25/04/2018

De verkoop van fairtradeproducten in ons land blijft stijgen, vooral voor chocolade. Dat is ook nodig, want die sector staat voor grote uitdagingen. “Chocolade zal niet verdwijnen, maar de cacaoprijs moet hoger.”