Gesprekken rond overname Kaiser’s Tengelmann draaien weer op niets uit

Gesprekken rond overname Kaiser’s Tengelmann draaien weer op niets uit

Gesprekken rond overname Kaiser’s Tengelmann draaien weer op niets uit

De gesprekken tussen de Duitse supermarktketen Kaiser’s Tengelmann en diens belangrijkste concurrenten Edeka en ReWe over een overname van Tengelmann door Edeka zijn opnieuw op niets uitgedraaid. Tengelmann komt zo steeds dieper in de problemen.

Einde voor de keten dreigt

Het verhaal van Tengelmann is al enkele jaren aan de gang. Twee jaar geleden besloot het om al zijn filialen te verkopen aan Edeka, omdat het in financiële problemen was geraakt. Die deal werd echter niet goedgekeurd door de Duitse mededingingsautoriteit, maar dat besluit werd dan weer teruggedraaid door de Duitse overheid. Daarna stapte concurrent ReWe naar de rechtbank om de deal tegen te houden, met succes.

 

Donderdag hebben Tengelmann, ReWe en Edeka dan nogmaals geprobeerd om een oplossing te zoeken voor de benarde situatie van Tengelmann, in een poging om toch nog zoveel mogelijk filialen en jobs te redden. Die gesprekken hebben echter opnieuw niets concreet opgeleverd.

 

ReWe wil dat alle filialen van Tengelmann worden verdeeld onder verschillende Duitse supermarktbedrijven, waarbij alle jobs zullen worden behouden. Dat laatste is immers een eis van de Duitse overheid. Bij Tengelmann zijn meer dan 15.000 werknemers aan de slag. Tengelmann van zijn kant wil enkel verder gaan als het bedrijf in zijn huidige vorm kan worden behouden. De top van het bedrijf dreigt er zelfs mee de stekker uit het bedrijf te trekken, als er geen oplossing wordt gevonden.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Alken-Maes verkoopt meer bier

20/07/2018

Brouwerij Alken-Maes, een onderdeel van de groep Heineken, heeft in 2017 meer bier verkocht maar wel minder winst gemaakt als gevolg van harde concurrentie in het binnenland en lagere marges voor de export.

Carrefour gaat So.bio met overname Franse bioketen

20/07/2018

Carrefour onthult zijn biologische ambities met de overname van So.bio, een lokale bioketen met acht winkels in het zuidwesten van Frankrijk. De keten wil graag nationale dekking krijgen.

Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Bestseller investeert in About You

20/07/2018

De Deense Bestseller-groep neemt een aanzienlijke participatie in het Duitse modeplatform About You. Een kapitaalverhoging met zo’n 250 miljoen euro moet een verdere groei van de online retailer mogelijk maken.

Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Eerste Belgische stadswinkel voor The Belgian Chocolate House

19/07/2018

Voor het eerst opent The Belgian Chocolate House (de grootste chocoladeretailer ter wereld met liefst 1000 ton per jaar) een boetiek in een Belgische winkelstraat. Klanten kunnen er ook ter plaatse consumeren.