Greenyard doet Nederlands champignonbedrijf van de hand

Shutterstock.com

Greenyard en Cornerstone Investment Management hebben aan akkoord bereikt over de verkoop van Greenyard Prepared Netherlands, een champignonverwerkend bedrijf.

 

Concentreren op kernactiviteiten

De Belgische groente- en fruitreus verkoopt Greenyard Prepared Netherlands aan de Poolse investeringsmaatschappij Cornerstone Investment Management. Het Nederlandse bedrijf is gespecialiseerd in het verwerken en inpakken van verse champignons in blik en bokaal en heeft een fabriek in Velden, een dorp nabij Venlo.

 

De transactie, goed voor een aandelenwaarde van 17 miljoen euro, zal naar verwachting in de loop van de zomer afgerond worden. Volgens Greenyard zal de desinvestering “geen materieel effect” hebben op de groepsresultaten, maar wel bijdragen aan de verdere afbouw van de schuldgraad van de onderneming.

 

“Met de desinvestering van Greenyard Prepared Netherlands, ronden wij onze transformatie af en kunnen wij ons volledig focussen op de verdere versnelling van onze wereldwijde kernactiviteiten, terwijl we onze strategische relaties voortdurend zullen blijven versterken”, zegt Hein Deprez, co-CEO van het groente-en fruitconcern.

Tags: