Greenyard en Delhaize sluiten strategische overeenkomst

 Greenyard en Delhaize sluiten strategisch value chain overeenkomst
Shutterstock.com

Bakker Belgium, onderdeel van Greenyard, wordt de 'toegewijde dienstverlener' voor verse groenten en fruit voor Delhaize. Het bedrijf gaat daarom een nieuwe vestiging op poten zetten.

 

Verticale integratie

"We zullen meer zijn dan een leverancier voor Delhaize", stelt algemeen directeur Adrie Bakker: "Ons doel is om toegevoegde waarde te bieden. Op basis van onze expertise in duurzaam 'supply chain management', zullen we een partner zijn voor zowel Delhaize als voor het leveranciersnetwerk van Delhaize."

 

Momenteel werken beide bedrijven samen aan een volledig gecontroleerd toeleveringsmodel, dat moet leiden tot meer innovaties, kortere waardeketens en betere beschikbaarheid. Bakker zal investeren in een speciaal daarvoor voorziene locatie in België, van waaruit haar activiteiten voor Delhaize vanaf 2020 volledig operationeel zullen zijn.

 

De overeenkomst is een nieuwe opsteker voor het veelgeplaagde Greenyard, dat eerder dit jaar ook al deals sloot met Carrefour en Tesco. De geleverde hoeveelheid vers fruit en groenten aan Delhaize in België zal aanzienlijk toenemen en het bedrijf verwacht dan ook een gunstig effect op de omzet.