Greenyard schrapt verkoop conserventak

Greenyard schrapt kapitaalverhoging en verkoop conserventak
Shutterstock.com

Door de betere resultaten in de eerste helft van het boekjaar ziet Greenyard af van de aangekondigde verkoop van de conservenafdeling en een kapitaalronde. Dat meldt het bedrijf bij de presentatie van de halfjaarresultaten.

 

Respijt van de banken

Naast het schrappen van zowel de kapitaalverhoging als de verkoop van de conserventak krijgt de groenten- en fruitverwerker ook extra tijd van de banken om zijn schulden af te bouwen: die deadline ligt nu op eind 2021. De totale schuldenberg bedraagt meer dan een half miljard euro, schrijft De Standaard.

 

"Door het sneller dan voorziene herstel dat zich voortzet in H1, de sterke focus op het transformatieplan, in combinatie met de verwachte positieve resultaten van de nieuwe partnerschappen, gaat Greenyard er van uit in staat te zijn om op eigen kracht de schuld verder af te bouwen met haar huidige portefeuille die Fresh, Frozen en Prepared activiteiten combineert. Dit organische herstel neemt de noodzaak weg van een kapitaalverhoging of verkoop van de Belgische Prepared activiteiten", meldt een persbericht.

 

Eind oktober meldde Greenyard al dat de winst hoger zou uitvallen dan verwacht. De omzet over de eerste zes maanden van het gebroken boekjaar lag weliswaar 0,5% lager dan tijdens dezelfde periode vorig jaar, maar de brutobedrijfswinst steeg in dezelfde periode van 41,2 miljoen euro naar 47,6 miljoen euro (+15,7%). Voor het hele boekjaar verwacht Greenyard nu een brutobedrijfswinst van 88 miljoen tot 93 miljoen euro. Het bedrijf maakt zich sterk dat het zijn huidige schuldgraad van 7,2 tegen eind 2021 op eigen kracht kan terugbrengen naar 4.