Greenyard verhoogt winstverwachting

Greenyard verhoogt winstverwachting
Shutterstock.com

In een korte verklaring stelt groente- en fruitverwerker Greenyard dat de winst over de eerste helft van het boekjaar hoger uitkomt dan aanvankelijk gedacht. De positieve evolutie is het resultaat van een strikte toepassing van het transformatieplan, stelt het bedrijf.

 

Herstructureringsplan loont

Volgens Greenyard zal de brutobedrijfswinst voor de eerste jaarhelft (afgesloten op 30 september) uitkomen op ongeveer 47,5 miljoen euro. In een persbericht op 27 augustus gaf het bedrijf nog aan te rekenen op een bedrag tussen 43 en 45 miljoen euro. "Dit verwachte resultaat volgt uit het positieve herstel van het bedrijf en is het resultaat van de strikte implementatie van het transformatieplan, met een sterke focus op marge en winstgevende volumes en het rechtzetten van de overheadkosten", luidt het.

 

Greenyard zit midden in een herstructurering, waarbij het al verschillende activiteiten van de hand heeft gedaan. Het bedrijf kwam in de problemen door een te hoge schuldenlast, dalende marges en een listeriabesmetting in een Hongaarse fabriek. Het bedrijf zal overigens pas op 19 november volledige halfjaarcijfers publiceren.