Greenyard en Dole Food voeren overnamegesprekken | RetailDetail

Greenyard wil via overname Dole 's werelds grootste worden

Greenyard wil via overname Dole 's werelds grootste worden
Shutterstock

Het Belgische Greenyard heeft bevestigd dat het dicht bij een overname van de Amerikaanse sectorgenoot Dole Food staat. Dole is twee keer zo groot als Greenyard en een overname zou het Belgische bedrijf tot grootste ter wereld maken.

Financiering voorhanden

Greenyard zou ongeveer 2,5 miljard dollar (2,1 miljard euro) neertellen voor de overname van Dole Food, maar “momenteel is er nog geen definitieve overeenkomst bereikt en er is geen garantie dat deze onderhandelingen zullen uitmonden in een transactie tussen beide ondernemingen.” Dat stelt Greenyard in een persbericht. Het voegt er wel aan toe dat de nodige financiering al voorhanden is en dat er pas verder gecommuniceerd wordt zodra er meer nieuws te melden is.

 

Greenyard is momenteel al actief in 25 landen en heeft zelf een omzet van 4,25 miljard euro. De groep, die is ontstaan uit de fusie van Greenyard Foods, Univeg en Peatinvest, handelt in verse groenten en fruit, diepvriesproducten, conserven, bloemen en planten, bereidingen en substraten. Dole Food van zijn kant is dan weer 's werelds grootste producent van bananen en ananassen. Het heeft een omzet van 4,51 miljard dollar (3,82 miljard euro), maar is momenteel ook wel verlieslijdend. Als de overname er komt, dan wordt Greenyard de grootste producent van groenten en fruit wereldwijd.

 

Eerder dit jaar leek het nog zo dat Dole naar de beurs zou trekken, nadat het in 2013 net van de beurs was gehaald. De 94-jarige CEO David Murdock kiest nu blijkbaar toch voor een gewone overname.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Online supermarkt Picnic naar Duitsland?

16/03/2018

Het lijkt erop dat de Nederlandse websupermarkt Picnic nu ook in het Duitse Noordrijn-Westfalen de markt verkent. Het bedrijf, dat mogelijk kansen ziet in de voorlopig weinig bevochten Duitse regio, wil nog niet reageren op de geruchten.

Filet Pur: Een zwart gat van ongeziene proporties

16/03/2018

Ondanks hun streven naar almaar goedkoper vlees zijn onze supermarkten door de band schandalig duur, leerden we afgelopen week. Zit daar enige logica achter? Lees het onthullende weekoverzicht van RetailDetail Food!

Deze innovaties verschijnen bij Delhaize in de schappen

16/03/2018

Gemak, gezondheid en smaak: dat zijn de drie assen voor productontwikkeling bij Delhaize. De retailer presenteerde deze week een vijftigtal primeurs aan zijn winkelmanagers en zelfstandige uitbaters.

Wim Ballieu (Balls & Glory) voorspelt einde vleesconsumptie

16/03/2018

Wim Ballieu, de oprichter van gehaktballenketen Balls & Glory, verwacht dat we binnen 20 jaar geen vlees meer zullen eten. Hij zegt dat in de nasleep van de voorbije schandalen rond de vleesproductie.

Bod op Yoox Net-a-Porter goedgekeurd door mededingingsautoriteit

16/03/2018

De Italiaanse mededingingsautoriteit heeft de mogelijke overname van Yoox Net-a-Porter door het Zwitserse Richemont goedgekeurd. Als het volledige bod wordt aanvaard, dan heeft het een waarde van 2,7 miljard euro.

Délifrance vervoegt het portfolio van FFC

15/03/2018

De voorbereidingen voor de overname van Délifrance Benelux door het Nederlandse Franchise Friendly Concepts zijn in volle gang. Vanaf 1 april neemt de franchiseorganisatie de masterfranchise van de Franse broodjesketen in de Benelux in beheer.

Back to top