Greenyard en Dole Food voeren overnamegesprekken | RetailDetail

Greenyard wil via overname Dole 's werelds grootste worden

Greenyard wil via overname Dole 's werelds grootste worden
Shutterstock

Het Belgische Greenyard heeft bevestigd dat het dicht bij een overname van de Amerikaanse sectorgenoot Dole Food staat. Dole is twee keer zo groot als Greenyard en een overname zou het Belgische bedrijf tot grootste ter wereld maken.

Financiering voorhanden

Greenyard zou ongeveer 2,5 miljard dollar (2,1 miljard euro) neertellen voor de overname van Dole Food, maar “momenteel is er nog geen definitieve overeenkomst bereikt en er is geen garantie dat deze onderhandelingen zullen uitmonden in een transactie tussen beide ondernemingen.” Dat stelt Greenyard in een persbericht. Het voegt er wel aan toe dat de nodige financiering al voorhanden is en dat er pas verder gecommuniceerd wordt zodra er meer nieuws te melden is.

 

Greenyard is momenteel al actief in 25 landen en heeft zelf een omzet van 4,25 miljard euro. De groep, die is ontstaan uit de fusie van Greenyard Foods, Univeg en Peatinvest, handelt in verse groenten en fruit, diepvriesproducten, conserven, bloemen en planten, bereidingen en substraten. Dole Food van zijn kant is dan weer 's werelds grootste producent van bananen en ananassen. Het heeft een omzet van 4,51 miljard dollar (3,82 miljard euro), maar is momenteel ook wel verlieslijdend. Als de overname er komt, dan wordt Greenyard de grootste producent van groenten en fruit wereldwijd.

 

Eerder dit jaar leek het nog zo dat Dole naar de beurs zou trekken, nadat het in 2013 net van de beurs was gehaald. De 94-jarige CEO David Murdock kiest nu blijkbaar toch voor een gewone overname.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Franprix levert de boodschappen tot in de koelkast

25/05/2018

De Franse supermarktketen Franprix test de thuislevering van boodschappen wanneer niemand thuis is: de bezorger komt zelf binnen in huis. In de toekomst wil het de boodschappen zelfs voor klanten in de koelkast opruimen.

Flamant in handen van Besix

25/05/2018

Interieurspecialist Flamant, met vijf winkels in België en één in Parijs, wordt overgenomen door bouwgroep Besix. Voormalig Brantano-topman Kurt Moons wordt CEO en moet het bedrijf een doorstart bezorgen.

Filet Pur: De duurste supermarkt van West-Europa

25/05/2018

Waarom Carrefour het nieuws beheerste, Colruyt failliet gaat, multinationals moeten leren rekenen en de voedingsindustrie 3.0 voor de deur staat? Dat verneemt u in het slechts min of meer GDPR-conforme weekoverzicht van RetailDetail Food!

Waarom grote FMCG-fabrikanten meer geld vrijmaken voor innovatie

25/05/2018

Zowel Nestlé als Kraft Heinz maakten zopas nieuwe investeringen bekend in onderzoek en ontwikkeling. De grote merkfabrikanten voelen de hete adem van innovatieve startups in de nek en willen sneller schakelen.

“Minder verschillende tarieven voor statiegeld nodig”

24/05/2018

De tarieven voor statiegeld op leeggoed moeten eenvoudiger, bepleit het Vlaams Innovatieplatform voor de Logistiek. Het VIL roept op om het aantal statiegeldtarieven voor glazen flessen te herleiden tot drie tarieven voor losse flessen en drie tarieven voor bakken.

Multinationals gezakt voor gezonde voeding

24/05/2018

Voedingsmultinationals leveren nog te weinig inspanningen om hun producten gezonder te maken, zegt de Access to Nutrition Foundation. Nestlé, Unilever en Danone behoren tot de besten van de klas.