Griekse supermarktketen Marinopoulos vraagt faillissement aan | RetailDetail

Griekse supermarktketen Marinopoulos vraagt faillissement aan

Griekse supermarktketen Marinopoulos vraagt faillissement aan

De Griekse supermarktketen Marinopoulos heeft dinsdag het faillissement aangevraagd. De supermarktketen werd in 1995 opgericht als een joint venture tussen de Marinopoulos Group en Carrefour, maar de Fransen trokken zich in 2012 terug uit de keten.

Domino-effect

Het faillissement is het gevolg van grote schulden bij Marinopoulos, dat honderden miljoen euro schuldig zou zijn aan meer dan 3.000 leveranciers. Er wordt dan ook gevreesd voor een domino-effect, nu de keten de boeken heeft neergelegd. Bij Marinopoulos zijn bijna 13.000 werknemers aan de slag.

 

De keten vroeg het faillissement aan om bescherming te krijgen tegen schuldeisers, die beslag lieten leggen op de inkomsten en hun producten terug uit de rekken kwamen halen. Het heeft nu twee maanden de tijd om gesprekken aan te knopen met een partner die de keten kan redden.  Eerder waren er al gesprekken met een andere Griekse keten, Sklavenitis, maar die bleven zonder gevolg. De totale schulden van 1,3 miljard euro zullen de nieuwe gesprekken alvast niet eenvoudig maken. De komende weken zullen verschillende oplossingen bekeken worden.

 

Marinopoulos ging al in 1893 van start, toen de eerste winkel onder de naam werd geopend. Momenteel heeft de keten meer dan 700 supermarkten in Griekenland. Het bedrijf is nog steeds grotendeels in handen van de familie van de oprichters.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Geen fusie tussen veilingen BelOrta en Coöperatie Hoogstraten

21/03/2018

Er komt voorlopig geen fusie tussen de veilingen van BelOrta en Hoogstraten. Een jaar geleden waren daar gesprekken rond opgestart, maar nu maken de twee bedrijven duidelijk dat het plan alvast voorlopig in de koelkast verdwijnt.

Colruyt lanceert socialeshoppingapp Apporto voor grote publiek

21/03/2018

Colruyt heeft het platform Apporto voor het grote publiek gelanceerd. Gebruikers kunnen er hun boodschappenlijstje achterlaten, waarna iemand anders in hun plaats naar de winkel gaat en de boodschappen doet.

Claire’s vraagt faillissement aan

21/03/2018

De Amerikaanse keten Claire’s heeft nu ook officieel het faillissement aangevraagd. Het gaat daarbij wel enkel over de Amerikaanse tak van het bedrijf.

HelloFresh koopt Amerikaanse concurrent en groeide sterk in 2017

21/03/2018

HelloFresh zag vorig jaar zijn omzet met 52% omhoog gaan. De dienst voor maaltijdboxen komt ook weer dichter bij het break-evenpunt: eind dit jaar zal er voor het eerst winst zijn, voorspelt het Duitse bedrijf.

Supertrash nu toch failliet

21/03/2018

Het Nederlandse modebedrijf Supertrash, opgericht door ontwerpster Olcay Gulsen, heeft dan toch het faillissement aangevraagd. Een jaar geleden leek het nog dat het bedrijf gered was dankzij een nieuwe groep investeerders.

Delhaize en Ikea bij winnaars Food Waste Awards

21/03/2018

Voedselverlies staat steeds hoger op de maatschappelijke agenda. De tweede editie van de Food Waste Awards bekroonde de beste ideeën om dit probleem tegen te gaan, en ook twee bekende retailers vielen in de prijzen. 

Back to top